Autor Wątek: Nowy Yaris - Czas oczekiwania  (Przeczytany 73500 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline hindus

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Yaris IV
Odp: Nowy Yaris - Czas oczekiwania
« Odpowiedź #105 dnia: 16 Września 2023, 09:37:47 »
Yaris od Mazdy :P

Offline marx50

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Y IV & YC
« Odpowiedź #106 dnia: 16 Września 2023, 10:26:20 »
Pewnie sie czeka jeszcze dluzej. Pomijajac absurdalne ceny. To co tutaj kosztowaloby jakies 107k w mazdzie dostalem wycenę na 127k. Tzn specyfikacja podobna ale nie taka sama ale to bylo cos  okolo selection style ale bez czarnego dachu ale z hudem i czujnikami. A dealer nie wygladal na zainteresowanego sprzedażą tego modelu
« Ostatnia zmiana: 16 Września 2023, 10:28:28 wysłana przez marx50 »

Offline Gangrena

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #107 dnia: 19 Września 2023, 23:05:36 »
Witam Was ! Jestem tutaj na forum po raz pierwszy . A więc do rzeczy  :-) Zamówienie złożone 22 kwietnia 2023 roku . Wersja to selection style ,manual a silnik benzyna . Termin odbioru koniec sierpnia - początek września .  Dnia 27.07.23r. w aplikacji ukazało się  ,że produkcja odbędzie się w Kolinie . Dnia 22.08.23r. zadzwoniłem do swojego dealera . I ku mojemu zaskoczeniu powiedział mi ,że samochód jest już wyprodukowany i stoi na placu fabrycznym w Kolinie . Zdębiałem ... Ale jak to ? A w aplikacji nic ? Spytałem -no to kiedy odbiór ? Stwierdził ,że na pewno początek października. Nie wiem do czego ta aplikacja "MyToyota" służy ? Do dzisiaj nie ma tam żadnej informacji ,że auto zostało wyprodukowane . Dziwna sprawa . Czekam z niepokojem  :-(

Offline marx50

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #108 dnia: 20 Września 2023, 00:38:44 »
Dlaczego z niepokojem ? Pewnie baza danych do aplikacji jest odświeżana przez jakiegoś Rahimula który akurat zapomniał. Czyli potwierdza się około półroczny czas oczekiwania. I niepotwierdza się że pożar u dostawcy plastików wstrzymał produkcję.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #109 dnia: 20 Września 2023, 06:45:06 »
Info pojawi się jak auto ruszy z placu.
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline hindus

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #110 dnia: 20 Września 2023, 07:51:50 »
samochód jest już wyprodukowany i stoi na placu fabrycznym w Kolinie
I czeka na montaż plastików :P

Offline Biker01

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV4
« Odpowiedź #111 dnia: 25 Września 2023, 15:06:05 »
Dzisiaj w końcu pojawiła się fabryka w aplikacji Onnaing we Francji. Po ponad 9 miesiącach jest jakaś zmiana w apce.
Yaris 1,5 selection style, automat, spicy orange
zamówienie 12.12.2022, planowany odbiór 04.2023
25.09.2023 potwierdzenie zamówienia, 08.10.2023 produkcja w toku, 10.10 opuścił fabrykę, 12.10 w transporcie do Bytomia, 13.10 dotarł do Bytomia, 10.11.23 ODEBRAŁEM YARISA

Offline vrossi

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Yaris
« Odpowiedź #112 dnia: 25 Września 2023, 16:05:28 »
Dzisiaj w końcu pojawiła się fabryka w aplikacji Onnaing we Francji. Po ponad 9 miesiącach jest jakaś zmiana w apce.

U mnie to samo dzisiaj. Tyle ze ja zamawialem w kwietniu tego roku. Tez selection style spicy orange, ale manual. Takze pewnie ta sama partia bedzie  :-)

Kiedy teraz sie mozna spodziewac kolejnego etapu?

Offline ryb_sia

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: yaris
« Odpowiedź #113 dnia: 25 Września 2023, 18:20:02 »
To pewnie ok. miesiąc i będziecie jeździć :) A kojarzy może ktoś czy na GR czeka się podobnie długo jak na Selection czy krócej?

Wysłane z mojego LE2123 przy użyciu Tapatalka

Offline Gangrena

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #114 dnia: 25 Września 2023, 20:56:57 »
Dlaczego z niepokojem ? Pewnie baza danych do aplikacji jest odświeżana przez jakiegoś Rahimula który akurat zapomniał. Czyli potwierdza się około półroczny czas oczekiwania. I niepotwierdza się że pożar u dostawcy plastików wstrzymał produkcję.
Niepokój wynikał z tego ,że w tym wątku pojawiały się jakieś teorie spiskowe odnośnie niecnych praktyk dealerskich  :-(  i w związku z tym coś tam w głowie zaczęło się rozwijać   :-) . W piątek dnia 22.09.23r ( tego dnia minął 5 m-c oczekiwania)  zadzwoniłem kolejny raz  do swego dealera z zapytaniem co z autkiem i z tą apką w której brak tego ,że już samochód jest wyprodukowany . W odpowiedzi usłyszałem  ,że jeszcze nie ma go w Polsce a aplikację poprawi mi osobiście w telefonie (?) na miejscu , jak przyjadę w poniedziałek  do salonu . Miałem dzisiaj jechać popołudniu  . Rano przy kawie " nadejszła wiekopomna chwila" ( ustami Pawlaka z " Kochaj albo rzuć ") w sms-ie  od Toyoty ,że ruszyła produkcja mojego samochodu . Tak więc chyba potwierdzi się półroczny okres oczekiwania . No to pojeżdżę jeszcze trochę na letnich !  :cheesy:
« Ostatnia zmiana: 25 Września 2023, 21:01:41 wysłana przez Gangrena »

Offline ryb_sia

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #115 dnia: 26 Września 2023, 12:06:42 »
Wreszcie mama się doczekała - dziś przyszedł SMS i zmienił się status w aplikacji i składają jej autko we Francji. Zamówienie na początku kwietnia

Offline marx50

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #116 dnia: 26 Września 2023, 18:41:58 »
No to wyglada na to ze mi przyjdzie za 2 miechy. A powiem Wam ze juz mnie wk..wia ta jazda w korkach z manualem losowaniem biegami itp.

Offline topoll

• Toyot Spamer
Nowy Yaris - Czas oczekiwania
« Odpowiedź #117 dnia: 26 Września 2023, 20:34:46 »
No to wyglada na to ze mi przyjdzie za 2 miechy. A powiem Wam ze juz mnie wk..wia ta jazda w korkach z manualem losowaniem biegami itp.
Ja od początku sierpnia zostałem z manualem z zepsutymi: klimą i elektrycznymi szybami… a było mocno ciepło i samochód ma ciemny lakier…
RAV4 V C+S AWDi Pure White.
Śnieżynka Raffi ;) https://forum.toyotaklub.org.pl/index.php?topic=55311.0

Offline pompidou

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Highlander
« Odpowiedź #118 dnia: 30 Września 2023, 16:30:11 »
Zamowilem 15.02.2023 r. GR SPORT z pakietem Smart i szyberdachem (Skyview).
Wciaz moj status to przetwarzanie zamowienia.
Czy jest ktos kto zamawial GR Sport i caly czas czeka czy tylko ja mam "szczescie"?

Offline ryb_sia

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #119 dnia: 05 Października 2023, 17:02:05 »
Zamowilem 15.02.2023 r. GR SPORT z pakietem Smart i szyberdachem (Skyview).
Wciaz moj status to przetwarzanie zamowienia.
Czy jest ktos kto zamawial GR Sport i caly czas czeka czy tylko ja mam "szczescie"?
Mama dziś dzwoniła do dealera i powiedzieli jej, że jej auto ma być na koniec października. Mimo zmiany statusu w apce tam się z kolei nic nie zmienia, ma status przetwarzania w fabryce. Zamawiała GR sport z chyba wszystkimi pakietami oprócz właśnie szyberdachu na początku kwietnia

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl