Autor Wątek: Kampanie serwisowe  (Przeczytany 4279 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline vvk

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Corolla Cross
Kampanie serwisowe
« dnia: 22 Grudnia 2022, 00:20:24 »
No to zaczynamy. Dzisiaj znalazłem w toyota-tech pierwszy wpis:

XGG78    PDC / RSSC / CSC / ICSC - for DCM reprogramming on certain Multiple Models    22SMD-117    Owners of vehicles affected by this recall /special service campaign will receive a campaign notification by first class mail. Owners are requested to contact their local Toyota retailer / authorised repairer to arrange for the vehicle to be inspected and countermeasures applied where applicable. This recall / special service campaign will be performed by any Toyota retailer / authorised repairer at NO cost to the vehicle owner.

Offline KLP89

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Kampanie serwisowe
« Odpowiedź #1 dnia: 22 Grudnia 2022, 00:24:36 »
No to zaczynamy. Dzisiaj znalazłem w toyota-tech pierwszy wpis:

XGG78 PDC / RSSC / CSC / ICSC - for DCM reprogramming on certain Multiple Models 22SMD-117 Owners of vehicles affected by this recall /special service campaign will receive a campaign notification by first class mail. Owners are requested to contact their local Toyota retailer / authorised repairer to arrange for the vehicle to be inspected and countermeasures applied where applicable. This recall / special service campaign will be performed by any Toyota retailer / authorised repairer at NO cost to the vehicle owner.
Co to jest ten DCM ? I czego to przeprogramowanie dotyczy, jakiego błędu, wiadomo coś więcej?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline Colin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
« Odpowiedź #2 dnia: 22 Grudnia 2022, 07:11:51 »
telematyka, wysyłanie informacji do serwera Toyoty o poczynaniach auta oraz 112
ogromna ilość bugów w sofcie i hardware
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline fynooh

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Corolla Hybrid
« Odpowiedź #3 dnia: 14 Stycznia 2023, 19:32:29 »
ogromna ilość bugów w sofcie i hardware

W Corollach Cross tak się dzieje? Błędy oprogramowania i problemy z komputerami? O to chodzi? Bo nie wiem, czy dobrze zrozumiałem.
Obecnie Corolla Hybrid 1,8 Comfort
oraz stary Peugeot 206 1,1
Poprzednio Auris 1,6 valvematic

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #4 dnia: 14 Stycznia 2023, 20:33:46 »
Jak napisane wyżej, akcja dotyczy wielu modeli. Zainteresowani zostaną powiadomieni pocztą priorytetową, naprawa w dowolnym ASO za free.

Wysłane z mojego SM-A528B przy użyciu Tapatalka

Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline fynooh

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Corolla Hybrid
« Odpowiedź #5 dnia: 15 Stycznia 2023, 12:21:08 »
Uuuuu, to słabo. Fabryka powinna wypuścić sprawne auta, a nie żeby zaraz je naprawiać. Te najnowsze modele Toyot - Cross i Corolla 2023 są mocno skomputeryzowane, nie ma fizycznych przycisków na wyświetlaczu, wszystko jest dotykowe i sprogramowane, byle błąd i jakaś zawiecha programu i auto leży. Może to tylko kwestia aktualizacji, bo jeśli nie, to lipa. W niedalekiej przyszłości zamierzam zmienić swoją Corollę na model 2023, ale jeśli będą sygnały o problemach, to ja dziękuję. W tej chwili, jak na razie ekran dotykowo przyciskowy jak najbardziej mi odpowiada. Zamiar wymiany auta dotyczy tylko i wyłącznie większej mocy napędu - 140 KM, reszta mnie nie interesuje.
Obecnie Corolla Hybrid 1,8 Comfort
oraz stary Peugeot 206 1,1
Poprzednio Auris 1,6 valvematic

Offline ZiE_MiA

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #6 dnia: 15 Stycznia 2023, 22:34:57 »
Mam corolle model na 2021 i już wgrali nowy soft przy drugim przeglądzie, różnicy nie widzę a chodzi głównie o zapisywanie tras przejazdu i wyświetlania w apce poza tym jak mechanikę podpiął kompa żeby sprawdzić błędy to wyskoczyły mu jakieś dziwne rzeczy ale nie powiedział dokładnie jakie, nowy soft ma rozwiązać wszystkie problemy

Wysłane z mojego One+ 9 Pro przy użyciu Tapatalka

Offline Hubert69

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Corolla Cross
« Odpowiedź #7 dnia: 01 Lutego 2023, 20:43:28 »
Wezwali i wgrali nowy soft z tego co się dowiedziałem chodziło o to, że po wywołaniu SOS GPS podawał złą pozycję . Na karcie serwisowej "reprogram the telephone transceiver OTA  " z tego co mi powiedziano podobny problem występuje w Lexie NX oraz Toyocie bz4x ....

Offline Colin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
« Odpowiedź #8 dnia: 01 Lutego 2023, 21:02:14 »
Chodzi o nieprawidłowe działanie funkcji myT oraz pozostałe usterki modułu związane z wysyalniem danych telematycznych na serwer lub anomaliami zawieszania się modułu. Pan pod krawatem który Cię obsługiwał nie doczytał więc zaczął ściemniać na bogato
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline kuncy7

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #9 dnia: 02 Lutego 2023, 16:45:28 »
Już miałem pytać, czy w myT gubi wam trasy. Teraz mam odpowiedź.
Mam czekać na wezwanie, czy sam się zgłosić?

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl