Autor Wątek: FitcamX - ciekawy rejestrator do RAV4  (Przeczytany 10043 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline marekj

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 / C-HR
Odp: FitcamX - ciekawy rejestrator do RAV4
« Odpowiedź #45 dnia: 25 Lutego 2026, 22:21:35 »
Ale jakie jest pytanie? Jeśli o tą nieszczęsną Austrię to myślę, że z FitcamX nie będzie problemu. Jeśłi ona faktycznie wygląda jak oryginalnie zabudowana to nie sądzę żeby się policja czepiła. Kamerki na przyssawce widac golym okiem więc teoretycznie by mogli ale gdzie tam będą analizować czy kawałek plastiku pod lusterkiem jest oryginalny czy nie. Obiektywy sa zawsze. Ale to tylko moja opinia.
Pozdrawiam
Marek

RAV4:

Offline jakubsiemaszko

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4 MY25 EXE
« Odpowiedź #46 dnia: 25 Lutego 2026, 22:54:58 »
Ale jakie jest pytanie? Jeśli o tą nieszczęsną Austrię to myślę, że z FitcamX nie będzie problemu. Jeśłi ona faktycznie wygląda jak oryginalnie zabudowana to nie sądzę żeby się policja czepiła. Kamerki na przyssawce widac golym okiem więc teoretycznie by mogli ale gdzie tam będą analizować czy kawałek plastiku pod lusterkiem jest oryginalny czy nie. Obiektywy sa zawsze. Ale to tylko moja opinia.
Zgadzam się, nie dajmy się zwariować.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #47 dnia: 26 Lutego 2026, 23:07:50 »
...głos rozsądku :)
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline SNCF

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: RAV4 Plug-In
« Odpowiedź #48 dnia: 27 Lutego 2026, 10:58:03 »
W zeszłym roku wracałem z Chamonix przez Szwajcarię, na granicy F/CH trzepali wszystkich i mojej kamerki Viofo nikt sie nie czepiał, nigdy też jej nie zdejmowałem.

Natomiast uważam, że w dzisiejszych czasach wszechobecnych kamer i zdjęć satelitarnych/lotniczych to szczyt bezmózgowia czepiać się kamerek w autach. Przykład dopiero co dali nasi we Wrocławiu wojskowi na 1 listopada, wpuszczali na parking auta ale kamerki kazali zdejmować, a potem patrze wszystko jest pięknie widać na Google mapach....
Jakby ten ich syf + zardzewiały złom i kantyny pijaków ktokolwiek potrzebował zdradzać haha
Też była akcja przecież w zeszłym roku jak się czepiali ojca rodziny bo dzieciom zrobił zdjęcie na plaży w Świnoujściu, a w tle gazoport hahah
Państwo zawsze czepia się zwykłych ludzi, a ci prawdziwie źli i tak zrobią co zechcą, zawsze tak jest.
« Ostatnia zmiana: 27 Lutego 2026, 11:49:18 wysłana przez SNCF »

Offline Pompeusz666

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Rav4 5th gen
« Odpowiedź #49 dnia: 02 Marca 2026, 18:09:07 »
Mam u siebie zamontowaną, instalacja prosta, wyglada jak oryginał.

Offline Czarnybubu

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: CHR'25 ; RAV'25
« Odpowiedź #50 dnia: 03 Marca 2026, 11:27:33 »
ja też mam, od 4 dni  Trochę się namęczyłem aby zdjąć zaślepkę za lusterkiem, a nie chciałem za bardzo szarpać aby nie urwać zaczepów
Ogólnie całkiem spoko , na + oczywiście wygląd , na minus przy tej cenie powinna mieć GPS aby na nagraniu była zapisywana również prędkość a nie tylko data i czas

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl