Autor Wątek: Nowy Yaris - Czas oczekiwania  (Przeczytany 73580 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline vrossi

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Yaris
Odp: Nowy Yaris - Czas oczekiwania
« Odpowiedź #45 dnia: 18 Kwietnia 2023, 09:32:02 »
Ja dzisiaj dostałem info od dealera, że samochód powinien być między 1.05 a 30.06. Pierwotnie miało być do 30.04.

A zmieniło Ci się w aplikacji na produkcje w toku czy nadal przetwarzanie zamówienia ?

Nic od początku mi się nie zmieniło, mam „zamówienie w toku”.

Dajcie znac jakie wersje yarisek zamawialiscie i jakie silniki i kolory. Bo to podobno wszystko ma znaczenie jesli chodzi o okres oczekiwania. Sam jestem ciekaw czy ktos spicy orange zamawial tez  :grin: zastanawiam sie czy moze hybryda bylaby szybciej wyprodukowana to wtedy zmienilbym zamowienie :roll:

Ps. Kojarzycie czy wlasnie wersje hybrydowe maja zdalne uruchamianie klimatyzacji z aplikacji? Widzialem taka funkcjonalnosc na youtube u kogos w Anglii chyba https://youtu.be/TDemHoBTfgs

Offline hindus

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Yaris IV
« Odpowiedź #46 dnia: 18 Kwietnia 2023, 10:28:00 »
Różnice w czasie produkcji to jedno ale zastanów się na ile istotny jest dla Ciebie podłokietnik, elektryczny hamulec ręczny i hamulce tarczowe z tyłu (te trzy rzeczy tylko w hybrydzie).

Offline fasola00

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #47 dnia: 18 Kwietnia 2023, 10:44:50 »
Ja dzisiaj dostałem info od dealera, że samochód powinien być między 1.05 a 30.06. Pierwotnie miało być do 30.04.

A zmieniło Ci się w aplikacji na produkcje w toku czy nadal przetwarzanie zamówienia ?

Ja zamówiłam w lipcu dobrały rocznik 2023. Hybryda selection style + pakiet VIP. Imperial red. Miał być marzec. Od 1 marca mam w aplikacji ze fabryka Czechy i to na tyle.
Nic od początku mi się nie zmieniło, mam „zamówienie w toku”.

Dajcie znac jakie wersje yarisek zamawialiscie i jakie silniki i kolory. Bo to podobno wszystko ma znaczenie jesli chodzi o okres oczekiwania. Sam jestem ciekaw czy ktos spicy orange zamawial tez  :grin: zastanawiam sie czy moze hybryda bylaby szybciej wyprodukowana to wtedy zmienilbym zamowienie :roll:

Ps. Kojarzycie czy wlasnie wersje hybrydowe maja zdalne uruchamianie klimatyzacji z aplikacji? Widzialem taka funkcjonalnosc na youtube u kogos w Anglii chyba https://youtu.be/TDemHoBTfgs

Offline Biker01

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV4
« Odpowiedź #48 dnia: 18 Kwietnia 2023, 13:46:33 »
Tak teraz patrzę i jednak coś się zmieniło i tego wcześniej nie wychwyciłem. Wcześniej miałem „przetwarzanie zamówienia” a teraz „zamówienie w toku” ale nadal nie mam miejsca produkcji.
Yaris 1,5 selection style, automat, spicy orange
zamówienie 12.12.2022, planowany odbiór 04.2023
25.09.2023 potwierdzenie zamówienia, 08.10.2023 produkcja w toku, 10.10 opuścił fabrykę, 12.10 w transporcie do Bytomia, 13.10 dotarł do Bytomia, 10.11.23 ODEBRAŁEM YARISA

Offline fasola00

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #49 dnia: 18 Kwietnia 2023, 14:15:31 »
Jeśli tylko możesz to daj znać ile produkowało się twoje auto i kiedy będzie w transporcie, bo moje teoretycznie ma być 1 maja w Polsce, ale jeszcze się nie produkuje i coś czuję, że mogą wystąpić kolejne przesunięcia u mnie

Czy ruszyło się coś z twoim zamówieniem ?

Offline Pawel S.

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Yaris IV FL
« Odpowiedź #50 dnia: 18 Kwietnia 2023, 14:33:59 »
Jeśli tylko możesz to daj znać ile produkowało się twoje auto i kiedy będzie w transporcie, bo moje teoretycznie ma być 1 maja w Polsce, ale jeszcze się nie produkuje i coś czuję, że mogą wystąpić kolejne przesunięcia u mnie

Czy ruszyło się coś z twoim zamówieniem ?
Cały czas mam zamówienie w toku i właśnie się zastanawiam jak bardzo ten 1 maja jest przewidywanym czasem dostarczenia, bo nie dostałem informacji o kolejnym przesunięciu, jeżeli auto jak u kolegi produkuje się 3 dni to jestem ciekawy ile zajmie transport z Czech

Offline hindus

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #51 dnia: 18 Kwietnia 2023, 15:21:11 »
Z różnych wypowiedzi na grupach i forum wynika że od 4 do 6 tygodni

Offline Pawel S.

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #52 dnia: 18 Kwietnia 2023, 16:15:15 »
To razem z odbiorem, czy tylko dostarczeniem do salonu?

Offline W_ampir

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Yaris, RAV4 GR
« Odpowiedź #53 dnia: 19 Kwietnia 2023, 20:07:29 »
01.03.2023 w aplikacji MyT została wskazana fabryka, która zmontuje samochód, ale zamówienie jest nadal w trakcie przetwarzania.

Czekamy...
Dzień dobry
wiadomość z dzisiaj: Aktualizacja statusu w portalu Moja Toyota – produkcja w toku  :shock:

co ciekawe na początku kwietnia przedstawiciel dilera przekazał że samochód w Polsce ma być 17.04 i w połowie maja przewiduje że będzie do wydania

dalej czekamy ...

a zamówione: Yaris Hybrid/selection style/VIP/lakier 2SZ Imperial Red/Eclipse Black

Offline hindus

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #54 dnia: 20 Kwietnia 2023, 08:20:02 »
A mój już w Bytomiu. Nie było powiadomienia na maila czy sms więc nawet nie wiem czy od wczoraj czy dopiero dzisiaj wskoczyło.
Także podejrzewam że teraz zostaje dołożenie alarmu (w sumie nie wiem do końca czy robią to w Bytomiu czy dopiero w ASO), przepakowanie na lawetę i dowóz do salonu :)

Offline Marioosz

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #55 dnia: 20 Kwietnia 2023, 14:59:52 »

Offline Pawel S.

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #56 dnia: 20 Kwietnia 2023, 15:18:36 »
Ja tam żadnej nie widziałem, głównie fiaty 500 i Lancie

Offline Marioosz

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #57 dnia: 21 Kwietnia 2023, 14:34:00 »
Widocznie już mój wzrok nie taki jak trzeba :D

Offline Pawel S.

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #58 dnia: 26 Kwietnia 2023, 07:20:42 »
Nareszcie dzisiaj ruszyła produkcja mojego autka!
żeby ktoś potem nie musiał szukać to zostawiam wypisane z datami:

01.10.2022-zamówiewnie auta
28.03.2023-aplikacja pokazała miejsce produkcji
26.04.2023-produkcja w toku

Według dilera auto ma mi zostać wydane jeszcze do końca maja.

Offline fasola00

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #59 dnia: 05 Maja 2023, 20:44:51 »
A mój już w Bytomiu. Nie było powiadomienia na maila czy sms więc nawet nie wiem czy od wczoraj czy dopiero dzisiaj wskoczyło.
Także podejrzewam że teraz zostaje dołożenie alarmu (w sumie nie wiem do końca czy robią to w Bytomiu czy dopiero w ASO), przepakowanie na lawetę i dowóz do salonu :)

Odebrałeś już auto ?

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl