Witam forumowiczów

Czy ktoś poradzi co zrobić w sytuacji pojawienia się komunikatu „nie możesz korzystać z Android Auto ...”
W moim samochodzie (Corolla 2019 bez nawigacji) z oryginalnym softem serwisowym i z bieżącymi aktualizacjami aplikacja przestała działać.
Mój leciwy telefon (z 2016 roku „flagowy” LG z dobrym sprawdzonym kabelkiem) ma stary system Android 6 Marshmallow oraz wgraną aplikację Android Auto 7.4 APK dopasowaną wymaganiami do tego starego systemu.
Jeszcze do niedawna (maj 2022) wszystko pracowało prawidłowo, mapy Google i Yanosik wyświetlały się bez zakłóceń.
Przez kilka miesięcy kręciłem się „wokół komina” i nie korzystałem z Android Auto. Obecnie po włączeniu systemu jest duże zaskoczenie i wyświetla się komunikat o niekompatybilności sprzętowej.
W internecie na portalu TELEPOLIS znalazłem artykuł z 22.06,2022 p.t. „Koniec z Android Auto” gdzie piszą że „Google raz na zawsze zamknął swoją aplikację Android Auto for Screen Phones”.
Sądziłem, że ze „starym” systemem telefonu i „starą” wersją aplikacji AA wszystko będzie działało jak dawniej, ale niestety nie działa.
Czy jest na to sposób ?
Oczywiście znam potencjalną odpowiedź - „kup nowy telefon z Androidem 11 lub 12 i będzie po sprawie”, ale może jest jednak jakieś inne rozwiązanie.
Pozdrawiam