Autor Wątek: Mody, zmiany, update  (Przeczytany 88200 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline falsto1

• Toyot Chodzacy
Odp: Mody, zmiany, update
« Odpowiedź #390 dnia: 02 Listopada 2024, 11:39:16 »
Chodzi aby te dolne wymienić na gorne polift

Wysłane z mojego SM-S928B przy użyciu Tapatalka

Offline Gregory

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: suzuki swace
« Odpowiedź #391 dnia: 02 Listopada 2024, 21:09:58 »
Jako użytkownik Suzuki swace 2023 polift, ktory posiada lampy z pierwszego zdjęcia. I jest to jedyna różnica w przodzie  suzuki swa e przedlift a polift. W zwiazku z tym uwazam ze wymiana jest plug and play.
Suzuki Swace Elegance + LPG

Offline Konrad62

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: C-HR II 1.8 '24
« Odpowiedź #392 dnia: 02 Listopada 2024, 21:33:03 »
Jako użytkownik Suzuki swace 2023 polift, ktory posiada lampy z pierwszego zdjęcia. I jest to jedyna różnica w przodzie  suzuki swa e przedlift a polift. W zwiazku z tym uwazam ze wymiana jest plug and play.

Pan tak serio? W sensie na jakiej podstawie pan tak uważa? Że jest pan właścicielem auta w którym według pana jedyna różnica to lampy (z tego co mi się wydaje to chociażby jest 12" DC i 5gen hybrid) i wymiana lamp to Plug&Play bo tak. No chociażby może być inna wtyczka, inny sterownik, inna komunikacja z komputerem, inne dane z systemu poziomowania...
C-HR II 1.8 '24 Comfort
Auris II FL 1.8 '18 Premium+Comfort

Offline Gregory

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #393 dnia: 02 Listopada 2024, 22:33:33 »
Nie rozumiem po co ten atak. Nie napisalem ze cala roznica w aucie to tylko lampy. Prosze czytac ze rozumieniem ( napisalem w przodzie auta). Porównywalem  suzuki swace przedlift i polift
stojace obok siebie i jedyna roznica w przedniej czesci auta to lampy. Wiec uwazam ze ich wymiana bedzie bezproblemowa. Odpowiedz mi prosze co wspolnego ma generacja napędu lub rodzaj licznika  z lampą sterowana pokretłem po lewej stronie. Moge sie zgodzic ze wtyczka jest Inna tego nie sprawdzalem. W ponidzialek postaram sie wkleić zdjecie lamp od srodka I wtyczki wiec kolega falsto1 bedzie mogl sobie porownac.
« Ostatnia zmiana: 02 Listopada 2024, 22:37:17 wysłana przez Gregory »

Offline Konrad62

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: C-HR II 1.8 '24
« Odpowiedź #394 dnia: 02 Listopada 2024, 23:15:35 »
Nie rozumiem po co ten atak. Nie napisalem ze cala roznica w aucie to tylko lampy. Prosze czytac ze rozumieniem ( napisalem w przodzie auta). Porównywalem  suzuki swace przedlift i polift
stojace obok siebie i jedyna roznica w przedniej czesci auta to lampy. Wiec uwazam ze ich wymiana bedzie bezproblemowa. Odpowiedz mi prosze co wspolnego ma generacja napędu lub rodzaj licznika  z lampą sterowana pokretłem po lewej stronie. Moge sie zgodzic ze wtyczka jest Inna tego nie sprawdzalem. W ponidzialek postaram sie wkleić zdjecie lamp od srodka I wtyczki wiec kolega falsto1 bedzie mogl sobie porownac.
Ma pan racje, nie zauważyłem wzmianki o przodzie auta, niepotrzebnie o tym pisałem. Przepraszam. Zwrot Plug&Play w IT konkretnie oznacza dosłowne "podłącz i działa", posługiwanie się nim w takim kontekście trochę mnie odpaliło niepotrzebnie.
C-HR II 1.8 '24 Comfort
Auris II FL 1.8 '18 Premium+Comfort

Offline Gregory

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #395 dnia: 03 Listopada 2024, 09:49:19 »
Spoko, luz. Forum służy do wymiany opinii i dzielenia sie swoimi doswiadczeniami.

Offline Colin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
« Odpowiedź #396 dnia: 03 Listopada 2024, 17:04:53 »
Jeśli są to Bi-LEDy z dadatkowym systemem AHS, którego wcześniej nie było to może być kłopot.
Trzeba usiąść nad dokumentacją i zweryfikować.
« Ostatnia zmiana: 03 Listopada 2024, 17:57:02 wysłana przez Colin »
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline Cinek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #397 dnia: 07 Listopada 2024, 22:42:48 »
Tak się bałem, a moja Corolka 6 dni na mrozie i 0C wytrzymała i odpaliła bez problemu ;) a aku ma ten mniejszy. A tak straszyli, że 3 dni i kaput.

Offline coolicz

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Corolla TS 2.0
« Odpowiedź #398 dnia: 08 Listopada 2024, 13:18:00 »
Tak się bałem, a moja Corolka 6 dni na mrozie i 0C wytrzymała i odpaliła bez problemu ;) a aku ma ten mniejszy. A tak straszyli, że 3 dni i kaput.
To zależy kiedy była wyprodukowana. Te problemy były tylko przez jakiś okres czasu, kiedy montowali jakiś badziewny aku z Turcji i teraz już to raczej się nie zdarza przy tak krótkim postoju.

Offline Marcinxxx

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Corolla 1,8
« Odpowiedź #399 dnia: 08 Listopada 2024, 13:34:43 »
Tu chodziło o akku w sedanie

Offline Cinek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #400 dnia: 11 Listopada 2024, 23:51:35 »
To zależy kiedy była wyprodukowana. Te problemy były tylko przez jakiś okres czasu, kiedy montowali jakiś badziewny aku z Turcji i teraz już to raczej się nie zdarza przy tak krótkim postoju.

2023 w Anglii, kombi

Offline coolicz

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Corolla TS 2.0
« Odpowiedź #401 dnia: 12 Listopada 2024, 10:16:02 »
2023 w Anglii, kombi
No to już nie powinno być tego problemu.

Offline falsto1

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #402 dnia: 13 Listopada 2024, 17:36:04 »
Jeśli są to Bi-LEDy z dadatkowym systemem AHS, którego wcześniej nie było to może być kłopot.
Trzeba usiąść nad dokumentacją i zweryfikować.
Masz jakąś wiedzę na ten temat ? Byłbym skłonny wymienić lampy jeśli podejdzie to w sposób plug&play

Wysłane z mojego SM-S928B przy użyciu Tapatalka

Offline Pablo2501

• Prawie Toyot
  • Samochód:: Corolla
« Odpowiedź #404 dnia: 10 Lutego 2025, 15:55:19 »
Wiązka była dokładana
Hej planuje zmienić lampy przód na full Led.
Oprócz lamp, zderzaka ze spryskam co należy dodać?
Czy przekaźniki, przełączniki i wtyczki pasują czy trzeba dorobić jakaś kostkę? Ew gdzie można zrobić taką zmianę. Czy trzeba dodatkowe czujniki do poziomowania przednich lamp full Led czy wewnątrz lampy jest wszystko? Corolla e21 kombi

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl