Autor Wątek: Gaśnica w Aygo  (Przeczytany 6665 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Viejo

• Prawie Toyot
  • Samochód:: AYGO II 2021
Gaśnica w Aygo
« dnia: 08 Lipca 2022, 19:49:15 »
Gdzie ulokować gaśnicę w tym malutkim pojeździe? Może ktoś ma jakiś ciekawy pomysł. Aktualnie wożę ją w kole dojazdowym, ale to mi się nie podoba.

Offline Viwaldi

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Toyota Aygo
Odp: Gaśnica w Aygo
« Odpowiedź #1 dnia: 18 Lipca 2022, 19:30:20 »

Offline berecik26

• Początkujący
« Odpowiedź #2 dnia: 27 Lipca 2022, 16:53:59 »
W moim maluszku jest oryginalna opaska trzymająca trójkąt i gaśnicę. Nie zauważyłem żeby coś się tłukło podczas jazdy.

Offline Meett

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: SUV DSG
« Odpowiedź #3 dnia: 29 Lipca 2022, 01:27:05 »
To fabryczna prowizorka na rzep

Offline Meett

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #4 dnia: 29 Lipca 2022, 01:28:34 »
Ja tak umieściłem w autku żony
Beznadziejny pomysł

Offline Viwaldi

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 29 Lipca 2022, 06:55:49 »
Ja tak umieściłem w autku żony
Beznadziejny pomysł

Nie robiłem tego mocowania po to by się komuś podobało czy nie. Mi i żonie pasuje, a Ty mocuj u siebie gdzie chcesz.

Offline Meett

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #6 dnia: 29 Lipca 2022, 09:34:55 »
Mi i żonie pasuje,

No i fajnie co nie zmienia faktu że to głupi pomysł, żeby przykręcać do blachy oparcia druty. Pokazujesz swój pomysł a ja go oceniam, mam do tego tak samo prawo jak ty do krytykowania mojej oceny. 

pireus

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 29 Lipca 2022, 09:49:04 »
Beznadziejny pomysł
Też tak uważam, po złożeniu siedzenia robi się przeszkoda z wystającego zaczepu, którego nie można łatwo usunąć, jeżeli chcemy załadować coś większego do bagażnika

Offline Meett

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #8 dnia: 29 Lipca 2022, 15:29:02 »
po złożeniu siedzenia robi się przeszkoda z wystającego zaczepu, którego nie można łatwo usunąć, jeżeli chcemy załadować coś większego do bagażnika
Jeśli już miałby to być taki sposób montażu to wybrałbym jakieś skrajne miejsce po lewej lub prawej stronie tak, żeby właśnie móc coś większego po rozłożeniu siedzeń przewieźć

Offline Viwaldi

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #9 dnia: 30 Lipca 2022, 10:40:23 »
No i fajnie co nie zmienia faktu że to głupi pomysł, żeby przykręcać do blachy oparcia druty. Pokazujesz swój pomysł a ja go oceniam, mam do tego tak samo prawo jak ty do krytykowania mojej oceny.
Masz rację, że masz takie prawo, tylko jedno małe ale:
1. nie ja zakładałem ten wątek
2. nie pytałem co o tym sądzicie

też tak uważam, po złożeniu siedzenia robi się przeszkoda z wystającego zaczepu, którego nie można łatwo usunąć, jeżeli chcemy załadować coś większego do bagażnika
Druty nie wystają bo gaśnica je "zakrywa". A miejsce na środku po to by w potrzebie nie szukać tylko otworzyć klapę i wyciągnąć. Auto służy mojej żonie na dojazdy do pracy i na zakupy "wacików" tylko dlatego jest zagazowane i "automacie" .
Miejsca po obu stronach gaśnicy jest na tyle by spokojnie wsadzić reklamówki z zakupami.
żeby właśnie móc coś większego po rozłożeniu siedzeń przewieźć
Nie jeżdżę nim z napisem "Jeżdżę dla Castoramy" by zmieścić paletę cementu czy czegoś większego. Na większe zakupy używam swojego auta.
Sądząc po autach w waszych opisach (GLA 35AMG i  Touareg 3.0 V6) to nie szukacie sposobu na umieszczenie gaśnicy jak w tym wątku, tylko jesteście moim zdaniem "łapaczami postów", którzy chcą być super koyotami sorry toyotami.
Posty do dyskusji powinny być jak w innych forach w dziale Hadepark. Pozdrawiam.

pireus

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: 30 Lipca 2022, 12:04:52 »
Hadepark.
Jeżeli już to w Hyde Park, to tak w kwestii formalnej. Również pozdrawiam

Offline Meett

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #11 dnia: 30 Lipca 2022, 12:58:37 »
2. nie pytałem co o tym sądzicie

Nie musiałeś, mam prawo do własnej oceny

Offline Meett

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #12 dnia: 30 Lipca 2022, 13:01:35 »
tylko jesteście moim zdaniem "łapaczami postów", którzy chcą być super koyotami sorry toyotami.
Masz 4 posty na koncie kolego a mądrujesz się jakbyś miał ich 4 tysiące. Żona ma Aygo od 5 lat i tyle jestem na tym forum i nie wiem czy wtedy mówiłeś na chleb już "chleb" czy jeszcze "bep". Dałeś pupy z montażem tego haka i tyle a że pokazałeś tę spartaczoną robotę na forum to pozwoliłem sobie to skomentować bo mam do tego prawo a że widać bardzo Cię boli ten komentarz to już nie moja wina. Ja zamontowałbym hak po prawej stronie tej różowej torby lub po lewej drugiej torby. Poza tym nie jestem łapaczem postów bo gdybym nim był to miałbym ich nieporównywalnie więcej niż obecne 340. To tyle.

To jest moja własna ocena i nikt nie musi się z nią zgadzać :D
« Ostatnia zmiana: 30 Lipca 2022, 13:15:29 wysłana przez Meett »

Offline Viwaldi

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #13 dnia: 30 Lipca 2022, 14:56:04 »
Jeżeli już to w Hyde Park, to tak w kwestii formalnej. Również pozdrawiam
Bez obrazy. To co piszesz świadczy tylko o braku wiedzy (może tylko częściowej) i zadzierania nosa. Moje 3 posty świadczą tylko, że jak nie mam nic mądrego do powiedzenia to się nie odzywam. A może przeczytaj to https://pl.wikipedia.org/wiki/Hydepark

Offline Viwaldi

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #14 dnia: 30 Lipca 2022, 15:13:58 »
Masz 4 posty na koncie kolego a mądrujesz się jakbyś miał ich 4 tysiące. Żona ma Aygo od 5 lat i tyle jestem na tym forum i nie wiem czy wtedy mówiłeś na chleb już "chleb" czy jeszcze "bep". Dałeś pupy z montażem tego haka i tyle a że pokazałeś tę spartaczoną robotę na forum to pozwoliłem sobie to skomentować bo mam do tego prawo a że widać bardzo Cię boli ten komentarz to już nie moja wina
Nie wiem czy powinienem z tobą dyskutować. Mam 60+ i trochę na innych forach byłem, ale teraz jestem faktycznie przekonany, że tytuł "Koyot Zmotoryzowany" sorry Toyot Zmotoryzowany słusznie Ci się należy, zwłaszcza po pokazaniu umieszczenia gaśnicy 5 lat temu u swojej żony o co prosił kolega Viejo zakładając ten wątek. Gratuluję kolejnego postu bez wiedzy merytorycznej a dającego Ci kolejny punkt w rankingu. Czy na tym forum jest moderator (jest takie słowo) https://pl.wikipedia.org/wiki/Moderator_(internet), czy po prostu po flaucie gdzie nikt nic nie klika coś się zaczęło dziać  bez względu na wartość. Oglądalność wzrosła ze 120 do 380, a każde kliknięcie ponoć zarabia.
Pozdrawiam

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl