Autor Wątek: 60 tys. km. Yarkiem.  (Przeczytany 11243 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

zdanek

• Gość
60 tys. km. Yarkiem.
« dnia: 13 Lipca 2005, 20:26:53 »
Właśnie dzisiaj zrobiłem przegląd w AMX w Łodzi i mam b. mieszane uczucia. Po pierwsze zabili mnie ceną - 1040 pln   :x  a gdybym wymienił jeszcze klocki ham. to + 300! Na dodatek odmówili mi jeszcze marnych 5% rabatu, które  zawsze miałem   :(  . Druga katastrofa to naprawy gwarancyjne,które mnie czekają, tj. wymiana gum stabilizatorów i przednich amorków! Po 60 tys. km   :shock:  !? Kurcze, co by było gdybym nie jeżdził jak emeryt? A potem jeszcze rdza z tyłu i malownie klapy bagażnika i auto uziemione na 3 dni  :cry:  
Bardzo sięzawiodłem bo auto ma 2 latka dopiero... W ciągu tego czasu wymieniono mi jezscze gumy stabilizatora, sprzęgło i sprężarkęklimy. To już nie jest Toyota tylko jakiś francuski skladak   :?  Chyba pojeżdżędo końca gwarancji i go sprzedam. Kupięużywkęale koniecznie MADE IN JAPAN!!!!
Sorrki za te przynudzania ale musiałem sięwyżalić :cry:

adi

• Gość
60 tys. km. Yarkiem.
« Odpowiedź #1 dnia: 13 Lipca 2005, 20:35:56 »
ja mam japonke i prawie 120 000 i wszystko gra cacy  :-DD  no prawie  :adiabelek

zdanek

• Gość
60 tys. km. Yarkiem.
« Odpowiedź #2 dnia: 13 Lipca 2005, 20:47:22 »
Po 120 000 to ma prawo co nieco sięzużyć. Jeździłem 5 latek Starletką i prawie żadnych problemów! (130 000 tys. km.) I koszty serwisowania połowe mniejsze pomimo że przeglądy co 10 tys.km. Kurcze, zachciało mi sięnówki z klimą...

CarinaGTI

• Gość
60 tys. km. Yarkiem.
« Odpowiedź #3 dnia: 13 Lipca 2005, 21:06:12 »
pomyslk sobie, że hipotetycznie gdyby VW miał taką samą awryjność i bezusterkowość jak toyotka to po roku czasu (bo tyle masz gwarancji w VW) musiałbyś za ww. rzeczy, które wymieniłeś zapłacić z własnej kieszenie, nie jest źle :D fakt faktem jest to już Made in France itd. ... ale jest o.k.

zdanek

• Gość
60 tys. km. Yarkiem.
« Odpowiedź #4 dnia: 13 Lipca 2005, 21:35:00 »
Dzięki za pocieszenie!!! Gwarancja owszem, dobra rzecz, ale koszty przeglądów! I ten czas poświęcony na naprawy, wyłączanie auta z uzytkowania i te umawianie na każde sprawdzenie/naprawęz 3-tygodn. wyprzedzeniem. W ASO zaczęła sięmasówka-widać że mają 2-gie miejsce w sprzedaży nowych aut w Polsce. Kiedyś muszą je przeglądać i coraz częściej naprawiać, niestety. Ale thank you za dobre słowo!

lifeson

• Gość
60 tys. km. Yarkiem.
« Odpowiedź #5 dnia: 13 Lipca 2005, 23:12:24 »
Cytat: CarinaGTI
...to po roku czasu (bo tyle masz gwarancji w VW)

rok???!!!
zgodnie z przepiami UE chyba najkrotsza gwarancja to 2 lata. i to od ladnych paru lat chyba?
no i generalnie z ta awaryjnoscia nie jest az tak zle, ale to kolejny temat rzeka :)
pzdr!

Kwieczor

• Gość
Re: 60 tys. km. Yarkiem.
« Odpowiedź #6 dnia: 14 Lipca 2005, 08:03:06 »
Cytat: zdanek
Właśnie dzisiaj zrobiłem przegląd w AMX w Łodzi i mam b. mieszane uczucia. Po pierwsze zabili mnie ceną - 1040 pln   :x  a gdybym wymienił jeszcze klocki ham. to + 300! Na dodatek odmówili mi jeszcze marnych 5% rabatu, które  zawsze miałem   :(  . Druga katastrofa to naprawy gwarancyjne,które mnie czekają, tj. wymiana gum stabilizatorów i przednich amorków! Po 60 tys. km   :shock:  !? Kurcze, co by było gdybym nie jeżdził jak emeryt? A potem jeszcze rdza z tyłu i malownie klapy bagażnika i auto uziemione na 3 dni  :cry:

Dlatego właśnie polecam wypad do AVES AUTO do Zduńskiej Woli - przegląd od ręki (umówiłem sięna 2 dni przed) cena 900 PLN
Ale uwaga - tylko do obowiązkowych przeglądów - naprawy raczej gdzie indziej (choć AMX w tym zakresie też nie polecam)
Panowie w AVES żarówki w kokpicie pozakładali mi różnej mocy i teraz mam choinkę;)

Swoją drogą jakaś felerka Ci siętrafiła - u mnie wszystko OK, nawet klocki mam od nowości a nakręciłem już 63 kkm

Hicks

• Gość
60 tys. km. Yarkiem.
« Odpowiedź #7 dnia: 14 Lipca 2005, 12:45:44 »
A nie wiecie przypadkiem czy TMP oferuje płatne przedłużenie gwarancji na Yarisa na więcej niż 3 lata ?

wwtcka

• Gość
60 tys. km. Yarkiem.
« Odpowiedź #8 dnia: 14 Lipca 2005, 13:43:33 »
zdarli strasznie dużo, mnie kosztowało to z materiałem coś około 800 zł, a co do jakości to chyba jest coraz gorsza, też miałem francuza z 2002r i pomimo katowania auto było bezawaryjne co zresztą m.in. Halina może potwierdzić, jedynie ponadnomatywnie wymieniłem 2x klocki i drążek kierowniczy, możliwe że masz jakiś egzemplarz pechowy  :roll:

CarinaGTI

• Gość
60 tys. km. Yarkiem.
« Odpowiedź #9 dnia: 14 Lipca 2005, 14:59:41 »
Cytat: wwtcka
co zresztą m.in. Halina może potwierdzić

potwierdzam :-DD
niestety i toyki są masówką :/ ale w porównaniu z konkurencją i tak wypoadają lepiej :D

Cytat: lifeson
zgodnie z przepiami UE chyba najkrotsza gwarancja to 2 lata

masz racje :D sprawdzałem własnie, od 3 latek nie mam VW i stąd moje przejęzyczenie

zdanek

• Gość
60 tys. km. Yarkiem.
« Odpowiedź #10 dnia: 14 Lipca 2005, 16:52:17 »
Wiecie Kochani - mowa o felernych,czy też pechowych egzemplarzach to była w przypadku Poldków albo Fiatów a to jest Toyota. Może żabojady na początku miesiąca montują dokładniej a na koniec mniej jak kiedyś w FSO???  A oni reklamują sięw tv: gościowi wszystko nawala w aucie i dochodzi do wniosku "czas na nowe auto" a ja zaczynam podobnie myśleć o swoim Yarku.

FOKA

• Gość
60 tys. km. Yarkiem.
« Odpowiedź #11 dnia: 14 Lipca 2005, 17:45:37 »
ja ostatnio bylem na przegladzie przy 30tys. teraz zbliza mi sie 60tys, sam sobie wymieniam olej i filtry, a tak poza tym to u mnie wszystko ok, zawieszenie ok, hamulce tez

CarinaGTI

• Gość
60 tys. km. Yarkiem.
« Odpowiedź #12 dnia: 14 Lipca 2005, 18:32:04 »
ja mam 26tyś coprawda to mało, ale nic nie stuka nic nie puka, prócz najprawdopodobniej tylnego zamka w klapie (prócz kanapy jedna z większych bolączek)

dtox

• Gość
60 tys. km. Yarkiem.
« Odpowiedź #13 dnia: 14 Lipca 2005, 22:43:34 »
we wtorek jade na przeglad po 60 tys....auto ma 8 miesiecy...

jak narazie nic sie nei zepsulo...

do wymiany chyba beda klocki bo od nowosci nie wymieniane...

reszta bez zarzutu  :aclap

wwtcka

• Gość
60 tys. km. Yarkiem.
« Odpowiedź #14 dnia: 15 Lipca 2005, 07:23:38 »
Cytat: dtox
we wtorek jade na przeglad po 60 tys....auto ma 8 miesiecy...

to sięnazywa nabijanie kilometrów, ładny wynik  :)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl