Witam,
Na wstępie, jako nowy użytkownik Toyoty i członek forum chciałbym się przywitać - więc Cześć wszystkim

A teraz do problemu:
2 tygodnie temu dokonałem zakupu wspomnianej RAV4 hybrid 197km z 2017 roku w wersji selection. Podpiąłem telefon po bluetoth i zacząłem jeździć.
Ponieważ robię trochę tras i często dzwonie z drogi zestaw głośnomówiący to dla mnie ważne narzędzie. Przez ostatnie 2 tygodnie jeździłem trochę po Polsce i niestety najczęstszy komentarz gdy do kogoś dzwoniłem to to że strasznie słabo mnie słychać. Gdyby dotyczyło to tylko Bieszczadów to bym zwalił na zasięg, ale niestety problem występuje niemal wszędzie i został zauważony przez wielu rozmówców. Pytanie - Ravki tak mają, można coś zmienić w ustawieniach, czy po prostu mikrofon jest walnięty?
I pytanie przy okazji - nie działają mi komendy głosowe - coś da się z tym zrobić? Co ogóle za ich pomocą można odpalić/ ustawić? czy jest jakaś apka do połączenia telefonu z autem i w czym ewentualnie pomaga?
Przyznaje że przegrzebałem trochę sieć i forum ale nie znalazłem odpowiedzi na te pytania.
Z góry dzięki za pomoc
pozdrawiam serdecznie