Autor Wątek: Nowy Yaris - Czas oczekiwania  (Przeczytany 73577 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline hindus

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Yaris IV
Odp: Nowy Yaris - Czas oczekiwania
« Odpowiedź #30 dnia: 03 Kwietnia 2023, 19:08:17 »
między 1.05 a 30.06.

Spory rozrzut dat :D pokrywa się też z moim zgadywaniem

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #31 dnia: 03 Kwietnia 2023, 21:06:59 »
Ja zamawiałem 2 szt. 08.09.2022. Hybryda Comfort + Tech (bez alarmów itp.). Odebrane na początku marca.
Czyli 6 m-cy.

Offline Undec

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: CHR II gen 1.8
« Odpowiedź #32 dnia: 06 Kwietnia 2023, 14:39:14 »
ja zamówiłem na początku września 2022, 1.5 bez hybrydy bo ponoć były długie czasy oczekiwania, a 21 października odebrałem. Produkcja Kolin - Czechy :) Wersja Comfort + smart + tech + czarny lakier.

Offline vrossi

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Yaris
« Odpowiedź #33 dnia: 09 Kwietnia 2023, 12:45:20 »
Czesc, zamowilem selection style spicy orange + smart 07.04.2023. Pomimo ze sprzedawca ostrzegal ze ten kolor plus jakiekolwiek pakiety wydluza produkcje na nieokreslony termin. Oczywiscie w umowie przyblizony termin realizacji na pazdziernik, ale sa tez kaluzule ze moze sie wydluzyc. Sugerowal zeby wybrac nizsze wersje (comfort) bo wtedy bylyby dostepne juz w maju. Zonie zalezalo na tym kolorze wiec poczekamy zobaczymy. Z tego co slyszalem to jeszcze nikt na zywo tego koloru nie widzial. Wiec ciezko to widze  :grin: w końcu powinni zacząć produkować ten kolor bo przecież głównie taki widnieje w reklamach i katalogach.

Offline hindus

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #34 dnia: 11 Kwietnia 2023, 15:12:23 »
Dobre wieści dla mnie, produkcja w końcu ruszyła :)

Tak więc krótkie podsumowanie dat dla mojego zamówienia (Selection Style + Smart, hybryda)

05.08.22 - zamówienie w salonie, termin przewidywany marzec/kwiecień 2023
01.03.23 - zamówienie w toku (przydzielono fabrykę w Kolinie/CZ)
11.04.23 - produkcja w toku

Offline Pawel S.

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Yaris IV FL
« Odpowiedź #35 dnia: 12 Kwietnia 2023, 15:07:41 »
Jeśli tylko możesz to daj znać ile produkowało się twoje auto i kiedy będzie w transporcie, bo moje teoretycznie ma być 1 maja w Polsce, ale jeszcze się nie produkuje i coś czuję, że mogą wystąpić kolejne przesunięcia u mnie

Offline vrossi

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #36 dnia: 13 Kwietnia 2023, 21:43:34 »
Czy moge prosic o podpowiedz jak moge sledzic status zamowienia? Zainstalowalem aplikacje MyT ale nie mam tam opcji dodania numeru zamowienia ktore nalezy sledzic. Jedyna opcja to wpisanie VIN ktorego jeszcze nie mam.

Offline hindus

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #37 dnia: 13 Kwietnia 2023, 21:46:03 »
Przy podpisywaniu umowy trzeba podać email sprzedawcy i na ten sam email założyć konto Toyoty. Wtedy samo powinno się pojawić. Skontaktuj się ze swoim dealerem i podpytaj

Offline topoll

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #38 dnia: 13 Kwietnia 2023, 22:20:58 »
Czy moge prosic o podpowiedz jak moge sledzic status zamowienia? Zainstalowalem aplikacje MyT ale nie mam tam opcji dodania numeru zamowienia ktore nalezy sledzic. Jedyna opcja to wpisanie VIN ktorego jeszcze nie mam.

napisz do klient@toyota.pl
podaj numer transmisji (zamówienia ale nie Twojego a od dealera do Toyoty) - powinno być w prawy górnym rogu.
podaj adres mail na który zarejestrowałeś konto MyT.
RAV4 V C+S AWDi Pure White.
Śnieżynka Raffi ;) https://forum.toyotaklub.org.pl/index.php?topic=55311.0

Offline hindus

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #39 dnia: 14 Kwietnia 2023, 20:14:02 »
Jeśli tylko możesz to daj znać ile produkowało się twoje auto
Właśnie skończyli - czyli po 3 dniach od rozpoczęcia.

Offline Pawel S.

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Yaris IV FL
« Odpowiedź #40 dnia: 14 Kwietnia 2023, 20:54:53 »
tyle czekania by auto wyprodukowali w 3 dni. Dziękuje za info!

Offline vrossi

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #41 dnia: 16 Kwietnia 2023, 10:08:42 »

napisz do klient@toyota.pl
podaj numer transmisji (zamówienia ale nie Twojego a od dealera do Toyoty) - powinno być w prawy górnym rogu.
podaj adres mail na który zarejestrowałeś konto MyT.

Dzieki. Napisalem i dostalem odpowiedz ze status pojawi sie w aplikacji w momencie jak zamowienie zostanie potwierdzone w systemie czyli wyznaczona zostanie data produkcji. Na ta chwile planowana data produkcji to sierpien.

Orientujecie sie moze czy na przyklad wersje hybrydowe sa dostepne wczesniej? Czy wersja silnika nie ma znaczenia? Ja skladajac zamowienie dostalem informacje ze czarny dach, pakiet smart a do tego jeszcze kolor pomaranczowy moga bardzo wydluzyc okres oczekiwania. Najlepiej to zamowic wersje comfort z pakietami style i tech - takie wersje byly dostepne z odbiorem na maj!

Offline hindus

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #42 dnia: 16 Kwietnia 2023, 10:44:50 »
Z tego co widzę to tak, różnice są i jest ich sporo. Teoria z wersją Comfort ma z tego co widzę odzwierciedlenie w terminach oczekiwania.

Co do pojawienia się w apce, ja miałem już w dniu zamówienia widoczną Yarise a dopiero 7 miesięcy później wskoczyło że zamówienie jest w toku

Offline fasola00

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #43 dnia: 17 Kwietnia 2023, 23:38:05 »
Ja dzisiaj dostałem info od dealera, że samochód powinien być między 1.05 a 30.06. Pierwotnie miało być do 30.04.

A zmieniło Ci się w aplikacji na produkcje w toku czy nadal przetwarzanie zamówienia ?

Offline Biker01

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV4
« Odpowiedź #44 dnia: 18 Kwietnia 2023, 08:17:57 »
Ja dzisiaj dostałem info od dealera, że samochód powinien być między 1.05 a 30.06. Pierwotnie miało być do 30.04.

A zmieniło Ci się w aplikacji na produkcje w toku czy nadal przetwarzanie zamówienia ?

Nic od początku mi się nie zmieniło, mam „zamówienie w toku”.
Yaris 1,5 selection style, automat, spicy orange
zamówienie 12.12.2022, planowany odbiór 04.2023
25.09.2023 potwierdzenie zamówienia, 08.10.2023 produkcja w toku, 10.10 opuścił fabrykę, 12.10 w transporcie do Bytomia, 13.10 dotarł do Bytomia, 10.11.23 ODEBRAŁEM YARISA

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl