Ja na Rav 4 mam wpłatę 45% umowę na 4 lata i wykup 25% koszt niecałe 111% ze stałym oprocentowaniem ( trochę dużo ale wole mieć trochę mniejsza ratę i spokojniejsza głowę )z tym ze cena samochodu z marca po rabatach 163 000 za wersje Selection, odbiór raczej w przyszłym tygodniu. Poprzedni samochód kupiony w 2018 roku miałem właśnie przez pośrednika, człowiek ze szczecinka godny polecenia, konkretny i nie nawija makaronu na uszy,współpracuje z Mbankiem. Miałem brać u niego ale niestety skończyły się samochody którymi byłem zainteresowany i skorzystałem z oferty innego pośrednika który miał dostęp do samochodów. Umowa poszła tez przez mBank i wszystko było ok do czasu wykupu. Okazało się ze umowa była połączeniem leasingu z najmem. Była określona cena wykupu jak w leasingu ale z zastrzeżeniem ze nie może być niższa od wartości rynkowej. Pośrednika nie mogłem już dorwać ale mBank zachował się ok i wszystko zakończyło się na moja korzyść. Także można brać od pośredników ale trzeba zwracać uwagę na umowy i bank finansujący.