Z programu "Pewne Auto" korzystałem. Osobiście uważam, że należy podejść z rezerwą do tej "pewności" jak i jakości obsługi.
Auto było w sumie dobre ale było kilka negatywów:
1) Gwarancja, którą się afiszują - na miejscu dowiedziałem się że mam zapłacić 1000zł extra na poczet tejże gwarancji a nie przypominam sobie aby w ogłoszeniu było o tym wspomniane.
2) Podczas rozmowy telefonicznej przed przyjazdem, Pan powiadomił mnie o "bonusie" , o którym nie było mowy w treści ogłoszenia. Mianowicie był komplet opon zimowych. Generalnie mam to gdzieś, bo kilkakrotnie już kupowałem auta używane i stan ogumienia zawsze była taki że przy najbliższej wymianie i tak kupowałem nowe. Opon nawet nie oglądałem tylko wrzuciłem do piwnicy. Po kilku miesiącach , kiedy nadeszła jesień, zajrzałem do worków z oponami. Były z 2005 roku podczas gdy wówczas był 2018 - bez komentarza.
3) W czasie dobijania targu zapytałem do kiedy auta ma ważny przegląd na co Pan zajrzał w dowód i powiedział coś w stylu upps - przegląd wyszedł 3 tygodnie wcześniej, dodam jeszcze że 15 minut wcześniej odbywaliśmy jazdę próbną po mieście.