Autor Wątek: Czas oczekiwania na auto CC  (Przeczytany 43919 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline mechu

• Toyot Spamer
    • Meszyński Car Audio
Odp: Czas oczekiwania na auto CC
« Odpowiedź #120 dnia: 10 Maja 2023, 16:19:34 »
To ciekawe - z tego co wiem to obecnie zamawiane w tym tygodniu bedą produkowane we wrześniu.

Chyba że mowa o 1.8 która może mieć inne terminy.

Do tego jeszcze musi dopłynąć z Japoni.

Offline marmazzaa

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #121 dnia: 03 Lipca 2023, 12:05:38 »
Cześć, ile w waszym wypadku trwał transport od wyjazdu z fabryki do odbioru w salonie?
Dziś dostałem informację że auto wyjechało z fabryki Toyota City (Aichi).

Offline topoll

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #122 dnia: 03 Lipca 2023, 13:48:36 »
Z opisów wynika 2-3 miesiące.
RAV4 V C+S AWDi Pure White.
Śnieżynka Raffi ;) https://forum.toyotaklub.org.pl/index.php?topic=55311.0

Offline kenny

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 V AWD
« Odpowiedź #123 dnia: 03 Lipca 2023, 15:17:17 »
Cześć, ile w waszym wypadku trwał transport od wyjazdu z fabryki do odbioru w salonie?
Dziś dostałem informację że auto wyjechało z fabryki Toyota City (Aichi).
Jak wyjechało to najprawdopodobniej jest na statku i za około 35 dni będzie w EU. Później jeszcze 1-3 tygodnie nim będzie w Mszczonowie. Później to zależy od obłożenia tam i kiedy transport Ci ogarną, ale generalnie około 2 miesięcy od tego statusu trzeba liczyć.

Offline Popey

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Corolla Cross
« Odpowiedź #124 dnia: 10 Sierpnia 2023, 17:12:35 »
Witam kto z Was śledził transport Toyoty przez aplikację?i kiedy otrzymaliście numer VIN?
Pozdrawiam

Offline kenny

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #125 dnia: 10 Sierpnia 2023, 22:53:53 »
VIN bedziesz znac dopiero jak do PL przyjedzie, nie wczesniej.

Offline Popey

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #126 dnia: 11 Sierpnia 2023, 00:05:49 »
Czyli jak diler mówi że płynie to płynie a czy ktoś z Was śledził od momentu zakończenia produkcji do przybycia do kraju .

Offline kenny

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #127 dnia: 11 Sierpnia 2023, 03:27:06 »
Sporo osób śledzi konkretny statek na stronach z trackingiem statków od dnia wypłynięcia. Choć akurat dealer to takiej informacji zazwyczaj nie ma, chyba ze podal Ci taka na podstawie Twojego statusu z apki, przynajmniej mój dealer tak twierdzi, ze on ma status, ze w produkcji a pozniej jak bedzie juz w Eau czy PL. Możesz wejść sobie do działu RAV4 TNGA, tam jest temat ze śledzeniem RAV4 postlift  https://forum.toyotaklub.org.pl/index.php/topic,54212.0.html i tam moze nawet ogarniesz ktorym statkiem Twoj plynie. Choc skoro jeszcze płynie to pewnie Oregon Highway albo Georgia Highway. Chyba, że dopiero co się zmieniło. Do daty od statusu wyjechał z fabryki dodaj 34-35 dni i będzie w EU.
« Ostatnia zmiana: 11 Sierpnia 2023, 03:29:20 wysłana przez kenny »

Offline mechu

• Toyot Spamer
    • Meszyński Car Audio
« Odpowiedź #128 dnia: 11 Sierpnia 2023, 07:27:42 »
Jeszcze zależy czy wyładują w Słowenia czy Belgii 

Offline Popey

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #129 dnia: 11 Sierpnia 2023, 15:14:36 »
Dzięki za odpowiedź. No niby diler twierdził że auto ma być załadowane i to jest informacja z 2 lipca teraz jest cisz ...no niby płynie do Belgi a potem do Mszczonowa i fakt że diler potwierdzi dokładną datę odbioru jak będzie miał info ze auto jest w Polsce.

Offline kenny

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #130 dnia: 13 Sierpnia 2023, 11:53:04 »
Dzięki za odpowiedź. No niby diler twierdził że auto ma być załadowane i to jest informacja z 2 lipca teraz jest cisz ...no niby płynie do Belgi a potem do Mszczonowa i fakt że diler potwierdzi dokładną datę odbioru jak będzie miał info ze auto jest w Polsce.
Jak pytasz o aplikację to daj znać kiedy otrzymałeś zmianę statusu w apce na wyjaz z fabryki, to podpowiemy, bo diler wie mniej noż Ty mając statusy z aplikacji.

Offline Popey

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #131 dnia: 15 Sierpnia 2023, 23:27:58 »
No właśnie chodzi o to że aplikacja nic mi nie pokazuje.... Jest to informacja od dilera że auto miało być załadowane w Japonii 10 lipca ale czy to prawda nie wiem ja bynajmniej nie mam żadnej możliwości sprawdzenia tego przez aplikację  bo nigdzie nie widzę możliwości sprawdzenia, chyba że nie umiem tego poszukać.

Offline kenny

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #132 dnia: 16 Sierpnia 2023, 06:24:35 »
Nie pamiętam dokładnie jak to było, bo ja też ściągnałem sobie apkę później niż od razu po podpisaniu umowy, natomiast przychodził link gdzie się rejestrowało w Moja Toyota i wtedy też apke można było pobrać. Od dilera zależy czy ogarnął Ci powiązanie Twojego zamówienia z apką czy nie, powinien móc to zrobić, chyba że coś się teraz zmieniło, bo pamiętam czyjegoś posta, że niby nie będzie można śledzić ale od tego czasu było trochę nowych osób co zamówiło i pisały o statusach więc to chyba jakaś ściema dilera była :P

Jeśli 10 lipca to już powinien dopłynąć do Europy, ostatnio dopłynął Durban Highway chyba 12 sierpnia do Belgii, także jest szansa, że to właśnie on wiózł Twoje auto. Generalnie myślę, że do 1 tygodnia powinieneś się spodziewać go w Mszczonowie i później z 2 tygodnie jeszcze i u dilera. Natomiast wszystko zależy od tego czy diler ściemniał czy nie ;) trudno na podstawie jego wypowiedzi być pewnym czy tak było jak mówi czy nie, bo my w miarę ogarniamy jak to jest ze statusami w apce i jak to się ma do rzeczywistości. Choć u mnie o ile auto przypłynęło 7 sierpnia do Zeebrugge to aktualnie po tygodniu ma status, że jest w Walencji :P także coś się pochrzaniło, ale pewnie się dziś to wyjaśni.
« Ostatnia zmiana: 16 Sierpnia 2023, 06:29:54 wysłana przez kenny »

Offline Popey

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #133 dnia: 16 Sierpnia 2023, 09:00:38 »
No właśnie dzisiaj dostałem SMS od dilera ze auto jedzie do kraju i prawdopodobny odbiór pierwszy tydzień września.

Offline kenny

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #134 dnia: 16 Sierpnia 2023, 10:34:03 »
No właśnie dzisiaj dostałem SMS od dilera ze auto jedzie do kraju i prawdopodobny odbiór pierwszy tydzień września.
Czyli wszystko się zgadza :) powodzenia

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl