Autor Wątek: Problem z wysuwaniem fotela  (Przeczytany 2437 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Prion

• Toyot Leżący
  • *
Problem z wysuwaniem fotela
« dnia: 20 Czerwca 2022, 20:49:26 »
Witam,

mógłby ktoś sprawdzić jak maksymalnie możecie wysunąć przednie fotele (kierowcy i pasażera) do przodu (Corolla TS Kombi 2019, regulacja manualna)? Po wizycie w ASO (przegląd, czyszczenie) żona się skarży, że fotel kierowcy nie wysuwa się tak bardzo do przodu jak wcześniej i ona ma problem z dosięgnięciem pedałów  :shock: Myślałem, że ściemnia, ale faktycznie fotel pasażera mogę wysunąć znacznie dalej do przodu niż fotel kierowcy. Już sam nie wiem, czy podobnie było wcześniej, czy panowie z ASO wyjmowali fotel podczas czyszczenia wnętrza i coś źle zainstalowali. :|

Offline fynooh

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Corolla Hybrid
Odp: Problem z wysuwaniem fotela
« Odpowiedź #1 dnia: 21 Czerwca 2022, 22:19:00 »
Może to nie fotel, tylko kierownicę ci wsunęli głębiej i dlatego żona nie sięga, sprawdzałeś kierownicę? Mogło też coś wpaść i przyblokować szynę fotela, trzeba to przejrzeć. Jak nic z tych rzeczy, to do ASO z reklamacjami. Po co to wpuszczać obce osoby do wnętrza, żeby sprzątali. Coś tam sprzątną, a w czymś innym nabałaganią. Takie rzeczy najlepiej robić samemu i nie będzie problemu. Ja kiedyś jeden raz wpuściłem sprzątaczy z ASO do  środka auta i po robocie miałem zastrzeżenia. Przesuwali fotele i urwali mi zaczepy od dwóch osłon szyn foteli, że zaczepy już nie dały się założyć oraz "napsiukali" w środku jakiegoś smrodu o zapachu szamba, chemii, którą czyścili dywaniki, że przez tydzień niedobrze mi się w aucie robiło.
Obecnie Corolla Hybrid 1,8 Comfort
oraz stary Peugeot 206 1,1
Poprzednio Auris 1,6 valvematic

Offline Prion

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 27 Czerwca 2022, 19:54:19 »
Nie widzę aby coś blokowało szynę. Zmiana położenia kierownicy nic nie dała :/

Nie chcę się wygłupiać w serwisie. Na zdjęciu poniżej widać o co mi chodzi. Po lewej stronie zdjęcia fotel kierowcy, maksymalnie wysunięty. Po prawej stronie fotel pasażera. Widać, że znacznie dalej się wysuwa z szyny (i może jeszcze dalej). Możecie sprawdzić u siebie jak daleko wysuwa się Wam fotel kierowcy? Ja nie mam u kogo tego sprawdzić, a chciałbym być pewny, że coś jest nie tak zanim pojadę do ASO.

https://ibb.co/ftkw3kK

Offline fynooh

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Corolla Hybrid
« Odpowiedź #3 dnia: 27 Czerwca 2022, 22:27:22 »
Nie chcę się wygłupiać w serwisie

Ojejku, przecież to żaden wygłup. Masz problem, to jedziesz i pytasz, tym bardziej że, jak twierdzisz, przed czyszczeniem auta tego nie było. Ja jakbym miał do serwisu niedaleko, to pojechałbym i przedstawił problem. Jeżeli żona nie sięga pedałów, to poważna sprawa, bo związana z bezpieczeństwem prowadzenia auta. Jedź i pytaj.
Obecnie Corolla Hybrid 1,8 Comfort
oraz stary Peugeot 206 1,1
Poprzednio Auris 1,6 valvematic

pireus

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 28 Czerwca 2022, 10:41:12 »
Nie widzę aby coś blokowało szynę
Coś jednak jest nieprawidłowo. W/g mnie trzeba zdjąć fotel i jeszcze raz go wsadzić w prowadnicę. Jedź do ASO

Offline czarmi

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Corolla2.0GR HB
« Odpowiedź #5 dnia: 28 Czerwca 2022, 11:17:26 »
Nie chcę się wygłupiać w serwisie.
Człowieku, co TY tutaj wypisujesz? Oni są od tego jak d...pa od wiadomo czego, dopóki jeszcze masz gwarancję.
Chyba nawet nie przypuszczasz z jakimi "duperelami" potrafią przyjeżdżać ludzie do ASO, a to "duperelem" na pewno nie jest.
Wytłumaczą Ci o co chodzi w tym temacie itp.
Corolla 2.0 HB GR Sport Dynamic, 2RZ, 2023r.

Offline Prion

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 02 Lipca 2022, 18:17:51 »
Byłem w ASO. Przyszło trzech mechaników. Nie wiedzieli co jest nie tak z fotelem. Nawet na początku nie wierzyli, że on powinien dalej się wysuwać. Poprosiłem aby sprawdzili jak wysuwają się fotele w innych samochodach. Dopiero wtedy przyznali mi rację, że coś jest nie tak. Nie byli w stanie naprawić fotela na miejscu, poprosili aby umówić się do serwisu. Jak już wyjeżdżałem z ASO to fotel się odblokował. Może coś przez przypadek docisnęli... nie wiem

Offline czarmi

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Corolla2.0GR HB
« Odpowiedź #7 dnia: 02 Lipca 2022, 21:39:40 »
Szkoda tylko, że nie wiadomo dlaczego, bo będziesz długo się obawiał by to się nie powtórzyło...
Corolla 2.0 HB GR Sport Dynamic, 2RZ, 2023r.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl