Autor Wątek: Czas realizacji zamówienia - RAV4 2022  (Przeczytany 439765 razy)

Offline boniu

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Czas realizacji zamówienia - RAV4 2022
« Odpowiedź #1815 dnia: 14 Stycznia 2023, 19:05:14 »
Znowu offtop jak zwykle. Fajnie że znacie łacinę ale piszcie sobie na wiadomości prywatnej.
Toyota Rav4 2.5 Exe AWDi 8X8 Elite Blue MY23

Toyota Corolla 2.0 TS Exe + Vip + JBL
Zamówienie: 7.12.2021 -> Anulowanie zamówienia przez Toyote: 10.10.2022

Offline Axel99

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1816 dnia: 14 Stycznia 2023, 19:06:44 »
No właśnie. A ja 2 tyg. wcześniej. Od dealera miałem info, że w kwietniu zdrożeje, ale że będzie jakiś lifting to się już nie zająknął.
Na pewno bym poczekał.
Słuchajcie! Całkowicie Was wszystkich rozumiem. To co było w ostatnim roku z zamawianiem tych aut jest tak porąbane jak wojna za wschodnią granicą która również zaczęła się w 2022.
Do nikogo niestety nie można mieć żalu - jak również żalić się można Toyocie Polska ale oni widzę, że sobie i tak nic z tego nie robią. Oni swoje, informacje handlowe swoje, życie swoje.
Ja zamawiałem auto chwilę po tym jak wycofano wersję Black JBL. To od Was się dowiedziałem, że wchodzi pierwszy lift czyli nowe lampy, oświetlenie przycisków i nie pamiętam co tam jeszcze. Poczekałem.
Z racji, że zamawiałem audio JBL spotkało mnie to szczęście o czym również od Was się dowiedziałem, że w grę wchodzi rezygnacja bezkosztowa z zamówienia lub rezygnacja z JBL i dopłata do nowych multimediów 4K i wskoczenie na początek kolejki. Nie było żadnej innej informacji!!
Zobaczcie proszę co napisała mi Toyota Polska na moje zapytanie o to jakim cudem ktoś dostał nowe multimedia i JBL. Głupoty po prostu, nawet mój handlowiec to przyznał.
To jak w Warszawie jest taki bałagan to co mają mówić handlowcy? Odziwo mój przyjmował do siebie wiadomości od Was i to po mojej informacji o wycofywaniu JBL ruszył temat i zmienił mi zamówienie. Auto zamówione pod koniec grudnia 2021 było u dealera pod koniec 2022. Niestety bez JBL, ale z nowymi multimediami i nagłośnieniem które ja akceptuje i nawet mi się podoba.
Pozostają słowa niczym z PRL: ciesz się tym co masz bo mogłeś nie mieć nic. Takie czasy.

Tu odpowiedź Toyoty Polska na sprawę z JBL.
Szanowny Panie,

w nawiązaniu do Pana wiadomości pragniemy podkreślić, że zapoznaliśmy się z uwagami.

Pragniemy poinformować, że w momencie uzyskania informacji o dużych problemach z dostępnością JBL, Toyota Central Europe rekomendowała Klientom, którzy oczekiwali na potwierdzenie złożonych już zamówień, rezygnację z pakietu JBL, wskazując, że powinno to pozytywnie wpłynąć na czas realizacji zamówień. Toyota Central Europe nie informowała, że takie auta nie będą produkowane, tylko, że będą realizowane małymi partiami miesięcznymi. Czas realizacji takich zamówień jest wtedy nieznany.

Pragniemy poinformować również, że wszyscy Klienci, którzy zamówili samochody z pakietem JBL otrzymali informację, w której rekomendowane było odpięcie tego pakietu w celu przyspieszenia realizacji zamówienia.

Z poważaniem,

Oczywiście, że informowali że takie zamówienie nie zostanie zrealizowane bo po prostu nie ma części!! To ja już nie wiem kto informował.

odebrałem my'23 w czwartek wieczorem. nie jest możliwe żebyście dostali my'22 w późniejszym terminie.
Oczywiście, że jest możliwe!
Zamówienie będzie takie jakie zostało złożone i potwierdzone. Żadnych niespodzianek.
Co top niby dadzą bez informacji, bez dopłaty my23? Nie.
Chyba, że będą to przypadki jak te kilka sztuk z JBL.
« Ostatnia zmiana: 14 Stycznia 2023, 19:11:30 wysłana przez Axel99 »

Offline topoll

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #1817 dnia: 14 Stycznia 2023, 19:08:11 »
Znowu offtop jak zwykle. Fajnie że znacie łacinę ale piszcie sobie na wiadomości prywatnej.
Przepraszam. Koniec offtopu.
RAV4 V C+S AWDi Pure White.
Śnieżynka Raffi ;) https://forum.toyotaklub.org.pl/index.php?topic=55311.0

Offline compucar

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1818 dnia: 15 Stycznia 2023, 11:58:41 »
i ja przepraszam, wczoraj świętowałem nowy wóz:)
axel99, swietnie wyjaśniłeś zaistniała sytuacje, nic dodać, nic ująć..

Offline Nowy60

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: brak
« Odpowiedź #1819 dnia: 15 Stycznia 2023, 15:25:13 »
i ja przepraszam, wczoraj świętowałem nowy wóz:)
axel99, swietnie wyjaśniłeś zaistniała sytuacje, nic dodać, nic ująć..
Jak pierwsze wrazenia?Może jakies foto? :cheesy:

Offline EliotNes

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 V MY22
« Odpowiedź #1820 dnia: 15 Stycznia 2023, 18:31:01 »
myślisz ze wyprodukowali twoja przed moją?
Na pewno tak.
Selection FWD Skyview. Odebrany po 9 mies. 3 tyg.

Offline trepek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1821 dnia: 15 Stycznia 2023, 19:39:46 »
To ciekawe, że w Rav4 rezygnują z JBL gdy niedawno w Camry powrócił pakiet VIP z systemem JBL.

Offline topoll

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #1822 dnia: 15 Stycznia 2023, 19:51:13 »
Nie ma na naszym rynku ale na innych (np USA czy Kanada) jest JBL.

Offline janek_rav4

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4
« Odpowiedź #1823 dnia: 15 Stycznia 2023, 20:40:50 »
Na FB na grupie o samochodach hybrydowych Toyoty ktoś napisał, że poszedł do salonu Toyoty z pytaniem  o czas oczekiwania na auto, a usłyszał, że są auta od ręki i kupił RAV4. Nie wiem w jakiej specyfikacji.
Ściema?

Offline topoll

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #1824 dnia: 15 Stycznia 2023, 20:47:24 »
Na FB na grupie o samochodach hybrydowych Toyoty ktoś napisał, że poszedł do salonu Toyoty z pytaniem  o czas oczekiwania na auto, a usłyszał, że są auta od ręki i kupił RAV4. Nie wiem w jakiej specyfikacji.
Ściema?

RAV4 benzynowe w grudniu były od ręki.

Offline chrisd

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: toyota rav4 adv
« Odpowiedź #1825 dnia: 15 Stycznia 2023, 21:20:45 »
Nie ma się co stresować, kto ma lepszy i nowszy model bo w 2024 prawdopodobnie wychodzi całkiem nowy model Rav4 6 gen- info z Australii gdzie czas oczekiwania dochodzi do 2 lat:
"Kierownictwo Toyoty przyznało, że czas oczekiwania na Toyotę RAV4 Hybrid – najpopularniejszy SUV w Australii i najlepiej sprzedający się samochód benzynowo-elektryczny – jest obecnie tak długi, że klienci z tyłu kolejki mogliby zostać nagrodzeni, będąc jednymi z pierwszych, którzy odbierają dostawę kolejnego całkowicie nowego modelu w 2024 roku. Przyznanie to zostało dokonane w świetle faktu, że Toyota RAV4 Hybrid jest najlepiej sprzedającym się samochodem benzynowo-elektrycznym w Australii".

Offline Axel99

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1826 dnia: 15 Stycznia 2023, 21:32:16 »
Nie ma się co stresować, kto ma lepszy i nowszy model bo w 2024 prawdopodobnie wychodzi całkiem nowy model Rav4 6 gen
w 2024 to może zobaczysz jak on "może" będzie wyglądał.
W 2024 jak dobrze pójdzie ludzie dostaną wersje GR którą można zamawiać od niedługiego czasu.
Czyli ujrzysz nową Ravke na ulicy w Polandii w 2025/2026. To są 2-3 lata.
Takie są fakty.

Offline topoll

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #1827 dnia: 15 Stycznia 2023, 21:47:05 »
Nie ma się co stresować, kto ma lepszy i nowszy model bo w 2024 prawdopodobnie wychodzi całkiem nowy model Rav4 6 gen- info z Australii gdzie czas oczekiwania dochodzi do 2 lat:
"Kierownictwo Toyoty przyznało, że czas oczekiwania na Toyotę RAV4 Hybrid – najpopularniejszy SUV w Australii i najlepiej sprzedający się samochód benzynowo-elektryczny – jest obecnie tak długi, że klienci z tyłu kolejki mogliby zostać nagrodzeni, będąc jednymi z pierwszych, którzy odbierają dostawę kolejnego całkowicie nowego modelu w 2024 roku. Przyznanie to zostało dokonane w świetle faktu, że Toyota RAV4 Hybrid jest najlepiej sprzedającym się samochodem benzynowo-elektrycznym w Australii".

Nie jestem tego pewien. To raczej zagrywka marketingowa aby klienci nie rezygnowali. II generacja C-HR (i wyszła w 2016) pojawi się na koniec roku 2023. RAV4 V generacji wyszła w 2018, dlatego VI generacji spodziewałbym się w 2025 roku. i to też na koniec. Poza tym, po co mają zmieniać model, który nieomal sam się sprzedaje?

A dla rozluźnieniea: https://www.autoevolution.com/news/sixth-gen-2024-toyota-rav4-unofficially-shows-the-colorful-and-techy-cockpit-goods-206946.html

Offline chrisd

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: toyota rav4 adv
« Odpowiedź #1828 dnia: 15 Stycznia 2023, 21:49:16 »
To fakt w 2024 r będzie w USA- najważniejszy rynek, ale u nas na pewno w 2025 ( być może na początku tego roku). Toyota nie może sobie pozwolić na zbyt późną prezentację nowego modelu bo jest już w USA i niedługo u nas nowa Honda CRV. Do tej pory RAV4 nowy model wychodziła 2 lata po Hondzie CRV, czyli skoro Honda w USA to 2022 r to Toyota w USA 2024.
« Ostatnia zmiana: 15 Stycznia 2023, 21:54:57 wysłana przez chrisd »

Offline nicoppp

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1829 dnia: 16 Stycznia 2023, 15:20:36 »
Witam. Czy mając vin auta można sprawdzić status zamówienia. Jak długo trzeba mniej więcej czekać na wydanie auta od otrzymania vinu przez salon z waszego doświadczenia? do założenia hak i ble. Te elementy zakładają w salonie czy auto jedzie na montaż w inne miejsce?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl