Autor Wątek: Nowy Yaris - Czas oczekiwania  (Przeczytany 73453 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline marx50

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Y IV & YC
Odp: Nowy Yaris - Czas oczekiwania
« Odpowiedź #240 dnia: 14 Grudnia 2023, 13:12:43 »
Dostałem dziś info w apce że auto jest w Kolinie. A miesiąc temu byłem u dealera i wg ich systemu wyjechało do Mszczonowa. Ogólnie to chgw gdzie ono jest ;-) bo dealer się ociąga z oddzwonieniem.
Znów dziwi aptekarska precyzja generowania powiadomień-zamawiałem auto 14 go czerwca.

Offline Ultima

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Yaris
« Odpowiedź #241 dnia: 14 Grudnia 2023, 22:07:06 »
My do firmy zamawialiśmy 3 w wersji comfort z pakietami z wyprzedaży rocznika. To zamówione 5 grudnia. Aplikacja pokazuje że są już w Polsce i produkcja Francja.
Za to zamówiony w tym samym czasie Selection Style, jeszcze nawet nie zaczęli produkować i wskazuje na fabrykę w Czechach.

Offline marx50

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #242 dnia: 15 Grudnia 2023, 11:12:46 »
No wyprzedaże rocznika jak sama nazwa wskazuje są brane z placu już wyprodukowane.
Ogólnie spodziewałem się takiego terminu ale już jestem znużony tematem, jednak zbyt długo to trwa.
A toyota chcąc podtrzymać uwagę co trochę mi przysyła jakieś duperele typu zniżki na bilety czy zaproszenia na eventy.
To jednak trochę inny case niż zakupy z alliexpress że po kilku miesiącach zapomniałeś co kupowałeś i dostajesz nieoczekiwany prezent od samego siebie z przeszłości ;-).

Offline hindus

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Yaris IV
« Odpowiedź #243 dnia: 15 Grudnia 2023, 11:17:20 »
Nie wiem czy wyprzedaż rocznika to nie czyszczenie produkcji (fabryk, części) z aut w przedliftowym standardzie. Chociaż w sumie nie zmienia się zbyt wiele, głównie wnętrze.

Offline Ultima

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #244 dnia: 15 Grudnia 2023, 11:50:15 »
No wyprzedaże rocznika jak sama nazwa wskazuje są brane z placu już wyprodukowane.
Ogólnie spodziewałem się takiego terminu ale już jestem znużony tematem, jednak zbyt długo to trwa.
A toyota chcąc podtrzymać uwagę co trochę mi przysyła jakieś duperele typu zniżki na bilety czy zaproszenia na eventy.
To jednak trochę inny case niż zakupy z alliexpress że po kilku miesiącach zapomniałeś co kupowałeś i dostajesz nieoczekiwany prezent od samego siebie z przeszłości ;-).

W takim razie te statusy są do pupy, bo przechodziły przez wszystkie punkty. No ale może masz racje. Na razie w czerwonej selection style nadal informacja ze nawet nie ruszyła produkcja a tez jest z wyprzedaży wiec cholera wie :)

Offline marx50

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #245 dnia: 15 Grudnia 2023, 12:44:34 »
Wgl w przypadku normalnego yarisa wyprzedaż ( w sensie promocji cenowej) dotyczy chyba tylko silnika 1,0. Coś mi kobita w salonie mowiła że kończą produkcję tego silnika więc może to jest powód żeby jeszcze to gdzieś upchnąć (choć oni często gadaja żeby cos gadać).
I z drugiej strony ten silnik jest jako jedyny w aygo więc o co kaman nie wiem.

Na rozpoczęcie produkcji czerwonej selection style z pakietem smart czekałem 5 miesięcy. Ale to by oznaczało w Twoim przypadku że to będzie 2024 a to z kolei nie pasuje do nowych wersji wyposażenia (nie ma selection style).
Chgw z nimi.
« Ostatnia zmiana: 15 Grudnia 2023, 12:50:18 wysłana przez marx50 »

Offline marx50

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #246 dnia: 15 Grudnia 2023, 12:49:37 »
Nie wiem czy wyprzedaż rocznika to nie czyszczenie produkcji (fabryk, części) z aut w przedliftowym standardzie. Chociaż w sumie nie zmienia się zbyt wiele, głównie wnętrze.
W sumie licznik, radio i kratka nawiewu pod nim. Poza tym duperele typu kolor nitki na fotelach w niektórych wersjach.

Offline Ultima

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #247 dnia: 15 Grudnia 2023, 12:59:40 »
Wgl w przypadku normalnego yarisa wyprzedaż ( w sensie promocji cenowej) dotyczy chyba tylko silnika 1,0. Coś mi kobita w salonie mowiła że kończą produkcję tego silnika więc może to jest powód żeby jeszcze to gdzieś upchnąć (choć oni często gadaja żeby cos gadać).
I z drugiej strony ten silnik jest jako jedyny w aygo więc o co kaman nie wiem.

Na rozpoczęcie produkcji czerwonej selection style z pakietem smart czekałem 5 miesięcy. Ale to by oznaczało w Twoim przypadku że to będzie 2024 a to z kolei nie pasuje do nowych wersji wyposażenia (nie ma selection style).
Chgw z nimi.
Wszystkie z silnikiem 1.5 bez hybrydy :) Wiec wychodzi że dostane jakiegoś Frankensteina miedzy rocznikowego :D
« Ostatnia zmiana: 15 Grudnia 2023, 13:03:17 wysłana przez Ultima »

Offline marx50

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #248 dnia: 15 Grudnia 2023, 13:11:44 »

Wiec wychodzi że dostane jakiegoś Frankensteina miedzy rocznikowego :D
Będziesz miał edycje limitowaną ;-).

Wszystkie z silnikiem 1.5 bez hybrydy :)
No to dealer jakąś swoją promkę zrobił (jesli oczywiście zsedł z ceną a nie tylko to nazwał wyprzedażą)
bo normalnie tylko te 1,0 są na wyprzedaży TCE z jakims sensownym rabatem.
U swojego dealera jak pytałem chwile temu (incognito ;-) to nic nie mieli poza tym powyżej.
Wgl toyota ma mastera w dwuznacznościach zarówno na stronie jak i w cenniku.
« Ostatnia zmiana: 15 Grudnia 2023, 13:13:50 wysłana przez marx50 »

Offline hindus

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Yaris IV
« Odpowiedź #249 dnia: 15 Grudnia 2023, 15:18:26 »
Bo 1.0 były produkowane tylko do końca września tego roku jeśli dobrze kojarzę.

Offline Ultima

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #250 dnia: 16 Grudnia 2023, 20:40:59 »

Wiec wychodzi że dostane jakiegoś Frankensteina miedzy rocznikowego :D
Będziesz miał edycje limitowaną ;-).

Wszystkie z silnikiem 1.5 bez hybrydy :)
No to dealer jakąś swoją promkę zrobił (jesli oczywiście zsedł z ceną a nie tylko to nazwał wyprzedażą)
bo normalnie tylko te 1,0 są na wyprzedaży TCE z jakims sensownym rabatem.
U swojego dealera jak pytałem chwile temu (incognito ;-) to nic nie mieli poza tym powyżej.
Wgl toyota ma mastera w dwuznacznościach zarówno na stronie jak i w cenniku.

Czy to była dobra cena czy nie trudno ocenić. Nowe roczniki z tym wyposażeniem były tylko już w hybrydzie i grubo ponad 100tys(raczej nawet ponad 120 :)) . Ja za swój razem z dodatkowymi zimowkami 17r. zapłaciłem poniżej 100k.

Offline marx50

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #251 dnia: 16 Grudnia 2023, 22:46:46 »
Różnica między spalinowym 1.5 125 KM hybrydą 1.5 116 KM to 15 tys. Powiedzmy że nie zawsze ma to ekonomiczny sens tyle że w hybrydzie mamy automat i parę dodatków zwiększających komfort (np. ACC) i to zmienia nieco postać rzeczy. Ale odnośnie cen finalnych ja za selection style z pakietem smart i tym ich alarmem płacę 112 kpln. Od ręki są powystawiane po 117 kpln ale to dla tych którym nie chce się czekać. Wiec wychodzi że spalinowy z manualem bez tego pakietu (4.5 kpln) powinien być za ok 92-93 zeby mozna bylo powiedziec ze nie za dużo (kół nie uwzględniam bo nie wiem ile liczyć).
« Ostatnia zmiana: 16 Grudnia 2023, 22:52:52 wysłana przez marx50 »

Offline Ultima

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #252 dnia: 16 Grudnia 2023, 23:15:26 »
Różnica między spalinowym 1.5 125 KM hybrydą 1.5 116 KM to 15 tys. Powiedzmy że nie zawsze ma to ekonomiczny sens tyle że w hybrydzie mamy automat i parę dodatków zwiększających komfort (np. ACC) i to zmienia nieco postać rzeczy. Ale odnośnie cen finalnych ja za selection style z pakietem smart i tym ich alarmem płacę 112 kpln. Od ręki są powystawiane po 117 kpln ale to dla tych którym nie chce się czekać. Wiec wychodzi że spalinowy z manualem bez tego pakietu (4.5 kpln) powinien być za ok 92-93 zeby mozna bylo powiedziec ze nie za dużo (kół nie uwzględniam bo nie wiem ile liczyć).
U mnie tak wygląda konfiguracja.

Oczywiście to zabezpieczenie jest teraz w promocji jakiejś i tyle nie kosztowało.

ACC? Chodzi o adaptacyjny tempomat? Przecież to ma każda yariska nawet w active 1.0:)
« Ostatnia zmiana: 16 Grudnia 2023, 23:21:30 wysłana przez Ultima »

Offline marx50

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #253 dnia: 18 Grudnia 2023, 09:50:20 »
Tak ACC to tempomat adaptacyjny, tylko sposób jego działania siłą rzeczy jest inny przy automacie i przy manualu.
A jak cena z pakietem i kołami poniżej stówki to wygląda fajnie.

Offline marx50

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #254 dnia: 19 Grudnia 2023, 15:51:26 »
Dzwonił wczoraj dealer, że auto jest "na składzie celnym" w PL.
Już nawet nie pytałem gdzie, ale zaglądam do apki a tam że "w transporcie - Bytom".
Zwykle przychodziło powiadomienie o zmianie statusu a tym razem nie przyszło. Z Bytomia do Katowic jest ze 20 km max ale i tak będzie raczej po świętach albo po nowym roku.
Reasumując odbiór auta zamówionego 14 czerwca zbliża się do finału.
Pytanie: w apce się pojawia VIN?

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl