0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
w nowych mercedesach zalecana wymiana co 45tys kilometrów.!
pan mechanik były serwisant Toyoty powtarza jak mantrę zalecenie robienia wymiany co 5 tys. mil lub 6 miesięcy.
Planowałem w mojej nowej Rawce wymieniać co 10 tys. km lub co rok. Wczoraj zdębiałem po obejrzeniu tego filmiku (https://youtu.be/TJhFAwFv-O0),gdzie pan mechanik były serwisant Toyoty powtarza jak mantrę zalecenie robienia wymiany co 5 tys. mil lub 6 miesięcy.
5 tys. mil to około 8 tys. km - to prawie tyle samo co planowałeś, tj. co 10 tys. km
Nie dajcie się zwariować...
Cytat: compucar w 01 Sierpnia 2022, 17:44:28jednak mówimy o benzyniaku z tendencją do nagłego przyspieszania od zera do maksymalnych obrotow, tutaj nie ma litości.Który chodzi tylko przez 70% czasu?
jednak mówimy o benzyniaku z tendencją do nagłego przyspieszania od zera do maksymalnych obrotow, tutaj nie ma litości.
Ja pierwszą wymianę zrobię zgodnie z gwarancją, czyli po 15 tys lub po roku.
Cytat: darek60 w 30 Lipca 2022, 21:57:15w nowych mercedesach zalecana wymiana co 45tys kilometrów.!Dareczku, skąd masz takie rewelacje? W nowych Mercedesach zalecają wymianę co 20 tys. km./1 rok Wiem to z autopsji, bo niedawno odebrałem samochód tej marki. Zalecają też wymianę po 3 tys. z tego 1,5 tys spokojna jazda i kolejne 1,5 tys można pałować.
Może podebrałeś folder jak nikt nie widział ,albo kupiłeś trupa za 10tys