Autor Wątek: Czas realizacji zamówienia - RAV4 2022  (Przeczytany 439594 razy)

Offline grubar

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 V
Odp: Czas realizacji zamówienia - RAV4 2022
« Odpowiedź #1215 dnia: 29 Listopada 2022, 17:38:18 »
Jakie są aktualnie terminy na RAV4?
9 m-cy? Rok?
Hybrydy ok 9 miesięcy, ale ostatnio exe miały opóźnienie dodatkowe. Są też "pechowcy" czekający ok roku. A benzyna we wrześniu była od reki (plus ok 2,5 miesiąca na transport), teraz nie wiem.

Offline lexziom

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Toyota C-HR 2.0
« Odpowiedź #1216 dnia: 29 Listopada 2022, 17:58:40 »
2 tygodnie temu pytałem o hybrydę to lipiec

Offline JaroJaro33

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Rav4
« Odpowiedź #1217 dnia: 29 Listopada 2022, 19:56:35 »
Tak auto już w Mszczonowie, dzisiaj dostałem proformę a dealer zlecił transport do siebie
Ciekawe, w aplikacji mam informacje, że auto jedzie już do dealera, a nie dostałem żadnego sms ani faktury proforma. :|

Offline Tom_Aszek

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV4 2022
« Odpowiedź #1218 dnia: 29 Listopada 2022, 21:15:01 »
Tak auto już w Mszczonowie, dzisiaj dostałem proformę a dealer zlecił transport do siebie
Ciekawe, w aplikacji mam informacje, że auto jedzie już do dealera, a nie dostałem żadnego sms ani faktury proforma. :|

Możliwe, że dealer czeka na dokumenty lub handlowiec zawalony pracą.
RAV4 Hybrid AWD C+S

Offline oldman

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV4 Hybrid AWD
« Odpowiedź #1219 dnia: 29 Listopada 2022, 21:44:40 »
witam,

od jakiegoś czasu samochody do dealera dostarczane są bez dokumentów, dokumenty dosyłane są oddzielnie pocztą kurierską, do chwili dostarczenia dokumentów dealer nie może wystawić faktury. Odbierałem samochód 28 czerwca 2022 r., u dealera (KOBOS Nowy Sącz) był ponad dwa tygodnie zanim przyszły dokumenty, życzę cierpliwości, wiem z autopsji jak człowiek może być zirytowany czekaniem,

Offline apek

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Tesla Y
« Odpowiedź #1220 dnia: 30 Listopada 2022, 08:43:51 »
W moim przypadku (lipiec) najpierw były dokumenty, faktura itp., a potem przyjechało auto.
Toyota Corolla Sedan VII, Toyota Corolla Sedan Hybrid XII - sprzedana, RAV 4 (5th gen) Executive, AWDi, Skyview - sprzedana, Tesla Model Y Premium AWD
https://ts.la/andrzej248745

Offline norbilex

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV4 V exe
« Odpowiedź #1221 dnia: 30 Listopada 2022, 12:52:19 »
Jakie są aktualnie terminy na RAV4?
9 m-cy? Rok?
Hybrydy ok 9 miesięcy, ale ostatnio exe miały opóźnienie dodatkowe. Są też "pechowcy" czekający ok roku. A benzyna we wrześniu była od reki (plus ok 2,5 miesiąca na transport), teraz nie wiem.
Dostałem dziś info puszczeniu na prod. mojej RAVki- zam. 28.02- exe z jbl i sky. Ale 01.09 poszło dalej model 23 już bez jbl i info, że będzie koniec grudnia. Potem brak 360 i że w styczniu będzie składana. Ale chyba z ali zakupili żeby podgonić z prod bo z początkiem lutego odbiór ;)
Przy obecnych zamówieniach w wersji EXE i sky- odbiór XI2023- info od handlowca.

Offline Mario85

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Executive jbl,
« Odpowiedź #1222 dnia: 30 Listopada 2022, 14:09:48 »
Dzisiaj na aplikacji zmienił się status auto weszło do produkcji. Zamówienie grudzień 2021r. Wersja executive full opcja. Może w końcu będzie z górki...

Offline EliotNes

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 V MY22
« Odpowiedź #1223 dnia: 30 Listopada 2022, 21:00:18 »
Zmienił mi się status na "Rostock, Poland"
Czy ktoś z Was pamięta jak długo miał Ravkę w tym Rostocku  :-) zanim status zmienił się na Mszczonów?
Selection FWD Skyview. Odebrany po 9 mies. 3 tyg.

Offline Tom_Aszek

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV4 2022
« Odpowiedź #1224 dnia: 01 Grudnia 2022, 05:02:40 »
Zmienił mi się status na "Rostock, Poland"
Czy ktoś z Was pamięta jak długo miał Ravkę w tym Rostocku  :-) zanim status zmienił się na Mszczonów?

Nie pamiętam dokładnie ale coś około 5 dni
RAV4 Hybrid AWD C+S

Offline uneXpected

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV4
« Odpowiedź #1225 dnia: 01 Grudnia 2022, 08:36:52 »
Cześć wszystkim oczekującym i posiadaczom! :)
Z mojej strony wygląda to następująco gdyby ktoś chciał porównać/sprawdzić sobie terminy.

RAV4 Hybrid AWD Comfort + Style.

• 07.04 - Zamówienie - ANWA Kraków
  • 21.09 - Produkcja rozpoczęta
  • 29.09 - Opuścił fabrykę
  • 02.11 - W transporcie
  • 25.11 - Otrzymana faktura, auto w Mszczonowie

Faktura opłacona, dealer powiedział, że trzeba będzie zaczekać jeszcze max 3 tygodnie aż auto będzie gotowe do odbioru.
W międzyczasie rejestracja, ubezpieczenie. W serwisie wymiana opon, montaż wideorejestratora, montaż czujników z przodu.

No i wychodzi na to, że auto będzie jednym z ostatnich MY22.

Ehh, dłużą się te ostatnie dni przed odbiorem...  :cry:

Offline marcin_online

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Rav4
« Odpowiedź #1226 dnia: 01 Grudnia 2022, 09:57:41 »

Faktura opłacona, dealer powiedział, że trzeba będzie zaczekać jeszcze max 3 tygodnie aż auto będzie gotowe do odbioru.
W międzyczasie rejestracja, ubezpieczenie. W serwisie wymiana opon, montaż wideorejestratora, montaż czujników z przodu.

A kiedy rejestracja i ubezpieczenie? Teraz czy przed samym odbiorem?
To w toyocie jest tak ze auta nie widziałeś płacisz i rejestrujesz? A jak coś się nie zgadza zamówienia?
Mojemu koledze w skodzie przyjechał nie ten kolor co chciał i nikt nie zauważył, na szczęście oglądał przed odbiorem i od razu zrobił aferę ze inny odcień
Jak odbierałem poprzedni samochód to oglądałem wsyzStko razem ze sprzedawca sprawdzaliśmy, wtedy dopiero formalności
« Ostatnia zmiana: 01 Grudnia 2022, 09:59:56 wysłana przez marcin_online »

pireus

• Gość
« Odpowiedź #1227 dnia: 01 Grudnia 2022, 10:03:51 »
Jak odbierałem poprzedni samochód to oglądałem wsyzStko razem ze sprzedawca sprawdzaliśmy, wtedy dopiero formalno
I tak należy robić. W życiu bym nie zapłacił za samochód nie oglądając go wcześniej.

Offline lol19pl

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Cupra Leon ST
« Odpowiedź #1228 dnia: 01 Grudnia 2022, 10:38:25 »
Jak odbierałem poprzedni samochód to oglądałem wsyzStko razem ze sprzedawca sprawdzaliśmy, wtedy dopiero formalno
I tak należy robić. W życiu bym nie zapłacił za samochód nie oglądając go wcześniej.
+1
Ja w renault miałem tak, że odbierając samochód, okazało się, że maską ma 50 mikrometrów lakieru, a producent przewiduję normę 60-80. Gdybym zapłacił, to pewnie bym się musiał z tym bujać, a maską by wypłowiała, bo już w salonie była lekko matowa i szorstka w dotyku. Plus 4 duże wrtracenia na lakierze.
No i mamy w rodzinie auto, przy którym, po 1,5 roku od wyjazdu z salonu, dowiedzieliśmy się (przy okazji - auto miało wyciągane wgniotki po gradobiciu), że jedno tylne nadkole zostało pomalowane ponownie (po 10 latach zaczął schodzić lakier). Wtedy jeszcze nie było to modne, ale teraz na odbiór wynajmuję sobie jakiegoś rzeczoznawcę, który prawda auto i dopiero wtedy cokolwiek podpisuję.

Offline lexziom

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Toyota C-HR 2.0
« Odpowiedź #1229 dnia: 01 Grudnia 2022, 12:51:08 »
Właśnie, normalne to jest w Toyocie? I w innych markach? Czytałem na grupie fejsbukowej w temacie Corolli Cross, że klienci dostali fakturę, a auto jechało z Mszczonowa do dilera.
Przecież to absurd.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl