Dziękuję wszystkim za udział w dyskusji.
Co do takowej formy bytowania i form bliźniaczych to jestem z nimi zaznajomiony. Namiot, przyczepa kempingowa, spanie w aucie, na dziko w namiocie mam za sobą. Nie sprawdzałem tylko ravki jeszcze pod tym względem.
Co do samego spania na dziko to to jest nadal dyskusyjne, tak jak spanie w kamperze w publicznych miejscach itd. Zależy przecież od przepisów. W Polsce mam wrażenie nie jest to do końca uregulowane, ale widzę, że coraz więcej gmin zamyka a raczej zasypuje wałami piachu miejsca na których do tej pory można było przenocować a kamperze, przyczepie i ustanawia własne prawo.
Szkoda, no ale jeżeli faktycznie jest wiele czarnych owiec które po prostu zostawiają syf za sobą to się nie dziwie, ale z drugiej strony nawet kulturalne osoby na tym tracą.
Co do ravki to faktycznie będę musiał zobaczyć tę pustą przestrzeń między fotelami. Ta opcja z Ali mi się podoba, ale ta cena za kawalek jakiejs dykty w materiale to przesada

Box dachowy oczywiście że jest podstawą, aby upchać tam rzeczy z wnętrza, namiot mały warto też zawsze mieć.
Namiot dachowy? Może kiedyś.