Autor Wątek: Czas realizacji zamówienia - RAV4 2023 postFL  (Przeczytany 446434 razy)

Offline topoll

• Toyot Spamer
Odp: Czas realizacji zamówienia - RAV4 2023 postFL
« Odpowiedź #150 dnia: 03 Lutego 2023, 02:18:21 »
O ile się orientuje to chodzi o to, iż najpierw trzeba odblokować samochód z pilota a dopiero potem otworzyć bagażnik z pilota bądź kopniakiem.

NieToyota

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
RAV4 V C+S AWDi Pure White.
Śnieżynka Raffi ;) https://forum.toyotaklub.org.pl/index.php?topic=55311.0

Offline firek

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: RAV4 JBL Black
« Odpowiedź #151 dnia: 03 Lutego 2023, 07:17:00 »
O ile się orientuje to chodzi o to, iż najpierw trzeba odblokować samochód z pilota a dopiero potem otworzyć bagażnik z pilota bądź kopniakiem.
Ale tak nie jest

Offline apek

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Tesla Y
« Odpowiedź #152 dnia: 03 Lutego 2023, 07:18:54 »
Dokładnie. Jak machasz nogą i masz zaryglowane auto to drzwi się odryglują, a klapa zacznie otwierać.
Toyota Corolla Sedan VII, Toyota Corolla Sedan Hybrid XII - sprzedana, RAV 4 (5th gen) Executive, AWDi, Skyview - sprzedana, Tesla Model Y Premium AWD
https://ts.la/andrzej248745

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #153 dnia: 03 Lutego 2023, 07:59:27 »
Forda, jedyny problem jaki przewija się ciągle i jest krytyczny, to pękające głowice w 1.6 EB. Akurat diesle Forda, to chyba najbardziej bezawaryjne diesle na rynku. Jedyny problem, jaki sobie jeszcze przypominam, to psujące się aktywne żaluzje chłodnicy. I oczywiście mówimy tu o autach do 10 lat, nie starszych.
Oczym Ty piszesz ?

1,0 EB może wytrzyma 50k.km.bo się rozlatuje jak domek z kart., 1,5/1,6 EB wszystkie miały problemy w zakeżności od rocznika z chłodzeniem, 2,3 EB i sławny "wybór papieża". Elektromechanika ciągle problemy od lat z zegarami, komputerem poładowym, padające sondy w poszczególnych modelach które potem trzeba wymienić razem z ingerencją w ECU co w Mazowieckim robi jeden warsztat, usterką trudna do diagnozy. Znam rekordzistę który w Focusa z 18r.z nalotem 54k.km. włożył prawie 10k.przez tą usterkę. W ASO rozkładali ręce. Diesle te najnowsze bardzo źle, ciągle coś do tego stopnia że kolega ma na spedycji kilka transitów to miał złożyć pozew do sądu bo płacił leasing a auta non stop stały po serwisach.  I tak mógłbym Ci wymieniać i wymieniać ....

aut, którymi jeździłem w pamięć na forach przwijaly się drobnostki np. Megane IV - klapa ocierającą się o zderzak, przeciekający boczek drzwi (po kilku dniach deszczu, jak auto stało na dworzu, zostawało kilka kropli na progu z tyłu), kilka osób mialo też losowe sytuację, gdzie auto wyladowywalo akumulator do 0, ale tylko auta z 1 roku produkcji. W obecnym seacie, są dwa problemy, które się przewijają, piszczące sprzegla dsg (wymieniają na wzmocnione) i przycisk w znaczku na klapie, który przy mrozach się zacina.
Temat renault jest mi bliski bo mam renaulta Megane 3 ale bardziej zabawową i jak to czytam z perspektywy osoby która obraca się przy miłośnikach renaulta to nie chce mi się wierzyć że podobnie z jak Fordem nic do Ciebie nie docierało że świata użytkowników tej zacnej marki  :-)

Offline kenjisan

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Verso, Q5
« Odpowiedź #154 dnia: 03 Lutego 2023, 08:17:57 »
Panowie, tylko co to ma wspólnego z tematem wątku? Pogadajcie sobie na priv o wózkach, usterkach i nie wiem co jeszcze wymyślicie.
Miała być Rav4 V Selection Hybrid FWD... jest Q5
Zam. 22.07.22, Mapka 29.05.23, Produkcja w toku 26.06.23, Opuścił fabrykę 03.07.23...

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #155 dnia: 03 Lutego 2023, 08:58:46 »
Panowie, tylko co to ma wspólnego z tematem wątku? Pogadajcie sobie na priv o wózkach, usterkach i nie wiem co jeszcze wymyślicie.
To ma wspólnego że "wady" Toyoty mamy mierzone milimetrem gdzie przy innych markach jest zasłona dymna "nie wiedziałem, nie słyszałem".

A potem wychodzą takie kwiatki że już mamy następną wadę "powolna klapa" która tak naprawdę normalnie działa albo mega temat wycieraczek łał.

Offline kenjisan

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Verso, Q5
« Odpowiedź #156 dnia: 03 Lutego 2023, 09:10:28 »
Nie przekonuje mnie, burdel w wątku robicie i tyle. Potem szukaj wartościowych informacji.
Miała być Rav4 V Selection Hybrid FWD... jest Q5
Zam. 22.07.22, Mapka 29.05.23, Produkcja w toku 26.06.23, Opuścił fabrykę 03.07.23...

Offline topoll

• Toyot Spamer
Czas realizacji zamówienia - RAV4 2023 postFL
« Odpowiedź #157 dnia: 03 Lutego 2023, 09:15:50 »
Koleżanka zamawiała we wtorek Adventure - na luty 2024…
« Ostatnia zmiana: 03 Lutego 2023, 09:20:23 wysłana przez topoll »

Offline grubar

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 V
« Odpowiedź #158 dnia: 03 Lutego 2023, 09:53:25 »
Ja mam info od dealera, że moja exe fwd została wyprodukowana 20 grudnia (będzie rocznik 22), ale dostawa w systemie na początek kwietnia.  Czyli będzie ok 11 miesięcy. Status w  apce - płynie (tzn "Wyjazd z fabryki").

Offline topoll

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #159 dnia: 03 Lutego 2023, 10:10:25 »
Mieli problemy z kamerami 360 z tego co czytałem.

NieToyota

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline lol19pl

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Cupra Leon ST
« Odpowiedź #160 dnia: 03 Lutego 2023, 10:28:03 »
klapa bagażnika która zamyka się i otwiera w godzinę, a bez wcześniejszego odblokowania drzwi nie działa
Prędkość to rzecz względna - dla mnie OK - ale o co chodzi z koniecznością wcześniejszego odblokowania?
To jest najwolniejsza klapa w ogóle. Marek drives porównywał ze składaniem dachu w Mazdzie mx5 i to trwa bardzo podobnie. Klapy w innych autach zamykają się 2 a nawet 3 razy szybciej.

Online Markid

• Toyot Spamer
  • Samochód:: RAV4 2.5 2020
« Odpowiedź #161 dnia: 03 Lutego 2023, 11:47:29 »
Klapa uczy cierpliwości ;) ale jak idę do auta i mam coś do bagażnika to pilotem otwieram z pewnej odległości - jak dochodzę do auta to klapa już otwarta.
Jak zamykam bagażnik to po kliknięciu w klapę, głaskam klamkę i idę - takiego rytuału trzeba się nauczyć by nie przeszkadzał brak przycisku zamykania z ryglowaniem w klapie.

Offline mart66

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Rav4 V GR
« Odpowiedź #162 dnia: 03 Lutego 2023, 12:27:29 »
zamówiłem GR sport, produkcja wrzesień, odbiór listopad , ale pewnie może się coś zmienić, nie liczę że będzie wcześniej...

Offline komyak

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV 4 V 2.0 4x4
« Odpowiedź #163 dnia: 03 Lutego 2023, 12:37:03 »
Klapa uczy cierpliwości ;) ale jak idę do auta i mam coś do bagażnika to pilotem otwieram z pewnej odległości - jak dochodzę do auta to klapa już otwarta.
Jak zamykam bagażnik to po kliknięciu w klapę, głaskam klamkę i idę - takiego rytuału trzeba się nauczyć by nie przeszkadzał brak przycisku zamykania z ryglowaniem w klapie.

A jak zamykam bagażnik po kliknięciu w klapę to przyciskając guzik w pilocie samochodu również zamykają się i ryglują zamki się samochodzie ?

Offline kenny

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 V AWD
« Odpowiedź #164 dnia: 03 Lutego 2023, 15:35:10 »
Dokładnie. Jak machasz nogą i masz zaryglowane auto to drzwi się odryglują, a klapa zacznie otwierać.
Czy musi być tryb P, żeby przy zaryglowanych drzwiach kopniak otwierał klapę i odryglowywał zamki?

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl