Autor Wątek: Chcecie się posmiać to poczytajcie  (Przeczytany 3696 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

pireus

• Gość
Chcecie się posmiać to poczytajcie
« dnia: 01 Września 2022, 13:56:33 »
https://francuskie.pl/citroen-c5-aircross-lepszy-niz-toyota-rav4-8-cech-komfortowego-francuskiego-suva-ktore-bija-na-glowe-japonski-samochod/
Niestety ja nie mogę tam już napisać swoich opinii, bo było to niezgodne z propagandą tam uprawianą.

Offline lol19pl

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Cupra Leon ST
Odp: Chcecie się posmiać to poczytajcie
« Odpowiedź #1 dnia: 01 Września 2022, 14:06:14 »
https://francuskie.pl/citroen-c5-aircross-lepszy-niz-toyota-rav4-8-cech-komfortowego-francuskiego-suva-ktore-bija-na-glowe-japonski-samochod/
Niestety ja nie mogę tam już napisać swoich opinii, bo było to niezgodne z propagandą tam uprawianą.
Również pisałem tam komentarz, w odpowiedzi na pytanie "ciekawe, który jest bardziej dzielny w terenie", że C5 aircorss nie ma nawet awd, więc to auto na asfalt i nie miałby szans z rav4 z którymkolwiek awd.
Komentarz wisiał chyba ze 2 minuty i skasowany.
Już nie mówiąc o tym, że C5 aircross jest malutki w porównaniu z rav4 (jak ktoś nie siedział, to polecam zobaczyć marek drives, w recenzjach obydwóch aut siedzi na tylnej kanapie), chociaż na plus są trzy niezależne fotele, a tutaj ktoś pisze, że jest większy.

Offline OBI_FMJ_PL

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: RAV4 AWD HYBRID
« Odpowiedź #2 dnia: 01 Września 2022, 17:09:06 »
a tutaj ktoś pisze, że jest większy.
Nie wiem o co Wam chodzi - przecież na głównym zdjęciu wyraźnie widać, że C5 większy.
RAV4 C+S, AWD, hybrid, Tokyo RED - zamówienie z 18.02.2022 r. - 20.01.2023 - odebrany!

Offline marekj

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 / C-HR
« Odpowiedź #3 dnia: 01 Września 2022, 19:39:03 »
Poziom tego artykułu jest tak żałosny, że nie ma co komentować. I nie chodzi o to, że C5 jest lepszy czy gorszy od Rav4 tylko o to że jest napisany jak tandetna reklama porównawcza.
Pozdrawiam
Marek

RAV4:

Offline apek

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Tesla Y
« Odpowiedź #4 dnia: 01 Września 2022, 22:28:44 »
Niedługo będzie można korzystać z 10 lat gwarancji na Toyotę. W Lexusie już to wprowadzili, a w T wprowadzą (na YT Toyotanews powiedzieli).
Toyota Corolla Sedan VII, Toyota Corolla Sedan Hybrid XII - sprzedana, RAV 4 (5th gen) Executive, AWDi, Skyview - sprzedana, Tesla Model Y Premium AWD
https://ts.la/andrzej248745

Offline Colin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
« Odpowiedź #5 dnia: 02 Września 2022, 08:38:00 »
Tylko nie powiedzieli o warunkach do spełnienia haha
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline apek

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Tesla Y
« Odpowiedź #6 dnia: 02 Września 2022, 09:29:30 »
Można przeczytać na stronie Lexusa, bo to będzie bliźniacze rozwiązanie (tak sądzę). Ja spełniam wszystkie wymagania, a 160 tys. km nie przejadę przez 10 lat (raczej). Jak dla mnie będzie ok, ale ci, co mają duże przebiegi nie skorzystają.
Toyota Corolla Sedan VII, Toyota Corolla Sedan Hybrid XII - sprzedana, RAV 4 (5th gen) Executive, AWDi, Skyview - sprzedana, Tesla Model Y Premium AWD
https://ts.la/andrzej248745

Offline Markid

• Toyot Spamer
  • Samochód:: RAV4 2.5 2020
« Odpowiedź #7 dnia: 02 Września 2022, 09:40:36 »
Na portalu o nazwie francuskie, wiadomo które będą najlepsze ;)
Ja osobiście omijam takowe szerokim łukiem.
Syn miał kiedyś Megankę, fajna, miła w środku, itd. wymiana żarówki mijania zakończyła się odtransportowaniem auta do serwisu na lawecie.
Ta z pozoru banalna operacja wyglądała mniej więcej tak jak by ktoś chciał operować wrzody na żołądku metodą kolonoskopową. ;)

Offline hardtmuth

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: RAV4 V
« Odpowiedź #8 dnia: 02 Września 2022, 10:27:14 »
Ale raka idzie dostać czytając to, zabawne. Chyba aż takimi zakompleksionymi fanbojami Toyoty nie jesteśmy jak Cytryniarze :P

Offline JKrakus

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4V2l.man4x4
« Odpowiedź #9 dnia: 02 Września 2022, 10:38:19 »
Przez moment zastanawiałem się też nad zakupem Citroëna C5 Aircross , ale po doświadczeniach z Xsarą zrezygnowałem. Przez 5 lat jeździłem tym samochodem (Xsara), nowym z salonu , sprawował się na początku dobrze, plusy to małe spalanie, dobre jak na tak słaby silnik przyśpieszenie, dobry komfort jazdy, zawieszenie i w zasadzie to tyle. Po dwóch , trzech latach pojawiły się usterki, przede wszystkim elektroniki , ale nie tylko a autem jeździłem  po 10-12tyś.  rocznie więc mało. Szlak mnie trafiał jak co kilka miesięcy musiałem z czymś jechać a naprawy i części wcale nie były tanie. No i utrata wartości była bardzo duża ( 15 lat temu) w porównaniu z innymi markami. Poszedł do miłośnika tej marki za mniej niż 1/3 kwoty zakupu. 

Offline surrender

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Camry Exec 2020
« Odpowiedź #10 dnia: 02 Września 2022, 11:30:54 »
Miałem Cytryny i bywałem na forach. Normalni ludzie zmagający się z codziennością eksploatacji i raczej mniej zamożni bo to jednak auto kupowane ze względu na cenę. Bogate piśmiennictwo forumowe, a nie takie nudy jak na forum Toyoty :grin:. A ta stronka to chyba taka mała konfabulacja, gdzie jedna osoba pisze posty i sama sobie stawia plusiki. Marka Citroen już raczej niczego ciekawego nie proponuje. Trochę świecidełek, a pod maskę wyżyłowany silniczek 1,6 potrafią wcisnąć do DS8. Bo zresztą innych w ofercie nie ma.
U mnie w mieście jest salon Cytryny i C5 aircros widziałem na ulicy ze dwa razy w życiu i to nawet chyba był ten sam :roll:
Powiem tylko tyle... jak w 2013 roku w wyszukiwarkę wpisałem frazę C4 Picasso, to Google podpowiadało... łomot zawieszenia. Ot taka francuska technologia...
« Ostatnia zmiana: 02 Września 2022, 11:40:53 wysłana przez surrender »

Offline lol19pl

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Cupra Leon ST
« Odpowiedź #11 dnia: 02 Września 2022, 11:42:25 »
Marka Citroen już raczej niczego ciekawego nie proponuje.
Tak, o ile peugeot robi fajne auta, a ds już w ogóle, taka budżetowa klasa Premium, to citroen teraz ma podobną ofertę do Dacii.
Chociaż C5x wygląda świetnie, lepiej od peugeota 408, szkoda, że nie mają żadnego silnika skojarzonego z napędem awd.

pireus

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: 02 Września 2022, 11:56:42 »
Najśmieszniejsze jest to że redaktor Krzysztof Gregorczyk pisze o sobie, że jest nieustępliwym tropicielem nieścisłości i  braku obiektywizmu, po czym kasuje wszystkie posty, które w jakikolwiek sposób krytykują wyroby grupy Stellantis.  To są już Himalaje zakłamania i hipokryzji. Chyba jest to najbardziej ocenzurowane forum motoryzacyjne.

Offline marekj

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 / C-HR
« Odpowiedź #13 dnia: 02 Września 2022, 12:52:33 »
Pewnie sponsorem strony są francuskie firmy ;)
Pozdrawiam
Marek

RAV4:

Offline vvk

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Corolla Cross
« Odpowiedź #14 dnia: 02 Września 2022, 17:56:16 »
Fajny ten ich portal! Może napiszą jeszcze podobne opracowanie dla Dustera, w końcu też francuski?  :grin:

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl