Przecież będziesz nowe auto odbierał, to co mechanik ma sprawdzać? Na kanał chcesz z nowym autem jechać?
Aź dziwne, że muszę wam tłumaczyć

Generalnie nie znam się na samochodach, zobaczcie sobie na checklistę na forum to nawet 1/3 nie umiałbym sprawdzić. Wcześniej byłem zainteresowany Corollą Cross i dalej jestem na grupie na fejsbuku i widzę jakie ludzie mają problemy przy odbiorach:
"Witajcie, tydzień temu odebraliśmy swoja tcc, czy ktoś z was reklamował wady na szybach ? Mamy normalnie takie odpryski jak to stwierdził narzeczony od podrozy auta na lawecie. "
"trzeba było dokładnie patrzeć przy odbiorze. "Boje się o to żeby szyba nie pękła, bo widać te wady gołym okiem a nie to ze się przyglądaliśmy"
Teraz wątpię żebyście coś wskórali, ale próbujcie, tylko nie wiem jak to chcecie udowodnić, że to już było w momencie odbioru samochodu, a nie po."
"Kupowałem Yaris i zmienili opony na zimowe inne komplety na każdej stronie + uszkodzili felgę+ porysowali w środku plastik obok skrzyni biegów + montowni czujniki parkowania i źle założyli zderzak który obdzierala klapa takie auto odebrałem z salonu Dramat"
Salony nie mają wstydu dzisiaj i nie mam zamiaru się przepychać z nimi po wyjeździe z salonu, że źle spasowany zderzak albo drzwi się dziwnie zamykają, że to już było, a nie ja to spowodowałem.