Autor Wątek: Powitanie  (Przeczytany 1050 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline snake36

• Początkujący
  • Samochód:: toyota auris
Powitanie
« dnia: 20 Listopada 2022, 13:19:06 »
Witam serdecznie posiadaczy Toyotek.Jestem nowy ,świeżak-mam nadzieję że nie będę musiał często korzystać z tego forum.Pozdrawiam.

Offline Rademenes

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Pierdziawka :)
Odp: Powitanie
« Odpowiedź #1 dnia: 21 Listopada 2022, 03:01:45 »
To zależy jakie masz podejście. Tylko użytkownik/kierman wita tu jak już jest problem i płacz, ale chyba tragedii nie ma w standardzie częstotliwości. Bogaty lato do ASO i po co mu forum, ale nieliczni chcą wiedzieć kiedy są robieni w jajo. Zainteresowany co lubi wiedzieć więcej, ma głębsze podejście do motoryzacji, bywa tu częściej. A i są tacy, co poza resztą zagadnień są zadowoleni z własnych działań przy swoim aucie. Ile ludzi tyle możliwości, co komu pasuje i się podoba.  :-)
Toyota Auris II 2013 wer. Start+Edition.
1.6, 132KM, 1ZR-FAE + ORLEN PLATINUM 5W30 MAX EXPERT DEX 1.

Offline fynooh

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Corolla Hybrid
« Odpowiedź #2 dnia: 21 Listopada 2022, 17:16:47 »
Witam serdecznie posiadaczy Toyotek

Cześć.

mam nadzieję że nie będę musiał często korzystać z tego forum

A dlaczego? Możesz sobie tu czytać do woli i wzbogacać wiedzę. Nie musisz czekać, aż coś się zepsuje ;)
Obecnie Corolla Hybrid 1,8 Comfort
oraz stary Peugeot 206 1,1
Poprzednio Auris 1,6 valvematic

Offline Rademenes

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #3 dnia: 26 Listopada 2022, 02:39:28 »
Kolega ma Toyotę, wita się i tyle go widzieli. Czas zamierza poświęcić na inne zabawy. Może nam tu to trudno zrozumieć, ale nie wszyscy żyją motoryzacją. To chyba taki sprawdzian na przyszłość, będzie niezawodnie czy nie, oto jest pytanie. Los amigos pokaże. A może już jest taki mit, kupisz Toyotę, zapiszesz się na Toyoty forum, to Toyota strefi i się nie zepsuje.  :shock: :-)   
« Ostatnia zmiana: 26 Listopada 2022, 02:41:19 wysłana przez Rademenes »

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #4 dnia: 26 Listopada 2022, 07:31:22 »
Kolega ma Toyotę, wita się i tyle go widzieli. Czas zamierza poświęcić na inne zabawy. Może nam tu to trudno zrozumieć, ale nie wszyscy żyją motoryzacją. To chyba taki sprawdzian na przyszłość, będzie niezawodnie czy nie, oto jest pytanie. Los amigos pokaże. A może już jest taki mit, kupisz Toyotę, zapiszesz się na Toyoty forum, to Toyota strefi i się nie zepsuje.  :shock: :-)   
No nie jest tak różowo bo to forum też trzeba umieć czytać. Są tacy nie wiem czy pamiętasz jak Daruś i jego jazgot są tacy co rezerwę na wydawcę auta chcieli do tmp zgłaszać, jest wycie CC chociaż go nie ma są ...itd a jak są poważne problemy chociażby valvematiców, skrzyń b.to krzykacze siedzą cicho a ja jestem traktowany jak ufo no bo według forumowiczów nie ma tego problemu. Albo temat dosyć poważny i padnięty falownik przy 30k.km.w rav czy kogoś od roszczeniowości to obchodziło ?

Offline Rademenes

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #5 dnia: 03 Grudnia 2022, 02:11:15 »
Jak życie pokazuje, wszystko można inaczej zrozumieć i w co innego ubrać. Im temat mniej zgłębiony, szeroki, rozbity to tym więcej zwrotów w różne strony. To wszystko nie jest złe, ale miesza w głowie i od istoty, czy sedna celu oddala. Jak wszędzie są tematy łatwe i skomplikowane. Takie o których każdy popisze i takie o których pojęcia brak. Nikt nie jest idealny, ja wszystkiego nie wiem i z różnych powodów wszystkiego nie zrobię. Ani mechanik, ani chemik do pełna. Raz ogranicza wiedza, brak doświadczenia, czy ograniczenia myślowe. Mnie bardziej zastanawia obecność tu tych co zawsze ASO, oraz tych co same perfidne podjazdy innym robią. Kto wszedł w temat głębiej niż zwyczajny cywil, raczej już nie potrafi tego cofnąć. Każdy ma swojego bzika i hobby, oby wiedza z tego płynęła, zamiast tylko zaczepki. Bawi mnie też, takie tezowanie z niczego nie przedstawianiem, tak kiedyś jak i teraz. Pewność siebie ma się przelać na innych i mają ufać jak niewolnik. Życie to nie bajka, internet wszystko przyjmie, cedzić zawsze trzeba. Pewne tematy są za wysokie tu na kogokolwiek, czasem interes nie pozwala pomagać jak na forum przystało. Wszędzie też nie jest kolorowo i nie tylko tu się nad sensem można zastanawiać, poczytaj.

https://www.oilclub.pl/index.php?threads/przyszłość-forum-czyli-kierunki-rozwoju-oilclub-pl.3992/ 

Najlepiej jakby do forum lab dokupili i oblatanego chemika. A wszystko opiera się o kasę.

Zawsze przy jakimś temacie ktoś musiał być pierwszy, przecierał szlak i nie miał lekko. Często też rozwiązań nie ma tu na tacy. Czasem tematy są mylące. Ci co wszystko wiedzą, nie tracą czasu na fora, gdzie indziej mają kasę. No chyba, że coś oferują to tu będą się pojawiać. Ale forum to w większości "wolontariat".

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl