Autor Wątek: lakier w RAV IV  (Przeczytany 10696 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

pireus

• Gość
Odp: lakier w RAV IV
« Odpowiedź #45 dnia: 05 Września 2022, 17:35:19 »
Nie ma czegoś takiego jak "za darmo":) po prostu zapłaciłeś za to w sposób nieświadomy:-D
Tak myślisz? Na tej samej zasadzie nie ma rabatów, upustów i innych obniżek, rat % itp, bo płacisz w sposób nieświadomy. Po prostu za przesunięcie terminu odbioru o kilka dni, zrobiono mi to gratis, dołożono gratis pierwszy przegląd i dywaniki gumowe. Nie wiem jak zapłaciłem ,ale lubię takie nieświadome opłaty, które nie dotyczą mojego portfela. Bo cena za samochód była ustalona, bez tych wszystkich fanaberii i wcale nie musieli tego zrobić. Może bardziej właściwe by było określenie, że po prostu mniej na mnie zarobili.
« Ostatnia zmiana: 05 Września 2022, 17:37:02 wysłana przez pireus »

Offline surrender

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Camry Exec 2020
« Odpowiedź #46 dnia: 05 Września 2022, 18:22:03 »
Od lat szerokim łukiem omijam wszelkie szczotki i szmatki, bo to wszystko z czasem jednak niszczy lakier. Szczególnie przy nieuważnej pielęgnacji po latach problem może się zapętlać i trzeba będzie ciągle picować żeby jakoś wyglądało. Ale jak sądzę mam w zasięgu naprawdę wybitną myjnię ze stałą jakością od lat. Nie muszę nawet wycierać bo nie ma zacieków po zdemineralizowanej wodzie.
Sprzedawałem 12-letni samochód i kupiec z mocną latarką szukał hologramów i nie mógł się nadziwić :laugh:, a nic mnie bardziej nie drażni jak kółeczka w pełnym słońcu.

Offline firek

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: RAV4 JBL Black
« Odpowiedź #47 dnia: 05 Września 2022, 19:32:50 »
Po prostu za przesunięcie terminu odbioru o kilka dni, zrobiono mi to gratis, dołożono gratis pierwszy przegląd i dywaniki gumowe
Takie rzeczy za przesunięcie terminu? Gdzie?

pireus

• Gość
« Odpowiedź #48 dnia: 05 Września 2022, 19:40:01 »
W Mercedesie

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #49 dnia: 05 Września 2022, 22:08:47 »
Bez przestak samo miałem całkiem niedawno w Nady,
W Mercedesie
Nie tylko. Tak samo miałem w Nissanie (Opony gratis) Jak i w Hyundaiu (belki i listwa gratis). Ale i w Toyocie przy kupnie miałem miłą niespodziankę. Wszystko zależy od okoliczności i konkretnego Dealera.
Edit:
Inna sprawa, że wtedy chętnie brali "zadatek" a nie zaliczkę, a to robiło różnicę  :cool:
« Ostatnia zmiana: 05 Września 2022, 22:11:00 wysłana przez Krisman »
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline firek

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #50 dnia: 05 Września 2022, 22:14:55 »
No właśnie, inne czasy, które prędko nie wrócą :-\

Offline mleni

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Selection 4x4
« Odpowiedź #51 dnia: 10 Września 2022, 15:39:05 »
Szanowni forumowicze, dziś napotkałem na parkingu samochód, którego kupnem jestem zainteresowany (znaczy się takim samym) i się przeraziłem. Otóż, o tyle o ile mogę zrozumieć totalne niechlujstwo, które odzwierciedlałoby się takim widokiem w przypadku jednej klamki, od strony kierowcy, o tyle w przypadku wszystkich jest mi to odrobinę podejrzane. Na żywo wyglądało to jeszcze gorzej. Starty został nie tylko lakier bezbarwny, ale również baza Dodam, że samochód ma rocznikowo 2 lata. Spotkaliście się z tak miękkim lakierem, czy faktycznie ktoś się postarał ? Pierwszy raz widziałem coś takiego w dwuletnim samochodzie. Lakier to najprawdopodobniej 8X8 Elite Blue

Powiem tak u mnie zdarza się często nawet jak masz krótkie paznokcie i ci nie uratuje przed porysowanie nawet mniejszej ryski. Bądźmy poważni że każdy kto użytkuje nie będzie wyglądał jak wypuszczona prosto z fabryki.

Edit. Weź preparatem turtle wax zielona butla to zmniejszy porażenie wyglądu
« Ostatnia zmiana: 10 Września 2022, 15:41:10 wysłana przez mleni »

Offline firek

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #52 dnia: 11 Września 2022, 17:46:55 »
Ja nigdy nie miałem zarysowań w tym miejscu w żadnym aucie. Pewnie chodzi o sposób łapania klamki, ale szczerze mówiąc nie wiem jak trzeba układać dłoń, żeby tam rysować

Offline witek1965

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Toyota Avensis
« Odpowiedź #53 dnia: 12 Października 2022, 19:00:51 »
Edit. Weź preparatem turtle wax zielona butla to zmniejszy porażenie wyglądu
  to nie jest w moim samochodzie. Ja mam autko 10 lat starsze i zero rysek, a są o wiele lepsze środki od Turtle Wax :) Ale dzięki za info.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl