Witam wszytskich użytkowników forum Toyota Klub

Przychodzę do was z kilkoma pytaniami ponieważ zdecydowałem się na zakup pierwszej w życiu Hybrydy.
Po sprzedaży Volvo V60 chcieliśmy z żoną kupić nowa wersje z rocznika 2018 lub 2019 ale sytuacja z cena benzyny zaczęła mocno weryfikować nasze nastawienie.
Użytkujemy samochodu można powiedzieć na wsi

mieszkamy nad morzem i głównie poruszamy się na małych dystansach od 6km np trasa do przedkoszla synka do 20-30km wyjazd do Kamienia Pomorskiego gdzie robimy zakupy czy załatwiamy jakieś sprawy urzędowe. No i powiedzmy raz na dwa tygodnie trasa do Szczecina w dwie strony ok. 250km. Pojedyncze wyjazdy w Polskę ale to już wsumie bez znaczenia.
Szukając Volvo przypadkiem wpadłem na ogłoszenie Toyoty Corolli wersja kombi. No i tak mi się spodobała linia nadwozia, że zacząłem drążący temat i tak drążę od ok tygodnia szukając ciekawego egzemplarza i przeglądam filmy na YouTube. Są jednak pytania na które odpowiedzieć mogą mi tylko użytkownicy lub osoby znające te samochody.
Żeby już nie udzic to może wypunktuje:
1. Instalacja gazowa w silniku 2.0 czy są może osoby które mogą napisać klika słów lub podzielić się swoim doświadczeniem pracy i eksploatacji takiego zestawienia.
2. Różnice między modelami z poszczególnych lat. Na początku nie zastanawiałem się nad rocznikiem. Szukałem modelu 2.0 z dobrym wyposażaniem ( w standardzie i tak już jest syto)
Teraz jednak zastanawiam się co mogło zostać zmienione lub poprawione. Na filmikach w modelu z 2019 narzekają na stację multimedialna i wspominają coś o car play itp. Możne ktoś wyjaśnić?
3. Na filmach mówią o możliwości jechania na silniku elektrycznym nawet powyżej 100km/h ale tylko mówią nie pokazują.
4. Hamowanie z odzyskiwaniem Energi. Czy używacie tego zawsze? I czy to wygląda tak że te dźwignie przesuwa się z dołu do góry żeby hamować a następnie trzeba nią wrócić do pozycji drive?
5. Czy kupilibyscie jeszcze raz swoją Corolla?
Jak.mi się coś przypomni to będę kontynuował wątek.
Pozdrawiam
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk