Autor Wątek: Problemy z baterią w hybrydowych yarisach  (Przeczytany 46118 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

KubaCamry

• Gość
Odp: Problemy z baterią w hybrydowych yarisach
« Odpowiedź #30 dnia: 22 Kwietnia 2024, 20:41:58 »
Porady takie, że nie wiadomo czy się śmiać czy płakać.
@Greska powinna przeprosić, że śmiała napisać coś złego na Toyotę. :)

ps. Poświęć trochę czasu i wzywaj często assistance z boosterem. Jak przekroczysz pewną kwotę to sami się zgłoszą z chęcią rozwiązania problemu. Od siebie dodam, że to sprawdzony sposób.

Offline ghost2255

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: C-HR II
« Odpowiedź #31 dnia: 22 Kwietnia 2024, 21:50:15 »
Uwielbiam takie pocieszanie się, że inni mają gorzej.
Po co coś poprawiać ? Rozkraczę się na pustkowiu, ale nic to ,przecież nie zatarł się silnik.

Przeczytaj ze zrozumieniem.
Nie napisałem że producent ma nic nie poprawiać. 
Po prostu za ok.300zł(o ile nie uda się za darmo w ramach gwarancji) kupić nowy akumulator i można usunąć w zasadzie JEDYNY powtarzalny mankament tych aut i cieszyć się niezawodnością i ekonomią.

W przypadku pozostałych wymienionych przeze mnie konstrukcji wyeliminowanie wad nie jest ani tak proste, ani tanie.

Offline Colin

• Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
« Odpowiedź #32 dnia: 22 Kwietnia 2024, 23:13:03 »
Po prostu za ok.300zł(o ile nie uda się za darmo w ramach gwarancji) kupić nowy akumulator i można usunąć w zasadzie JEDYNY powtarzalny mankament tych aut i cieszyć się niezawodnością i ekonomią.

Tylko po co ta gwarancja skoro nawet z niej skorzystać nie można przy ewidentnej winie producenta i przyznaniu się w nocie technicznej?
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline hindus

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Yaris IV
« Odpowiedź #33 dnia: 22 Kwietnia 2024, 23:19:22 »
W której nocie się przyznali do tego że akumulatory są wadliwe?

Offline Colin

• Toyot Spamer
    • KURO.pl
« Odpowiedź #34 dnia: 22 Kwietnia 2024, 23:21:47 »
W nocie do której dostęp mają ASD
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline hindus

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #35 dnia: 22 Kwietnia 2024, 23:23:56 »
Czyli z perspektywy konsumenta nic to nie zmienia bo ciężko powołać się na materiały do których nie ma się dostępu.

pireus

• Gość
« Odpowiedź #36 dnia: 23 Kwietnia 2024, 08:14:33 »
W przypadku pozostałych wymienionych przeze mnie konstrukcji wyeliminowanie wad nie jest ani tak proste, ani tanie.
Samochodem jeździ się tylko do końca gwarancji, wtedy nie ma żadnych problemów z tym czy to proste, i czy tanie.

Offline hindus

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #37 dnia: 23 Kwietnia 2024, 08:16:18 »
Nie każdy chce, nie każdego stać. Ja na przykład nie lubię zmieniać samochodów i jeżdżę nimi do samego końca - mojego lub ich (parafrazując klasyka ;) )

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #38 dnia: 23 Kwietnia 2024, 08:24:09 »
Nie każdy chce, nie każdego stać. Ja na przykład nie lubię zmieniać samochodów i jeżdżę nimi do samego końca - mojego lub ich (parafrazując klasyka  )
Kolega wspominał o płonących BMW w sumie Mercedes też lubił ogniska pod maską, takie auta byłby idealne dla Ciebie bo miałbyś zakończenie przygody z nimi zgodne z Twoimi oczekiwaniami ba nawet na gwarancji  :-)

Offline marx50

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Y IV & YC
« Odpowiedź #39 dnia: 23 Kwietnia 2024, 11:00:36 »
Jak się nie ma innych problemów to te malutkie urastają do olbrzymich rozmiarów. Jasnym jest że skoro problem istnieje to toyota powinna go wyeliminować. Z drugiej strony jednak mówimy tu o usterce za ca. 200-300 zł nie 20000 jak we wspomnianych wcześniej markach.
A tak wgl za chiny nie umiem dojrzec producenta tego aku u mnie bez jego wyciagania. Górna naklejka jest pod blacha z boku nic nie widać tak więc nie wiem jaki aku wgl mam (mały yaris z końca 2023).
Teraz zamówiłem żonie crossa odbiór będzie prawdopodobnie w lipcu i tam na bank będzie lepszy aku czy turecka padaka?

Offline Colin

• Toyot Spamer
    • KURO.pl
« Odpowiedź #40 dnia: 23 Kwietnia 2024, 11:10:33 »
nie umiem dojrzec producenta tego aku

Offline marx50

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #41 dnia: 23 Kwietnia 2024, 12:31:01 »

Offline hindus

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #42 dnia: 23 Kwietnia 2024, 12:42:09 »
Pewnie żebyś wiedział gdzie szukać :)
Obejrzyj sobie 35Ah Mutlu z Yarisa IV na Allegro, może dojrzysz jakieś cechy identyfikujące Twój akumulator jako Mutlu

Offline marx50

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #43 dnia: 23 Kwietnia 2024, 14:27:27 »
Aż tak się nie będe doktoryzował. Po prostu grzebiąc z tyłu w różnych tematach miałem ściągnietą osłonę od aku ale sam aku tak jak wspomniałem mało widoczny. u góry blachy i jakaś wykładzina a oba widoczne boki bez żadnych oznaczeń

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl