Autor Wątek: Czas realizacji zamówienia - RAV4 2023  (Przeczytany 28344 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline grubar

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 V
Odp: Czas realizacji zamówienia - RAV4 2023
« Odpowiedź #75 dnia: 06 Listopada 2022, 07:00:57 »
Zwykły leasing (może być Toyota Leasing, albo każdy inny leasingodawca) ma normalny narzut (tzn taki do którego jesteśmy przyzwyczajeni). Leasing Kinto Toyoty to leasing z dużo niższą ratą, ale na koniec wykup czy cesja i tak dużo drożej. W przyrodzie nie ma nic za darmo Tak mi to przynajmniej wygląda. Więc suma opłat większa. Ja mam plan na zwykły Toyota Leasing jak już dojdzie do odbioru. Ale każdy sam liczy i nie mam zamiaru przekonywać, że jeden jest lepszy od drugiego. Jedni zbierają 5 lat na koncie żeby kupić samochód za gotówkę (i  zamiast dealerowi "płacą bankowi") inni zbierają na wpłatę i biorą leasingi (płacąc leasingodawcy). Każdemu wolno zrobić z własnymi pieniędzmi co tylko zapragnie. A najem długoterminowy choć sumę opłat ma jeszcze większą, to w 100% można ją chyba wrzucić w koszty (jak masz firmę). Także rozmowa z księgową też będzie wskazana.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline Mario85

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Executive jbl,
« Odpowiedź #76 dnia: 06 Listopada 2022, 07:11:26 »
Dzień dobry. Weszło komuś z Was do produkcji autko z roku modelowego 2023 z kamerami 360 stopni ?

Offline Ludwik55

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Rav4
« Odpowiedź #77 dnia: 06 Listopada 2022, 08:00:00 »
Znowu cena wyższa, podstawowa już 146 tys

Offline czp

• Toyot Zmotoryzowany
    • moja strona
  • Samochód:: RAV4 GR SPORT
« Odpowiedź #78 dnia: 06 Listopada 2022, 09:27:25 »
Do tego lizingu konsumenckiego Kinto One jest gdzieś w internecie jakiś kalkulator, czy tylko u dealera można o konkrety dopytać ?

Offline grubar

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #79 dnia: 06 Listopada 2022, 10:17:41 »
Do tego lizingu konsumenckiego Kinto One jest gdzieś w internecie jakiś kalkulator, czy tylko u dealera można o konkrety dopytać ?

tu masz typowe:
https://www.toyota.pl/finansowanie/kalkulator
ale oczywiście bez wykupu, to będzie "niespodzianka"  :grin:
Z tego co wiem od znajomych, to w praktyce jest taki abonament na zawsze. Czyli wybierz jaka rata Ci odpowiada i będziesz płacić tyle cały czas i co 2-5 lat wymieniał samochód na nowy. Bez wykupu, bo ten się w zasadzie nie opłaca, lepiej płacić to samo i mieć nowy lepszy model... Ale nie mam jeszcze wyceny w ręku, więc proszę mnie poprawić, jeśli niepotrzebnie sieję zamęt.
« Ostatnia zmiana: 06 Listopada 2022, 10:22:04 wysłana przez grubar »

Offline OBI_FMJ_PL

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: RAV4 AWD HYBRID
« Odpowiedź #80 dnia: 06 Listopada 2022, 11:51:07 »
Bez wykupu, bo ten się w zasadzie nie opłaca, lepiej płacić to samo i mieć nowy lepszy model
To akurat się skończyło - bo i cena i WIBOR idą w górę.
Tak jak do niedawna "lepiej" było wziąć kredyt na mieszkanie, bo to to samo co płacić za wynajem - a teraz płacz i pretensje do Glapińskiego :)
RAV4 C+S, AWD, hybrid, Tokyo RED - zamówienie z 18.02.2022 r. - 20.01.2023 - odebrany!

Offline apek

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Tesla Y
« Odpowiedź #81 dnia: 06 Listopada 2022, 13:35:12 »
Miałem najem na Corollę 2019-2021 (wykupiłem we wrześniu 2021, a umowa była do maja 2022). Wpłata własna + wykup = cena z faktury. Wszystko pomiędzy idzie jako zysk dla Toyoty (czyli opłata za najem). Mogłem kupić samochód bez tych udziwnień, to nie byłbym w plecy ze 20 tys. zł, chociaż to było na działalność, więc coś tam poszło do odliczeń. Teraz nie zdecydowałbym się na ten rodzaj finansowania (najem, który jest przedstawiany jako leasing z niskimi ratami). Pewnie to dla takich ciołków jak ja, którzy nie mają na ten temat żadnego pojęcia. Taki plus miałem, że przeglądy miałem za 0 zł (to był ich błąd, a i za ubezpieczenie poza Toyotą [za wystawienie zgody] nie wystawili mi faktury, którą według toip powinni wystawić). Ich drobna strata. Więc jeśli ktoś chce zawsze jeździć nowym autem, to kinto nie jest złe. Tylko trzeba pamiętać, że przy zmianie na nowe znów jest wpłata własna. A po kilkunastu latach takiego najmu okazuje się, że zapłaciliśmy jak za kilka aut, a nie posiadamy żadnego i pozostaje komunikacja publiczna lub taksówka.
Toyota Corolla Sedan VII, Toyota Corolla Sedan Hybrid XII - sprzedana, RAV 4 (5th gen) Executive, AWDi, Skyview - sprzedana, Tesla Model Y Premium AWD
https://ts.la/andrzej248745

Online Colin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
« Odpowiedź #82 dnia: 06 Listopada 2022, 14:14:01 »
I do tego właśnie zmierzają. Będzie "wynajem od ręki" lub "nowy wóz dostępność za 2 lata"
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline OBI_FMJ_PL

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: RAV4 AWD HYBRID
« Odpowiedź #83 dnia: 06 Listopada 2022, 14:39:35 »
to nie byłbym w plecy ze 20 tys. zł, chociaż to było na działalność, więc coś tam poszło do odliczeń.
No właśnie "coś tam". A odnoszę wrażenie, że ludzie sądzą, że jak idzie w koszty to nic nie kosztuje. Coś droższe? A co tam - to tylko 200-300 złotych do raty. I nawet do tej pory to działało - dopóki klienci leasingobiorcy chcieli za wszystkie jego koszty płacić. A chyba właśnie doszli do wniosku, że nie chcą.
RAV4 C+S, AWD, hybrid, Tokyo RED - zamówienie z 18.02.2022 r. - 20.01.2023 - odebrany!

Offline compucar

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #84 dnia: 06 Listopada 2022, 15:08:25 »
Krisman, odniosłen identyczne wrażenie

compucar napisał:
"wszystko jest od ręki jeśli zdecydujesz się na leasing lub wynajem, wkładając im dwie dyszki do kieszeni. problem jest z autami kupionymi za pieniądze, które szanujemy.".
Co dokładnie masz na myśli? Otomoto? Bo ja w Toyocie biorę w leasingu i czekam już 8 miechów i nic.
[/quote]

na otomoto i na olx jest sporo ofert nowych rav4 dostępnych od ręki w jakiejś formie finansowania. nie sadze by wszyscy byli niewiarygodni..

Offline grubar

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #85 dnia: 07 Listopada 2022, 11:57:55 »
na otomoto i na olx jest sporo ofert nowych rav4 dostępnych od ręki w jakiejś formie finansowania. nie sadze by wszyscy byli niewiarygodni..
Ravek w Polsce sprzedaje się ok 12 tys, na otomoto są 64 ogłoszenia o nowych (czyli raptem 0,5% rocznej sprzedaży). Nie ma czegoś takiego jak „darmowy lunch”.  Nie spodziewaj się, że nagle w jakimś salonie znajdziesz magazyn niesprzedanych ravek. Oczywiście pojedyncze sztuki pewnie są. Od ręki zapłacisz z reguły powyżej ceny rynkowej. Chyba, że zaczynają się nieodebrane zamówienia w Toyocie, ale nie słyszałem o tym. Zakładam, ze połowa jest „na wabia”, żebyś zadzwonił i dowiedział się, że właśnie się sprzedał, ale mają inny lub zaraz mają mieć. Przynajmniej tak było jak kupowałem swojego kilka lat temu. Być może wszystkie ogłoszenia są wystawione przez wiarygodnych sprzedawców, leasingodawców. Autoryzowany dealer ma związane ręce, ale niezależny sprzedawca może np. pośredniczyć w przejmowaniu niedokończonych zamówień lub skupować nowe na wolnym rynku.
« Ostatnia zmiana: 07 Listopada 2022, 12:01:30 wysłana przez grubar »

Offline lol19pl

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Cupra Leon ST
« Odpowiedź #86 dnia: 07 Listopada 2022, 14:35:58 »
Gdyby ktoś się zastanawiał i miał taką zagwostkę jak ja, to PKO leasing zgodził się przepisać moją ofertę najmu z zamrożonym wiborem ze stycznia 2022 na inne auto (z resztą sami to zaproponowali). Tak więc bmw x1 s20i 220k po rabatach wyszło 2700zl miesięcznie (bez serwisu, ale to jakieś 3500zl na 4 lata) zamiast 3500zl za masterlease (z serwisem) przy obecnym wiborze.

Offline laicov

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV4?
« Odpowiedź #87 dnia: 08 Listopada 2022, 09:06:19 »
To może, z okazji wejścia do produkcji mojej osobistej ravki czas ujawnić się na forum. Lekki tu rozgardiasz ;) ale chyba ten temat będzie najlepszy na mały coming-out  :cheesy:
A w podpisie ważne dla mnie daty ;)
RAV4 Hybrid AWD C+S expected
16.5.2022 zamówiony, 8.11.2022 w produkcji, 17.11.2022 wyjazd z fabryki, 23.12.2022 w transporcie (Zeebrugge), 10.1.2022 w transporcie (Mszczonów), 15.1.2022 w salonie

Offline Markid

• Toyot Spamer
  • Samochód:: RAV4 2.5 2020
« Odpowiedź #88 dnia: 08 Listopada 2022, 09:09:22 »
Dobre, dobre, trzymam kciuki - expected tzn. nie ma pewności co przyjdzie - C+S albo coś koło tego ;)

Offline laicov

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV4?
« Odpowiedź #89 dnia: 08 Listopada 2022, 09:14:53 »
Cóż... czasy nie są pewne, uwierzę jak zobaczę ;) A poza tym w mojej aplikacji auto nie wygląda jakby miało cokolwiek ze "stajla"...
16.5.2022 zamówiony, 8.11.2022 w produkcji, 17.11.2022 wyjazd z fabryki, 23.12.2022 w transporcie (Zeebrugge), 10.1.2022 w transporcie (Mszczonów), 15.1.2022 w salonie

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl