Autor Wątek: Nowy Yaris - Czas oczekiwania  (Przeczytany 73465 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline hindus

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Yaris IV
Odp: Nowy Yaris - Czas oczekiwania
« Odpowiedź #75 dnia: 26 Maja 2023, 09:09:17 »
2003? :p

Offline Pawel S.

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Yaris IV FL
« Odpowiedź #76 dnia: 26 Maja 2023, 22:16:17 »
2023, pomyłka przepraszam

Offline Biker01

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV4
« Odpowiedź #77 dnia: 13 Sierpnia 2023, 10:32:40 »
Czy ktoś odbierał może ostatnio zamówiony samochód i może powiedzieć ile czekał. Ja miałem odbierać swój do końca kwietnia (zamówienie w grudniu) ale do dzisiaj nie mam nawet potwierdzonej produkcji czyli najbardziej optymistyczna wersja to odbiór w październiku, czy komuś też tak się przesunęło?
Yaris 1,5 selection style, automat, spicy orange
zamówienie 12.12.2022, planowany odbiór 04.2023
25.09.2023 potwierdzenie zamówienia, 08.10.2023 produkcja w toku, 10.10 opuścił fabrykę, 12.10 w transporcie do Bytomia, 13.10 dotarł do Bytomia, 10.11.23 ODEBRAŁEM YARISA

Offline Pawel S.

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Yaris IV FL
« Odpowiedź #78 dnia: 13 Sierpnia 2023, 10:46:51 »
Czy ktoś odbierał może ostatnio zamówiony samochód i może powiedzieć ile czekał. Ja miałem odbierać swój do końca kwietnia (zamówienie w grudniu) ale do dzisiaj nie mam nawet potwierdzonej produkcji czyli najbardziej optymistyczna wersja to odbiór w październiku, czy komuś też tak się przesunęło?
Ja zmawiałem auto 1 października 2022, na umowie była wstępna  data odebrania auta na 31czerwca 2023, aczkolwiek sprzedawca deklarował, że jest szansa odebrać auto w lutym, następnie 3 razy dostawałem maila z przesunięciem daty produkcji o kolejny miesiąc i ostatecznie auto udało mi się odebrać 1 czerwca 2023, musisz czekać niestety na pokazanie w aplikacji miejsca produkcji i od tego czasu mniej więcej od miesiąca do dwóch możesz się spodziewać odebrania auta

Offline pompidou

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Highlander
« Odpowiedź #79 dnia: 13 Sierpnia 2023, 12:12:25 »
Zamawialem GR Sport Hybrid z dachem panoramicznym w marcu 2023. Samochod mial byc do odebrania czerwiec/lipiec 2023. Na dzien dzisiejszy status - przetwarzanie zamowienia wiec czekam.

Offline marx50

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Y IV & YC
« Odpowiedź #80 dnia: 13 Sierpnia 2023, 13:14:39 »
Ja zamawialem w połowie czerwca i na razie cisza zamowienie jest przetwarzane. Troche do d bo mam do sprzedazy auto na miejsce ktorego kupuje yarisa i nie wiem kiedy je wystawic. Na szczescie jest to takie "zapasowe" tzn 3 w rodzinie ale wlasnie na miasto. Teraz w zamowieniach chyba sie nic nie ruszy bo fabryki maja przerwe wakacyjna. W zeszlym roku skonczyla sie ona ok 15 sierpnia

Offline pompidou

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Highlander
« Odpowiedź #81 dnia: 13 Sierpnia 2023, 15:41:25 »
Teraz w zamowieniach chyba sie nic nie ruszy bo fabryki maja przerwe wakacyjna.
Przerwa wakacyjna ? Nigdy o czyms takim nie slyszalem. Jest zamowienie to musi byc realizacja. Fakt - ostatnimi czasy wszystko sie wydluzylo ale to zalezy. Niektore niemieckie marki (Audi, BMW) potrafi dostarczyc samochod w mniej niz pol roku :)

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #82 dnia: 13 Sierpnia 2023, 17:58:04 »
Teraz w zamowieniach chyba sie nic nie ruszy bo fabryki maja przerwe wakacyjna.
Przerwa wakacyjna ? Nigdy o czyms takim nie slyszalem. Jest zamowienie to musi byc realizacja. Fakt - ostatnimi czasy wszystko sie wydluzylo ale to zalezy. Niektore niemieckie marki (Audi, BMW) potrafi dostarczyc samochod w mniej niz pol roku :)

Wszystko zależy od modelu.
Na IX1 6m-cy, na i4 nie przyjmują zamówień.
Na A3 plugin, nie są w stanie określić daty dostawy… może być rok, a może 1,5 roku…

Offline patrick4175

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Yaris
« Odpowiedź #83 dnia: 14 Sierpnia 2023, 14:42:56 »

11.3.2023 złożenie zamówienia Yaris Selection style Hybryda
12.7.2023 produkcja w toku
17.7.2023 opuścił fabrykę
20.7.2023 w transporcie
6.8.2023 auto w salonie
10.8.2023 auto odebrane

Na umowie data to 06.2023 wiec dwa miesiące poślizgu.

Offline vrossi

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Yaris
« Odpowiedź #84 dnia: 14 Sierpnia 2023, 21:26:42 »
Ja zamawiałem na poczatku kwietnia 2023 selection style, skrzynia manual. Poczatkowo data byla
Przewidywana na koniec wrzesnia. Tydzien temu zadzwonili ze przesuwaja termin o dwa miesiace. Ale wciaz moze sie wydluzyc.

Zerknalem wczoraj na cennik, gdzie jest informacja ze dostepnosc wersji selection style jest ograniczona i zeby pytac salony o dostepnosc stockowa. Zastanawiam sie czy w ogole jest szansa ze zamowione auto zostanie wyprodukowane  :|

Offline hindus

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #85 dnia: 14 Sierpnia 2023, 21:50:29 »
Wszystko przez rozpoczęcie produkcji wersji poliftowej, tak stawiam

pireus

• Gość

Offline hindus

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #87 dnia: 22 Sierpnia 2023, 19:03:07 »
Ale mają pecha w tej fabryce w tym roku :/ to już drugi taki poważny przestój

Offline marx50

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Y IV & YC
« Odpowiedź #88 dnia: 02 Września 2023, 21:16:32 »
Gadalem z dealerem w piatek. Twierdzą że w przewidywanej dacie dostawy nic się nie zmieniło i auto zamówione w polowie czerwca bedzie do odbioru listopad/grudzień. Pewnie byloby ciut szybciej gdyby nie ten ich alarm/immo wcisniety nieco na siłę.

Offline novi61

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: yaris hybrid IV
« Odpowiedź #89 dnia: 09 Września 2023, 13:07:45 »
Pewnie byloby ciut szybciej gdyby nie ten ich alarm/immo wcisniety nieco na siłę.
Ten alarm nie jest zły, dodatkowa znakują szyby, filtr i inne aby na części nie poszedł.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl