Nie opłacało się ale warto było… :D
To jest chyba hasło przewodnie tego wątku

Umieszczę je w podpisie - jeśli nie masz nic przeciwko
marekj, ledziu - dzięki za zrozumienie

Czyli jest jeszcze jakieś światełko w tunelu

Ja kiedyś widziałem na jakiejś amerykańskiej stronie położoną na glebie Rav4 V gen. Może poszukaj na stronach amerykańskich, tam jest dużo swobodniejsze podejście do modów niż u nas. Zwłaszcza, że masz wersję USA
zgadzam się z Tobą i trochę tam podglądam
ale z chłopakami z NY czy IL się na spontana nie umówię

Co do zawiasu to są trzy opcje sprężyny (zakup dedykowanych albo skracanie w Poznaniu to robią) wtedy max 3 cm.bo niżej robi się problem z geometrią, następny lewel to gwint i możliwość ustawów w max głębie a potem przeróbka zawiasu z wynalazkami.
O skracaniu w Poznaniu nie słyszałem ...
N/t gwintu rozmawiałem z Mapetem z airRIDE, ale za bardzo nie wiedzą jak podejść do tematu bo nie robili takiego auta i wszystkie info podają w przybliżeniu ...
Zwłaszcza ceny ...
AirRide ze skromnym sterowaniem ~20 tyś

Gwint ~ 6 tyś - bije się z myślami ...
Więc chyba na początek skończy się na jakimś krótszym springu Eibacha lub w ostateczności MTS'a
Ogólnie bardzo podoba mi się ta realizacja ze strony CEIKA (chyba 4 fota)
nawet zastanawiam się czy nie zamówić bezpośrednio u nich tego zestawu ale to i tak wychodzi ponad 6 PLN
https://ceika-store.com/products/ceika-type-1m-coilover-kit-for-toyota-rav4-xa30-06-12Z tym że tam jest chyba na 20" feldze od GTR'a

I trafiają się takie na OLX ale zazwyczaj po dwie sztuki i to w szerokości 10" (bez przymiarki w ciemno nie kupię)
A biorąc poprawkę na zestaw (prawie nowych opon) jakie mam w rozmiarze 235/55/18 znalazłem fajne felgi ...
... od NISSANA 350Z

8x18 ET 43 - przód
9x18 ET 15 - tył
Patrząc na kółka od kolarzówki

jakie teraz mam (7,5x18") to szerokość 9" robi wrażenie

Pisać kto jakie koło założył
PS1: jeśli moderator uzna to za właściwe, to prosże o przeniesienie tematu do odpowiedniego działu
PS2: RAV4 to nie koniecznie terenowe auto - jak na to wskazuje ścieżka forum ...
Pozdro all