Autor Wątek: Ładny wynik na liczniku kilometrów  (Przeczytany 54542 razy)

Offline fynooh

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Corolla Hybrid
Odp: Ładny wynik na liczniku.
« Odpowiedź #15 dnia: 17 Czerwca 2022, 19:52:09 »
Rademenes, złościsz się na mnie, że wpycham ci różne swoje wyniki, ale twój temat się nie przyjmie, bo nawet nie wiadomo, o jaki ładny wynik na liczniku ci chodzi. Jedynie przmor ma wynik efektowny, imponujący, a reszta to nic ciekawego. A twoje wyniki to nic ładnego, ot zwykły przebieg kilkadziesiąt tysięcy, jakich wiele, emigrant pokazał pięć trójek /zdjęcie coś mu zniknęło/ i co tu ładnego. Lepiej byłoby się chwalić wysokimi wynikami na liczniku, a nie jakimiś ładnymi. Wynikami spalania to już można bardziej się pochwalić rozdzielając hybrydy i niehybrydy, bo każdy jeździ inaczej, ma inne auto i ma inne wyniki, na które kierowca ma spory wpływ, natomiast na wynik na liczniku kilometrów kierowca nie ma wpływu, licznik sam się kręci, cyferki się zmieniają u każdego tak samo.

« Ostatnia zmiana: 17 Czerwca 2022, 19:55:01 wysłana przez fynooh »
Obecnie Corolla Hybrid 1,8 Comfort
oraz stary Peugeot 206 1,1
Poprzednio Auris 1,6 valvematic

Offline Rademenes

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Pierdziawka :)
« Odpowiedź #16 dnia: 18 Czerwca 2022, 02:39:29 »
Wiesz, że prowokujesz dyskusję, która prowadzi do nikąd ?

Te polonista Ty, Ci, Tobie jak piszemy, doczytałeś ?
Jeśli wiesz, to napisz to jasno, piszesz tak z pogardy do innych.

Przepraszałeś a teraz kąsasz po przemyśleniu i to po swoim tu wstawianym błocie. Te Twoje tu wywody były "pomocne" w Twojej ocenie takiej, dosłownie działasz z premedytacją ? Ja grzecznie pisałem co by tu mogło być, post #5, a ty bach pod zaraz wyskoczyłeś ze średnią, sam sprawdź post #6. Dalej oceniasz wedle swojego mojsza, co jest bardziej mojsze. No hipokryzja jak u opozycji. A ja odbijam, kiego tu wątek o mandatach, może o punktach jeszcze. Powiem ci tyle, ja nie krytykuje niczyjego wątku, najwyżej nie piszę i nie czytam. Taka prawda, nie wszystkich wszystko interesować musi, dlatego mnogość tematów jest, więc nie oceniaj kogoś wedle siebie, bo to nie ma sensu i do niczego nie prowadzi innego jak anarchia. Więc coś cię zainteresowało, a potem co, już opluć można. Przecie twoje zmiany zdania i zwrot o 180 stopni tu widać wyraźnie, krytyki znieść nie możesz, najlepiej niech zniknie. 

Niestety nie tak prosto, władza tu była i 0, nic nie wiem, nic lepiej, jedynie kolor mojego pytania zmienili na czarny. Nie mają chyba czasu, wystarczy zobaczyć na inne tytuły wątków jakie są tam literówki, (mechnik, rexerwy).Ale zawsze możesz poprosić o skasowanie swojego błota. Ładniej będzie wyglądać i podstaw nie trzeba będzie, jak autor to zgłosi a nie ja, rozumiesz ?   

Czemu Ładne w tytule, bo nie chciałem powielać Okrągłe. Nie chodziło o to by oceniać, a wstawiać właśnie ciekawe zestawienia. Co by ktoś na liczniku nie wstawił to OK, no ale ty poleciałeś normalnie i na Z kolegi podkrętki jeszcze dalej. Chodziło o same foto i nic więcej.

Kolejna twoja hipokryzja, próbujesz porównać 33333 do 77777, no ciekawe jakie argumenty fajności tu wyciągniesz. Nie moja wina, że tu bezpośrednio foto nie wchodzi, ani to gdzie ktoś swoje fotki wstawia na hosting. Ja zamieszczam na fotosiku, pokaż mi gdzie moje foto zniknęło, piszę też o tym, ale nic na siłę, nie nakazuję nikomu i nie odpowiadam w tym za innych.

Na koniec, odpuść już, sam innym wytykasz w tym i mi, gdzie indziej czegoś pisanie nie w temacie. A tu panie to co zrobiłeś, rozumiem wedle ciebie jest OK. Co do średniej, wolisz to OK, to co tu robisz. Założyłem ci specjalnie wątek do hybryd, z łaski przejdź tam i pisz co chcesz, ja tam nie śledzę. A na przyszłość, to co piszesz innym sam przemyśl, aby nie wyszło jak tu. Ja parcia na moda nie mam. Jeśli w kolejnym moim wątku zrobisz podobnie, to będą jasne motywy działania i może wtedy ktoś się ruszy do zamiatania. 

Myślę, że wyczerpałem odpowiedź do ciebie i zakończ tu wszystko, poza foto stanu licznika kilometrów.

DLA JASNOŚCI, BO GÓRA NIE POMAGA.

WSTAWIAJCIE TU WEDLE SIEBIE CIEKAWE ZESTAWIENIA CYFR NA LICZNIKU KILOMETRÓW. POWODÓW MOŻE BYĆ MASA I SĄ INDYWIDUALNE, MNIEJ ISTOTNE. Jaśniej już chyba się nie da.
« Ostatnia zmiana: 18 Czerwca 2022, 02:58:21 wysłana przez Rademenes »
Toyota Auris II 2013 wer. Start+Edition.
1.6, 132KM, 1ZR-FAE + ORLEN PLATINUM 5W30 MAX EXPERT DEX 1.

Offline fynooh

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #17 dnia: 18 Czerwca 2022, 21:57:58 »
e polonista Ty, Ci, Tobie jak piszemy, doczytałeś ?
Jeśli wiesz, to napisz to jasno, piszesz tak z pogardy do innych.

Doczytałem. Nie piszę tak z pogardy. Na forach i w języku potocznym piszemy sobie małymi literami tak samo, jak nie używamy tu zwrotów "Pan", "Pani". To nie są błędy, po prostu tak się to już tu przyjęło, dla prostoty pisania, bo ludzie mają z tym naprawdę duże problemy i gdyby trzeba było dbać o każdy szczegół pisowni, to byłby z tym naprawdę wielki młyn. Bardziej tu chodzi o savoir-vivre, niż o ortografię. Zaimki osobowe z dużej litery trzeba pisać w pismach bardziej urzędowych, albo zwracając się do osób nie spoufalonych z nami, starszych, nauczycieli, lekarzy, prawników itp.  Szanuję cię, jak każdego innego tu, na forum, choć nie odpowiada mi twój rozwlekły styl wypowiadania się na różne tematy. Trochę mnie ubodłeś tym swoim ostrym, długim wywodem :(

do nikąd

A dla przykładu to, to już czysta ortografia. To jest jedno słowo i powinno się je zawsze pisać  - donikąd -.

Offline fynooh

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #18 dnia: 19 Czerwca 2022, 12:37:25 »

Wracając do tematu, pokazuję swój ładny wynik na liczniku. Dlatego ładny, bo dystans zrobiony w ciągu ostatnich trzech lat. Ostatnio byłem w Warszawie i z powrotem jednego dnia, ok. 300 km w obie strony :-):-):-)
« Ostatnia zmiana: 19 Czerwca 2022, 12:42:23 wysłana przez fynooh »

Offline Rademenes

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #19 dnia: 20 Czerwca 2022, 01:12:27 »
Na forach i w języku potocznym piszemy sobie małymi literami tak samo, jak nie używamy tu zwrotów "Pan", "Pani".

Nie mieszał bym oficjalnego kontaktu gdzie trzeba Panować, do zwykłej grzeczności dla rozmówcy. Oficjalnie trzeba, ja na forach raczej widzę z dużej, rozumiem Twoją odwrotną tezę na własne dziś potrzeby. Ale tak jest oficjalnie i kluczowe słowa to "zapisujemy wyłącznie".

https://sjp.pwn.pl/poradnia/haslo/ja-i-Ty;9998.html

Trochę mnie ubodłeś

Już kiedyś pisałem, nie wszyscy muszą być identiko. Uważasz że jeśli ktoś odstaje od kreski mas, to jest to powód do hejtu, drwin i piętnowania ?
Jak będziesz startował tu na moda, masz u mnie głos, bo teraz nikt nie poprawia takich pierdół jak widzisz. Możesz też pokusić się o odświeżenie tu podpowiadaczki, bo ani tego co zauważyłeś nie zgłasza, natomiast nie pasi jej pierdół. Ja nie zamierzam się zbytnio rozczulać nad tym, bo przekaz jest ważniejszy. Sam u innych widzę gorsze, np. mała litera na początku i tam nie widzę uwag.  :shock:

Jeśli komuś się nie podoba moja forma przekazu, to kiego tu czy tam czyta, chyba tylko by się podbudować swoim super hejtem nie w temacie. Jest przecie tu ignor, chyba prosta sprawa nie. Jeśli nie, to widać ciekawość wygrywa.  :laugh:
« Ostatnia zmiana: 20 Czerwca 2022, 01:24:46 wysłana przez Rademenes »

Offline fynooh

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #20 dnia: 20 Czerwca 2022, 17:51:45 »
Jak będziesz startował tu na moda, masz u mnie głos, bo teraz nikt nie poprawia takich pierdół jak widzisz.

Ty /proszę, masz dużą literkę w zaimku osobowym ;)/ byłbyś lepszym modem, w razie czego też masz u mnie głos ;) a pierdół nikt nie poprawia, bo niewielu się na tym zna, poza tym na forach więcej się wybacza. Można se pisać, jak się chce, byle nie popadać w skrajność i nie razić zbytnio pisownią.
« Ostatnia zmiana: 20 Czerwca 2022, 17:54:28 wysłana przez fynooh »

Offline Piotr Jacek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #21 dnia: 20 Czerwca 2022, 19:34:39 »
Witam powiedzcie mi proszę jak robicie takie spalanie ja mam 1,33 i do 7 się nie zbliżam :(
To bardzo proste. Wystarczy przez cały czas skupiać się na takim prowadzeniu auta, żeby jak najmniej spaliło. Poza tym jeden stoi całe życie w korkach a inny snuje się jakimiś gminnymi. Ja do tego cierpliwości nie mam, więc moja Toyota pali 7,5 auto żony bliżej 8,5 i to są wartości z komputera, realnie pewnie co najmniej 0,5 litra więcej. Mimo to żyję zarówno ja jak i żona, o dziwo nawet szczęśliwie pomimo takiego spalania naszych samochodów. Jeśli auto nie pali absurdalnie dużo (x2 względem innych egzemplarzy tego samego modelu) to nie ma sobie co włosów z głowy rwać, z tym naprawdę da się żyć. Chyba, że ktoś robi po 100 tys km rocznie, to mu te 2 litry robią istotną różnicę w portfelu...
Czasami widuję jednak hybrydy toyoty jadące na rekord - 70km/h środkowym pasem Wisłostrady na ograniczeniu do 80. Wtedy mam tylko jedną prośbę: ludzie, gdy jedziecie na rekord spalania, zajmijcie skrajny prawy pas!

Offline al2357

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Auris, Corolla
« Odpowiedź #22 dnia: 20 Czerwca 2022, 22:15:35 »

Wynik spalania jest niedokładny - po resecie na ciepłym silniku, płaskiej autostradzie, 20km odcinku o nachyleniu ~40m z górki, prędkości 80 - 120km/h, bez wiatru i z temp. >20C. Normalnie w lecie wychodzi ~4.4 na płaskiej drodze i ~4.8 w terenie pagórkowatym.

Offline Rademenes

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #23 dnia: 21 Czerwca 2022, 01:12:02 »
Można se pisać, jak się chce, byle nie popadać w skrajność i nie razić zbytnio pisownią.

No i brawo Ty, nie wychodźmy przed szereg władzy, skoro im pasuje. Kiedyś mi odpisali, że puki ktoś kogoś nie atakuje w mało wyszukany sposób, to nie interweniują. Ale jednak jeden post z czystym atakiem prywatnym wyleciał wczoraj, sukces normalnie. :-) Ja się nie chwalę, ale ignorowanych mam 6 osób i OK.  :cool:

To bardzo proste. Wystarczy przez cały czas skupiać się na takim prowadzeniu auta, żeby jak najmniej spaliło.

To dla wielu nie jest proste, ani do przyswojenia. Drugie zdanie napisałeś jak masło maślane. Aby mniej spaliło, trzeba wiedzieć na czym się skupić konkretnie.

@al2357 no dużo danych podałeś, brawo Ty. Oczywiście można średnią zmanipulować prosto, jak w Twoim przykładzie. Ja bym jeszcze dodał po tankowaniu. Czyli tankuje, silnik ciepły, lato, kasuje średnią, jadę przynajmniej 15km czy nawet 30km tak 90km/h i średnią mogę mieć wtedy 5.0. Lub bez tankowania, po jakimś przelocie, podczas jazdy skasować średnią. Wykluczamy wtedy straty startu i rozgrzania silnika. Wtedy foto i można błyszczeć, bo nie widać przez ile ta średnia się km ustawiała.

Ja się na średnią w Auris obejrzałem, jak poprzednie auto, dłuższe, cięższe i z większym silnikiem paliło podobnie.

Panowie, temat średniej tutaj bez wsparcia władz wraca jak bumerang. Ja rozumiem, bo wyraźnie średnie widać. Ale czy warto w to tu się zapuszczać. Czemu, bo będzie problem, kto ma PB, ON i Hybrydę, nie wszyscy na swoim profilu mają coś w tym temacie opisane. Warto by było te średnie rozgraniczyć odpowiednimi tematami. Temat Hybryd już jest.

Dlatego założyłem kolejny osobny temat co do średniej, a właściwie jej poprawy. Oczywiście wstawiłem na początek swoją skromną wkładkę.  :grin: Mamy już dwa tematy obejmujące chyba wszystkie paliwa, czy napędy. Więc tam może się rozpisujcie i pytajcie.

https://forum.toyotaklub.org.pl/index.php/topic,53259.new.html#new

« Ostatnia zmiana: 21 Czerwca 2022, 01:25:18 wysłana przez Rademenes »

Offline sruba

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: CHR 2.0 H
« Odpowiedź #24 dnia: 03 Lipca 2022, 20:36:48 »
222222" border="0

:-P
Toyota CHR 2.0 H

Offline przmor

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #25 dnia: 12 Lipca 2022, 00:02:11 »
Dziś takie cyferki

Offline RYBA1983

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: AURIS II HSD+Ya
« Odpowiedź #26 dnia: 12 Lipca 2022, 19:27:37 »

Nie udało mi się idealnie trafić

Offline przmor

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #27 dnia: 12 Lipca 2022, 20:49:31 »
A dziś taki wynik

Offline Rademenes

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #28 dnia: 31 Lipca 2022, 01:40:28 »
 :-)

Offline przmor

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #29 dnia: 14 Sierpnia 2022, 05:31:13 »
Dziś taki wynik

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl