Autor Wątek: Mody, zmiany, update  (Przeczytany 88129 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline digital5

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: E21 TS 2.0 Exe
Odp: Mody, zmiany, update
« Odpowiedź #360 dnia: 24 Maja 2024, 10:12:57 »
Na polibudzie nam kazali tak samo robic bo to taniej i mniej rzeczy to spierniczenia, wiec no uznaje to raczej za zalete :D A co do innych marek to masz racje bo widzialem filmiki jak se ludzie butelki wody przywiazuja do kierownicy i autopilot zadowolony, ze jest supervised.
« Ostatnia zmiana: 24 Maja 2024, 10:15:35 wysłana przez digital5 »

pireus

• Gość
« Odpowiedź #361 dnia: 24 Maja 2024, 11:03:07 »
Na polibudzie nam kazali tak samo robic bo to taniej i mniej rzeczy to spierniczenia, wiec no uznaje to raczej za zalete
Pewnie tak, dlatego nawet podświetlenia przycisków nie ma, nie mówiąc o innych bardziej skomplikowanych elementach, jak włączanie się świateł mijania przy padającym deszczu, bo może się to spierniczyć.  :grin: O takim cymesie jak matrixy , nie wspomnę, bo pomału je już montują.
« Ostatnia zmiana: 24 Maja 2024, 11:04:49 wysłana przez pireus »

Offline digital5

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #362 dnia: 24 Maja 2024, 11:47:27 »
Podswietlenia wszystkich przyciskow mam. Matrixy w Corolli 2019 tez juz byly (mam). To wlaczanie swiatel mijania to faktycznie zart bo to 2 lijnijki kodu. Zadnych czujnikow wiecej nie potrzeba.

Offline coolicz

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Corolla TS 2.0
« Odpowiedź #363 dnia: 24 Maja 2024, 11:55:04 »
Podswietlenia wszystkich przyciskow mam. Matrixy w Corolli 2019 tez juz byly (mam). To wlaczanie swiatel mijania to faktycznie zart bo to 2 lijnijki kodu. Zadnych czujnikow wiecej nie potrzeba.
To raczej nie jest kwestia tego, że komuś się nie chciało dodać tego kawałka logiki, ale bardziej takie podejście, że deszcz niekoniecznie równa się potrzeba świateł mijania. Ale faktycznie w 99% przypadków światła by się wtedy przydały, więc troche lipa.

Offline B0B

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #364 dnia: 24 Maja 2024, 12:13:29 »
deszcz niekoniecznie równa się potrzeba świateł mijania. Ale faktycznie w 99% przypadków światła by się wtedy przydały, więc troche lipa.
U nas prawo wymaga włączenia świateł mijania podczas deszczu (zmniejszonej przejrzystości powietrza)
Corolla Sedan Hybrid (2024) Executive

Offline B0B

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #365 dnia: 24 Maja 2024, 12:18:34 »
Moim zdaniem to dziala na ciagniecie kierownicy a nie jakiejs czujniki dotyku.
Też sądzę, że tak właśnie jest. Nieważne jak i gdzie ściskasz kierownicę, jeśli nią nie poruszasz wyświetli się monit
Corolla Sedan Hybrid (2024) Executive

Offline Arturas

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Corolla 2.0 GR
« Odpowiedź #366 dnia: 24 Maja 2024, 13:44:38 »
Moim zdaniem to dziala na ciagniecie kierownicy a nie jakiejs czujniki dotyku.
Też sądzę, że tak właśnie jest. Nieważne jak i gdzie ściskasz kierownicę, jeśli nią nie poruszasz wyświetli się monit
Potwierdzam. Sprawdzone łopatologicznie.
Wystarczy takie cudo
https://allegro.pl/listing?string=smycz%20spr%C4%99%C5%BCynka

Offline krzych55

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Corolla1,8 HB
« Odpowiedź #367 dnia: 24 Maja 2024, 14:23:28 »
O takim cymesie jak matrixy , nie wspomnę, bo pomału je już montują.
I taki cymes kierowcy włączają na autostradzie i niestety bardzo oślepiają innych z naprzeciwka Ale tylko Kierowców aut ciężarowych
tak zwanych TIRÓW, ale to nie są tylko Toyoty ale wszystkie auta. Motto: mam to muszę używać

pireus

• Gość
« Odpowiedź #368 dnia: 24 Maja 2024, 16:57:01 »
I taki cymes kierowcy włączają na autostradzie i niestety bardzo oślepiają innych z naprzeciwka Ale tylko Kierowców aut ciężarowych
tak zwanych TIRÓW, ale to nie są tylko Toyoty ale wszystkie auta. Motto: mam to muszę używać
Zgłoś
Przez dwa lata jazdy, nikt mi nie zaświecił, że go oślepiam. W Toyocie, oświetlenie jest po prostu marne.

Offline WojcioTJ

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Corolla Hybrid
« Odpowiedź #370 dnia: 18 Sierpnia 2024, 02:22:07 »
deszcz niekoniecznie równa się potrzeba świateł mijania. Ale faktycznie w 99% przypadków światła by się wtedy przydały, więc troche lipa.
U nas prawo wymaga włączenia świateł mijania podczas deszczu (zmniejszonej przejrzystości powietrza)
Nieraz już widziałem podczas mgły takiej na ledwo 100m widoczności, jak auta na dziennych jechały, z tyłu nic a z przodu małe dzienne światełka, MASAKRA !

Offline falsto1

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #371 dnia: 09 Września 2024, 19:19:22 »
Czy zegary z polifta podejdą do 2020 rocznika z tymi pół cyfrowymi?

Offline Kamyk_83

• Prawie Toyot
  • Samochód:: Corolla E21
« Odpowiedź #372 dnia: 19 Września 2024, 13:37:32 »
Rozpoznaje tematy corolli co można modyfikować... ale nie lepiej wymienić już lusterka ze składaniem i informacją, ze samochód znajduje się obok. Jak pamiętam to było w wersji Executive ? Widziałem na allegro za jakieś 530 zł szt ? Swoich się pozbędziesz i podmienisz na te doposażone ? Koszt powinien się w tym momencie zmniejszyć. Taki zestaw z ali to już dodatkowe 800 zł. A do tego chyba jeszcze trzeba dokupić panel przy drzwiach kierowcy bo tam chyba jest też przycisk do składania lusterek jak się nie mylę :) jak tak to niech ktoś mnie poprawi.

Offline digital5

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #373 dnia: 20 Września 2024, 12:18:57 »
Ty myslisz, ze czujniki martwego pola sa w lusterkach?

Offline Piotrmat79

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Swace
« Odpowiedź #374 dnia: 22 Września 2024, 18:00:13 »
Panowie wiem, że montowaliście podświetlenie nóg z ali. Gdzie się wpiąć w oryginalna instalacje przejściówką od chińczyka. U mnie Swace z 2024r.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl