Autor Wątek: Przekładnia kierownicza  (Przeczytany 1158 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline pompa

• Toyot Pełzający
  • **
Przekładnia kierownicza
« dnia: 19 Czerwca 2022, 13:46:22 »
Witam,

Przeleciałem wątki w szukajce i nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie. Mianowicie pacjent to P3 z USA 2015 rok.

Potrzebuje wymienić przekładnię kierownicza, nie chce jej regenerować. Chciałbym kupić chińczyka wsadzić a ta stara zregenerować na zaś.

Co polecacie za firmy

Offline pompa

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Przekładnia kierownicza
« Odpowiedź #1 dnia: 27 Czerwca 2022, 14:26:17 »
Ktoś może mi odpowiedzieć na pytanie

Offline sirkris55

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: P3 fl / C-HR
« Odpowiedź #2 dnia: 01 Lipca 2022, 12:55:39 »
chyba tylko  NTY  robi  zamiennik
 - jestes pewny ze to przekladnia a nie te krzyzaki i laczniki na kolumnie (bo rozumiem ze drazki i koncowki zostaly wyeliminowane)
- ludzie walcza calymi miesiacami z tym .

magiel - tu nie ma zadnych uszczelnien listawa sie wyrabia moze ewentualnie jakies tulejki. (bardzo prosta przekladnia)

ps. jak kupisz gdzies jakas nowa przekladnie to napisz co i gdzie bedzie dla potomnych.
prosze nie krzyczec,,,dziekuje..

za błędy - literówki z gory przepraszam :-))
to nie skapstwo lubie grzebac przy aucie :-)
techstream & icar

Offline pompa

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #3 dnia: 04 Lipca 2022, 22:34:42 »
Napisze tak, nie jestem osoba która wymienia bo ma kaprys i wymienia bez namysłu. Wymieniłem bo mi faktycznie trzeszczało i piszczało (gumy stabilizatora i same stabilizatory) przestało piszczeć i trzeszczeć i faktycznie diagnoza była trafiona, gumy i łączniki były już trochę zmęczone.

Po jakim miesiącu znowu piszczenie i stukanie na policjancie i podjeżdżamy na chodnik, wniosek drążek lewy już trafiony a Prawy jeszcze dobry powiedzmy, zmieniłem wtedy drążki na firmę 555 i końcówki chyba tez na 555. Przestało pukać autko super jeździło aż do końca czerwca.

Wtedy lekkie stuki pod lewa stopą i czasem minimalne opóźnienia w skręcaniu tzw wyczuwalne taki mulenie przy skręcaniu.

Poczytałem na forach, oglądałem filmy na YouTube z krzyżakiem z pukająca kolumną kierownicza i wyrabiająca się plastikowa osłonka krzyżaka w kolumnie która się wyrabia i to nie było to, aż do momentu w którym kumpel pracujący w serwisie toyota skrupulatnie zbadał mi kolumnę (żadna nakrętka nie była luźna, jak na filmach itp)

Później zabrał się za przekładnię i powiedział ze mam luzy na zębach w przekładni. Nie ma zamienników w nty i innych chinolach, dlatego kupiłem regenerowana i będę zakładach w sobotę i wtedy napisze czy wszystkie problemy zniknęły.

Offline sirkris55

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: P3 fl / C-HR
« Odpowiedź #4 dnia: 05 Lipca 2022, 11:58:19 »
jak bedziesz zadowolony z regenerowanej to mozesz ewentualnie dac znac gdzie kupiona.

pozdr.

prosze nie krzyczec,,,dziekuje..

za błędy - literówki z gory przepraszam :-))
to nie skapstwo lubie grzebac przy aucie :-)
techstream & icar

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl