Nie pamiętam dokładnie jak to było, bo ja też ściągnałem sobie apkę później niż od razu po podpisaniu umowy, natomiast przychodził link gdzie się rejestrowało w Moja Toyota i wtedy też apke można było pobrać. Od dilera zależy czy ogarnął Ci powiązanie Twojego zamówienia z apką czy nie, powinien móc to zrobić, chyba że coś się teraz zmieniło, bo pamiętam czyjegoś posta, że niby nie będzie można śledzić ale od tego czasu było trochę nowych osób co zamówiło i pisały o statusach więc to chyba jakaś ściema dilera była :P
Jeśli 10 lipca to już powinien dopłynąć do Europy, ostatnio dopłynął Durban Highway chyba 12 sierpnia do Belgii, także jest szansa, że to właśnie on wiózł Twoje auto. Generalnie myślę, że do 1 tygodnia powinieneś się spodziewać go w Mszczonowie i później z 2 tygodnie jeszcze i u dilera. Natomiast wszystko zależy od tego czy diler ściemniał czy nie

trudno na podstawie jego wypowiedzi być pewnym czy tak było jak mówi czy nie, bo my w miarę ogarniamy jak to jest ze statusami w apce i jak to się ma do rzeczywistości. Choć u mnie o ile auto przypłynęło 7 sierpnia do Zeebrugge to aktualnie po tygodniu ma status, że jest w Walencji :P także coś się pochrzaniło, ale pewnie się dziś to wyjaśni.