Autor Wątek: Czas realizacji zamówienia - RAV4 2022  (Przeczytany 439377 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
Odp: Czas realizacji zamówienia - RAV4 2022
« Odpowiedź #1140 dnia: 25 Listopada 2022, 06:34:09 »
W 2020r  wybrałem opcję rejestracji przez ASO i.... czekałem 28dni Szczecin.
Ale to były "pandemiczne" czasy.
Wysłane z mojego BAH-L09 przy użyciu Tapatalka
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

pireus

• Gość
« Odpowiedź #1141 dnia: 25 Listopada 2022, 08:28:42 »
Dowiedz sie co z ubezpieczeniem jak już zaplacisz a nie zarejestrujesz
Ubezpieczenie musi być w dniu rejestracji .Mi po zapłaceniu trzymali jeszcze ponad miesiąc bez rejestracji, bo się przeprowadzałem pod Warszawę a nie chciałem parkować samochodu pod blokiem.

Offline grubar

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 V
« Odpowiedź #1142 dnia: 25 Listopada 2022, 13:29:49 »
Podobno status mojego jest nadal "do produkcji w grudniu" (info po telefonie do dealera). Czyli albo kłopoty z 360 się skończyły i opóźnienie tylko miesiąc, albo jeszcze nie aktualizowali produkcji na grudzień (i w przyszłym tygodniu się dowiem że znowu miesiąc więcej). Trzymam się pierwszej wersji

Offline norbilex

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV4 V exe
« Odpowiedź #1143 dnia: 25 Listopada 2022, 13:43:07 »
To może lepiej jak w styczniu zejdzie z produkcji. Zawsze to rok młodszy będzie ;)

Offline Hillbilly

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Rav4 Hybrid 4x4
« Odpowiedź #1144 dnia: 25 Listopada 2022, 14:18:23 »
Ja słyszałem, że kłopoty branży motoryzacyjnej kończą się, ponieważ jest mniej zamówień. Dlatego średni okres oczekiwania na samochód skrócił się o dwa miesiące. Także bądźcie panowie dobrej myśli.

Offline norbilex

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV4 V exe
« Odpowiedź #1145 dnia: 25 Listopada 2022, 14:33:46 »
Podobno status mojego jest nadal "do produkcji w grudniu" (info po telefonie do dealera). Czyli albo kłopoty z 360 się skończyły i opóźnienie tylko miesiąc, albo jeszcze nie aktualizowali produkcji na grudzień (i w przyszłym tygodniu się dowiem że znowu miesiąc więcej). Trzymam się pierwszej wersji
Ja tydz. temu otrzymałem info z toyoty, że w styczniu będzie produkcja z kamerami 360. Zamówione 28.02 :)

Offline compucar

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1146 dnia: 25 Listopada 2022, 15:55:17 »
czy to możliwe żeby auto przez miesiąc stalo w Aichi?

Offline mleni

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Selection 4x4
« Odpowiedź #1147 dnia: 25 Listopada 2022, 17:22:17 »
Dowiedz sie co z ubezpieczeniem jak już zaplacisz a nie zarejestrujesz
Ubezpieczenie musi być w dniu rejestracji .Mi po zapłaceniu trzymali jeszcze ponad miesiąc bez rejestracji, bo się przeprowadzałem pod Warszawę a nie chciałem parkować samochodu pod blokiem.

Sam się dziwię masz merca i zaglądasz na naszym forum? Tęsknisz za Toyotą :-)

Ja słyszałem, że kłopoty branży motoryzacyjnej kończą się, ponieważ jest mniej zamówień. Dlatego średni okres oczekiwania na samochód skrócił się o dwa miesiące. Także bądźcie panowie dobrej myśli.

I bardzo dobrze że zaczęli zauważyć mniej zamówień i już się zabrali do pracy prezesi , bo inaczej wywalą na pysk.

Offline lol19pl

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Cupra Leon ST
« Odpowiedź #1148 dnia: 26 Listopada 2022, 10:34:24 »
Ciekawa rzecz jest taka, że wczoraj dostaliśmy maila z potwierdzeniem produkcji na executive my23, co by oznaczało, że się wyprodukuje w grudniu. Co najciekawsze - miesiąc temu zerwaliśmy umowę  :grin:

Offline grubar

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 V
« Odpowiedź #1149 dnia: 26 Listopada 2022, 13:08:29 »
To teraz zrezygnuj z Niemki i wróć do Japonki ;) To dla mnie dobra wiadomość, bo to oznacza, że kamery 360 są  :grin:

Offline lol19pl

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1150 dnia: 26 Listopada 2022, 14:06:38 »
To teraz zrezygnuj z Niemki i wróć do Japonki ;) To dla mnie dobra wiadomość, bo to oznacza, że kamery 360 są  :grin:
Koniec końców po 1,5 roku od decyzji o zakupie większego auta.. w ogóle zrezygnowałem  :shock:

Offline marcin_online

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Rav4
« Odpowiedź #1151 dnia: 26 Listopada 2022, 19:52:33 »
Koniec końców po 1,5 roku od decyzji o zakupie większego auta.. w ogóle zrezygnowałem  :shock:

Ja zamówiłem Kodiaq a jak już miałem info że już jedzie do Polski zrezygnowałem i zamówiłem toyotę. Nadal kminie czy dobrze zrobiłem rezygnując ze skody. A może nic nie brać i mieć spokój? ;)

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #1152 dnia: 26 Listopada 2022, 20:13:42 »

Ja zamówiłem Kodiaq a jak już miałem info że już jedzie do Polski zrezygnowałem i zamówiłem toyotę. Nadal kminie czy dobrze zrobiłem rezygnując ze skody. A może nic nie brać i mieć spokój? ;)
Dobrze zrobiłeś, skoda to taka tania wersja VW, coś jak Dacia i Renault.

Offline lol19pl

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1153 dnia: 26 Listopada 2022, 20:47:56 »

No moim skromnym zdaniem skoda jest lepsza od Toyoty, ale to bardzo niepopularna opinia na tym forum. To auto ma w zasadzie jedyny minus - pali więcej w mieście, przy moich przebiegach to jakieś 1000zl więcej rocznie.
Poza spalaniem nie ma aspektu, pod którym była by gorsza - auto jest większe, jakościowo jest tak samo dobrze spasowane, może nawet lepsze pod względem materiałów, oczywiście jest dużo lepiej wyciszone, systemy bezpieczeństwa są bardziej dopracowane (chociaż nie wiem jak rav4 po zmianach multimediów), no i ma mnóstwo rzeczy "simply clever", których nie ma toyota. No i dla mnie największa zaletą - ma możliwość dobrania matrix ledów.

Offline lexziom

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Toyota C-HR 2.0
« Odpowiedź #1154 dnia: 26 Listopada 2022, 21:00:34 »
"Systemy bezpieczeństwa dopracowane":

https://www.youtube.com/watch?v=U9QWeeNh5jA

"Jak by ktoś wpadł na pomysł kupna Skody Superb 3 z opcją Travel Assist to odradzam.

Walczę ze skodą od pół roku. A od wystąpienia pierwszy raz - roku.
Odebrałem auto w sierpniu 2021, jakoś na jesień wystąpiło to pierwszy raz. Oddałem na gwarancję, została wymieniona kierownica, problem ustąpił na ok pół roku. Niestety na wiosnę 2022 znów zaczęło się to dziać. Pomyślałem "oddam, wymienią kierownicę i będzie spokój". Nic bardziej mylnego.

W czasie kiedy wszystko było ok producent zmienił procedurę naprawczą. Teraz zaleca czekać na rozwiązanie xD. Czekam już pół roku.

Zgłaszałem się do serwisu kilkukrotnie. Za każdym razem to samo: diagnoza, odprawienie z kwitkiem. Nie winię tu serwisu bo oni mają związane ręce do procedur producenta.
Czasem irytacja sięga zenitu i zakładam słuchawki, jadąc np. w dalszą podróż. Nie mówiąc już o bezpieczeństwie. Komunikat potrafi występować co kilka sekund i odruchowo człowiek odrywa wzrok od drogi żeby przeczytać komunikat.

Nigdy więcej skody"

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl