Ja osobiście przymierzam się do RAV4 V ale w wersji benzynowej. Na jeździe testowej nie byłem zadowolony z wersji CVT choć moją uwagę zwróciło średnie spalanie - właśnie 8L natomiast odgłos silnika był dla mnie wtedy nie do zaakceptowania.
Zupełnie inaczej odebrałem jazdę RAV4 V z manualną skrzynią biegów. Nawet jazda z prędkością ok. 120 km/h wydawała mi się znacznie cichsza. Biegi wchodziły poprawnie, w zasadzie jedyną wadą jako znalazłem był brak przesuwanego podłokietnika (ale z tego co wyczytałem jest to również możliwe do zmiany). Stąd czasami pytam o wrażenia z użytkowania wersji ze skrzynią manualną. Ostatnio jednak pojawiły się u mnie wątpliwości związane z postami o skrzypiącym sprzęgle choć chyba wyszła już na to oficjalna nota.
Skrzyni CVT - oprócz hałasu - troszeczkę się obawiam choć z drugiej strony jest to jakaś wygoda. Hybryda odpada ze względu na czas oczekiwania, obiecałem żonie, że od marca będziemy już regularnie zwiedzać Polskę a stary samochód już niestety nawala.
Z innych modeli rozważałem tylko Kodiaqa no ale tutaj minusem jest spalanie i te dodatkowe 10cm których RAVka nie ma a mi nie są potrzebne.
RAV4 V w innych sprawach przeszedł moje oczekiwania. Komfort jazdy, przestrzeń, mimo wszystko - kompaktowe wymiary - wszystko idealne. Z minusów tylko podpadły mi jeszcze zagłówki, które jak dla mnie są za bardzo wysunięte do przodu ale to sam mógłbym ogarnąć.
Dodatkowym plusem w RAV4 V jest możliwość instalacji LPG i jest to już dość często robione - nie trzeba się w tym aucie tego obawiać.
Stąd moje pytanie do kolegi z CVT - jak sprawuje Ci się skrzynia, jaki oczekujesz od niej resurs? Wszystkich pozdrawiam.