0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
polecam Thule Epos 3
A czy ktoś zakładał bagaznik rowerowy na dach na czarne relingi? Boję się że może farba zejść? Wcześniej miałem relingi srebrne i zarysowania nie były widoczne.
Cytat: oldman w 23 Kwietnia 2024, 22:16:34polecam Thule Epos 3Dzięki za polecenie, dokładnie ten sobie właśnie kupiłem. Planuję przewozić 2 elektryki i jeden "analog". Ty wozisz trzy rowery elektryczne?
Hej odświeżam temat i mam mały problem że miałem 4 rowery przewożone na Thule Velocompact 926 i ciut łącznie wagowo przeszło 58kg i teraz z tego ostatniego małego roweru który ważył 8kg i chcę dobrać większy rower który jest o 5 kg więcej. z tego bym już przekroczył powiedzmy do 65kg to ktoś miał doświadczenie jak wytrzymuje bagażnik? Wiem że mam hak Brink pisze do 80kg.
Nie porysujesz sobie lakieru na klapie od bagażnika ? Dość duże siły mogą tam się pojawiać podczas jazdy.Co robisz gdy chcesz otworzyć klapę ?
Bagażnik i hak muszą wytrzymać, przecież do tego są przystosowane z odpowiednim zapasem bezpieczeństwa. Te paski to na pierwszej dziurze mogą narobić rabanu i pokrzywić klapę. Bo hak i platforma pracują dość elastycznie i na dziurach się uginają. Wydaje mi się, że te paski to zły i niepotrzebny pomysł.
Rowery na haku cały czas pracują, to nie jest sztywne połączenie.Większa dziura albo „garb” i coś musi się „poddać”. Wg. mnie będzie to klapa.