No właśnie. A ja 2 tyg. wcześniej. Od dealera miałem info, że w kwietniu zdrożeje, ale że będzie jakiś lifting to się już nie zająknął.
Na pewno bym poczekał.
Słuchajcie! Całkowicie Was wszystkich rozumiem. To co było w ostatnim roku z zamawianiem tych aut jest tak porąbane jak wojna za wschodnią granicą która również zaczęła się w 2022.
Do nikogo niestety nie można mieć żalu - jak również żalić się można Toyocie Polska ale oni widzę, że sobie i tak nic z tego nie robią. Oni swoje, informacje handlowe swoje, życie swoje.
Ja zamawiałem auto chwilę po tym jak wycofano wersję Black JBL. To od Was się dowiedziałem, że wchodzi pierwszy lift czyli nowe lampy, oświetlenie przycisków i nie pamiętam co tam jeszcze. Poczekałem.
Z racji, że zamawiałem audio JBL spotkało mnie to szczęście o czym również od Was się dowiedziałem, że w grę wchodzi rezygnacja bezkosztowa z zamówienia lub rezygnacja z JBL i dopłata do nowych multimediów 4K i wskoczenie na początek kolejki. Nie było żadnej innej informacji!!
Zobaczcie proszę co napisała mi Toyota Polska na moje zapytanie o to jakim cudem ktoś dostał nowe multimedia i JBL. Głupoty po prostu, nawet mój handlowiec to przyznał.
To jak w Warszawie jest taki bałagan to co mają mówić handlowcy? Odziwo mój przyjmował do siebie wiadomości od Was i to po mojej informacji o wycofywaniu JBL ruszył temat i zmienił mi zamówienie. Auto zamówione pod koniec grudnia 2021 było u dealera pod koniec 2022. Niestety bez JBL, ale z nowymi multimediami i nagłośnieniem które ja akceptuje i nawet mi się podoba.
Pozostają słowa niczym z PRL: ciesz się tym co masz bo mogłeś nie mieć nic. Takie czasy.
Tu odpowiedź Toyoty Polska na sprawę z JBL.
Szanowny Panie,
w nawiązaniu do Pana wiadomości pragniemy podkreślić, że zapoznaliśmy się z uwagami.
Pragniemy poinformować, że w momencie uzyskania informacji o dużych problemach z dostępnością JBL, Toyota Central Europe rekomendowała Klientom, którzy oczekiwali na potwierdzenie złożonych już zamówień, rezygnację z pakietu JBL, wskazując, że powinno to pozytywnie wpłynąć na czas realizacji zamówień. Toyota Central Europe nie informowała, że takie auta nie będą produkowane, tylko, że będą realizowane małymi partiami miesięcznymi. Czas realizacji takich zamówień jest wtedy nieznany.
Pragniemy poinformować również, że wszyscy Klienci, którzy zamówili samochody z pakietem JBL otrzymali informację, w której rekomendowane było odpięcie tego pakietu w celu przyspieszenia realizacji zamówienia.
Z poważaniem,Oczywiście, że informowali że takie zamówienie nie zostanie zrealizowane bo po prostu nie ma części!! To ja już nie wiem kto informował.
odebrałem my'23 w czwartek wieczorem. nie jest możliwe żebyście dostali my'22 w późniejszym terminie.
Oczywiście, że jest możliwe!
Zamówienie będzie takie jakie zostało złożone i potwierdzone. Żadnych niespodzianek.
Co top niby dadzą bez informacji, bez dopłaty my23? Nie.
Chyba, że będą to przypadki jak te kilka sztuk z JBL.