Autor Wątek: Aktualizacja mapy w navi  (Przeczytany 6355 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline topoll

• Toyot Spamer
Odp: Aktualizacja mapy w navi
« Odpowiedź #15 dnia: 08 Stycznia 2023, 10:35:33 »
Nie interesuję się kto co wybiera. Wiem że z asystentem Googla nie mogłem się dogadać natomiast Siri rozumie mnie dobrze. Jeszcze nie tak jak w legacy Blackberry, ale dla mnie wystarczająco dobrze. I jak do tej pory nie sprawdziła się żadna z moich obaw względem użytkowania iOS.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
RAV4 V C+S AWDi Pure White.
Śnieżynka Raffi ;) https://forum.toyotaklub.org.pl/index.php?topic=55311.0

Offline mechu

• Toyot Spamer
    • Meszyński Car Audio
« Odpowiedź #16 dnia: 08 Stycznia 2023, 11:02:44 »
Kupiłem topową konfigurację. 8/128 GB czyli więcej niż w większości telefonów nawet dzisiaj, jakiś super super procesor itp. Na początku było nieźle
Niestety większość stacji ma tylko w opisie dużo ramu. Nie ma optymalizacji itd.
Chińczyka zrobi wszystko by na papierze było pięknie.
Ludzie też się nabierają że im więcej ramu tym szybsza stacja.
Np stacja z optymalizacją na procesorze uis z 2GB ramu będzie bila na głowę te twoją na 8GB.
Już samo to że jako nowa uruchamiają się 30s oznacza że zrobiona po taniosci.
Powinna wstawać w 1-2 sek.

Druga sprawa to aktualizacje - ludzie wygrywają wszystko jak leci i potem zamula.
Dla przykładu mam Samsunga s8 5 rok I działa super ale dbam o system.

Co do porównania AA i CP to zawsze będzie wojna ;)
Oba mają spore ograniczenia.

Dlatego najlepszy jest sam android ale na dobrym procku i zoptymalizowany.
Odpalasz na nim co chcesz a nie tylko to co AA i cp pozwala

Offline topoll

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #17 dnia: 08 Stycznia 2023, 11:19:16 »
W tej chwili najbardziej pasuje mi nawigacja w telefonie, najbardziej aktualna, a jak jeszcze można to wrzucić na ekran w samochodzie to super. No i tutaj kolejna sprawa: parowanie telefonu z akcesoriami. Android co jakiś czas nie widzi słuchawki, nie paruje z radiem itp. Jak do tej pory (4 miesiące - niezadużo) iOS działa od razu i bez zająknięcia. Mnie zadawala bardziej od Androida i tyle.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #18 dnia: 08 Stycznia 2023, 11:32:00 »
No i tutaj kolejna sprawa: parowanie telefonu z akcesoriami. Android co jakiś czas nie widzi słuchawki, nie paruje z radiem itp.

Dwa lata z Rav4 i zero tego typu problemów z Szajsungiem. (faktycznie, niektóre osoby z "Chińczykami“ zgłaszają problemy)
 Ale rozumiem, że wolisz "to, a nie tamto" :) Fajnie, że mamy wybór i dla każdego coś miłego.

Wysłane z mojego BAH-L09 przy użyciu Tapatalka
« Ostatnia zmiana: 08 Stycznia 2023, 11:34:26 wysłana przez Krisman »
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline topoll

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #19 dnia: 08 Stycznia 2023, 12:51:56 »
Zgadza się, jeden lubi czekoladę a drugi jak mu nogi śmierdzą, jak mawiała moja śp Babcia ;)

Offline Markid

• Toyot Spamer
  • Samochód:: RAV4 2.5 2020
« Odpowiedź #20 dnia: 09 Stycznia 2023, 14:11:09 »
Chyba każdy zna jakiś język który obsługuje siri.
To wytłumacz przeciętnemu Włochowi, że ma do siri mówić po angielsku.
Albo wyobraźmy sobie hipotetyczną sytuację, że siri nie obsługuje angielskiego tylko hiszpański - czy przeciętny amerykański Amerykanin chciał by z tym gadać ;)

ps. chciałem przez to powiedzieć - szanujmy się, to i producenci tacy jak Apple będą nas szanować.
Skoro Apple dodał już w siri np. język norweski, fiński, szwedzki czy duński, to tym bardziej polski powinien tam się znaleźć.
« Ostatnia zmiana: 09 Stycznia 2023, 14:27:04 wysłana przez Markid »

pireus

• Gość
« Odpowiedź #21 dnia: 09 Stycznia 2023, 14:32:09 »
Bawią mnie takie argumenty we współczesnym świecie. Obecnie nieznajomość języków obcych ( angielskiego, francuskiego, czy nawet niemieckiego) jest w/g mnie jakąś formą inwalidztwa. Nawet maturę trzeba zdać z języka obcego. Pretensje trzeba mieć samemu do siebie, a nie do producenta. Po prostu jeżeli władamy językiem mało popularnym na świecie, warto znać inny.W tym przypadku nikt nie każe ślepemu odróżniać kolorów.Dla mniej gramotnych istnieje ponoć nakładka po polsku na siri
« Ostatnia zmiana: 09 Stycznia 2023, 14:36:41 wysłana przez pireus »

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #22 dnia: 09 Stycznia 2023, 14:34:46 »
No to po co ten nasz ojczysty język, zapomnijmy o nim. Dlaczego Duńczyków, Niemców, Szwedów itp. to nie bawi? Pozwalasz by Cię traktowano jak trzeci świat, to tak Cię traktować będą.

pireus

• Gość
« Odpowiedź #23 dnia: 09 Stycznia 2023, 14:41:59 »
No to po co ten nasz ojczysty język, zapomnijmy o nim. Dlaczego Duńczyków, Niemców, Szwedów itp. to nie bawi? Pozwalasz by Cię traktowano jak trzeci świat, to tak Cię traktować będą.
Trzeci świat dobrze zna języki obce ze względu na swoja kolonialna przeszłość. Np. w Tunezji wszystkie wydawnictwa naukowe są w języku francuskim. A naz język ojczysty jest po to żebyśmy go używali w kraju. A przykładowy Niemiec, Duńczyk, Szwed zna co najmniej jeden język obcy. Niestety w Polsce pod tym względem panuje analfabetyzm. Dlatego oszczędź sobie te patriotyczne tony, usprawiedliwiające nieuctwo naszych rodaków. W Polsce też nie zrobisz wielkiej kariery ( pomijając Spółki Skarbu Państwa) nie znając języków obcych.
« Ostatnia zmiana: 09 Stycznia 2023, 14:51:28 wysłana przez pireus »

Offline Markid

• Toyot Spamer
  • Samochód:: RAV4 2.5 2020
« Odpowiedź #24 dnia: 09 Stycznia 2023, 15:32:29 »
Bawią mnie takie argumenty we współczesnym świecie.
A mnie nie bawi Twój komentarz.
To, że znam angielski i rosyjski (teraz to wstyd się przyznać) w stopniu komunikatywnym nie oznacza, że producent wprowadzając swoje produkty na dany rynek ma ignorować tamtejszy język.

ps. z tym analfabetyzmem językowym to już przesadziłeś, praktycznie całe młode pokolenie zna co najmniej angielski,
a poza tym to nie o to chodzi, nie dziwi Cię, że otwierasz laptopa z Windows (a Ty pewnie otwierasz MacBooka ;) ) i system operacyjny komunikuje się z Tobą w języku polskim ?

« Ostatnia zmiana: 09 Stycznia 2023, 15:40:31 wysłana przez Markid »

pireus

• Gość
« Odpowiedź #25 dnia: 09 Stycznia 2023, 15:41:59 »
To, że znam angielski i rosyjski (teraz to wstyd się przyznać) w stopniu komunikatywnym nie oznacza, że producent wprowadzając swoje produkty na dany rynek ma ignorować tamtejszy język.
Widocznie może, skoro znajduje na swoje produkty nabywców. Wiele jest rzeczy w sprzedaży które nawet instrukcji lub menu w języku polskim nie posiadają. Np.większość sprzętu medycznego, który nie służy do zabawy, ale do ratowania życia.
z tym analfabetyzmem językowym to już przesadziłeś, praktycznie całe młode pokolenie zna co najmniej angielski,
Zdziwię Cie , ta znajomość jest czysto teoretyczna. Nawet osoby po studiach  w czasie rozmowy rekrutacyjnej, które czasami prowadzę, mają olbrzymie braki.
« Ostatnia zmiana: 09 Stycznia 2023, 15:50:28 wysłana przez pireus »

Offline mechu

• Toyot Spamer
    • Meszyński Car Audio
« Odpowiedź #26 dnia: 09 Stycznia 2023, 15:58:51 »
Koledzy.
O czym jest ten temat?
Kolejny który przykro jest czytać.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #27 dnia: 09 Stycznia 2023, 16:55:00 »
@Pireus, sam sobie zaprzeczasz w temacie:
"To chyba najmniejszy problem. Chyba każdy zna jakiś język który obsługuje siri."
"Zdziwię Cie , ta znajomość jest czysto teoretyczna..."
Co do map, niedługo powinna być nowa V1 '23 ;)
« Ostatnia zmiana: 09 Stycznia 2023, 16:58:34 wysłana przez Krisman »

pireus

• Gość
« Odpowiedź #28 dnia: 09 Stycznia 2023, 17:17:27 »
@Pireus, sam sobie zaprzeczasz w temacie:
"To chyba najmniejszy problem. Chyba każdy zna jakiś język który obsługuje siri."
"Zdziwię Cie , ta znajomość jest czysto teoretyczna...
Znajomość teoretyczna od praktycznej trochę się różnią. Tak samo jak słowo chyba od słowa na pewno. A w czasie rozmowy rekrutacyjnej potrzebna jest lepsza znajomość języka niż do siri
Ale fakt, to nie jest na temat tego wątku

Offline lolo83

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Toyota Auris
« Odpowiedź #29 dnia: 11 Stycznia 2023, 18:41:27 »
Witam ponownie po burzliwej dyskusji,
w linku znajduje się zdjęcie mojej nawigacji w samochodzie.
https://ibb.co/PzC4Mtn

Pytanie tak jak na wstępie czyli jakiego producenta map szukać do tej nawigacji i która wersja map jest aktualnie najnowsza?

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl