pcja nazywa się "Nawigacja Connected z mapami online i 4-letnią darmową transmisją danych" i ja mam to mieć w roczniku modelowym 2022
Ja mam tę nawigację w roczniku 2022, korzystam z niej od miesiąca. Oto moja opinia - jedna ze słabszych, jeśli nie najsłabsza z nawigacji, których dotychczas używałem (Auto Mapa, Yanosik, TomTom fabryczny w Renault, NaviExpert, Google). Ubogie menu ustawień (należałoby powiedzieć brak ustawień; może są, ale ja się do nich nie "dokopałem"), słaba grafika. Algorytm prowadzenia do celu jest z automatu ustawiony na najkrótszą trasę, co jak wiadomo nie zawsze oznacza, że oczekiwaną przez użytkowanika. I nade wszystko nazwy ulic są nieaktulne. Jeśli ktoś w Warszawie chciałby dojechać przykładowo na ulicę Modzelewskiego, to musi wiedzieć, że ta ulica przez kilka miesięcy (dekomunizacja nazw) nazywała się J. Kaczmarskiego, ale obecnie, ponownie nazywa się Modzelewskiego. W nawigacji Toyoty nazwa tej ulicy tymczasem wskazana jest dalej jako Kaczmarskiego. Krótko mówiąc, aktualizacja map jest opóźniona kilka lat! Na duży plus zaliczam możliwość głosowego wyboru punktu docelowego - to działa.