Autor Wątek: Czas realizacji zamówienia - RAV4 2023 postFL  (Przeczytany 482307 razy)

Offline arsam2000

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Rav4 AWDi
Odp: Czas realizacji zamówienia - RAV4 2023 postFL
« Odpowiedź #750 dnia: 29 Maja 2023, 18:19:27 »
Siemka. Czy ktoś się orientuję jakim statkiem może płynąć moją RAV-ka. Z aplikacji info ze opuściła fabryke 1 maja
Jakiś czas temu też o to pytałem.
Jak przerzucisz stronę dwie do góry powinieneś znaleźć info jak to ogarnąć.
Natomiast jest szansa że płyniesz razem ze mną, georgia highway, on wypłynął 17 maja.
Na chwilę obecną był gdzieś nad malediwami.

Wysłane z mojego SM-G998B przy użyciu Tapatalka
To najgorszy przypadek. Jak opuścił fabryke 1maja raczej załapał się na coś wcześniej,  obstawiam że w Zeebrugge około 5-10 czerwca. Odbiór w lipcu.
No to tutaj już trzeba sobie będzie sprawdzić na własną rękę :) ja sprawdzałem maks do 4 dni naprzód od zmiany statusu. Chociaż nie wydaje mi się żeby płynął czymś wcześniej. Ponieważ na stronce portu w portbury najbliższy statek, który by się zgadzał to właśnie georgia, chodź wcale nie wykluczone ze płynie czymś innym.
Georgia w portbury ma być ~15 czerwca.

Jest jeszcze global highway 1go maja był w nagoya oraz morning conductor 7maja w nagoya. Oba cisną do bristol i potem Zeebrugge. Obstawiam ten drugi. Nie musi być opisu, płynie do Zeebrugge.
2023.06.23: RAV4 Exe AWDi panorama, stopnie, Tokyo Red, zamowiony sierpien 2022, odebrany 22 czerwiec 2023.

Offline kubi0207

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Rav4
« Odpowiedź #751 dnia: 29 Maja 2023, 19:56:35 »
Siemka. Czy ktoś się orientuję jakim statkiem może płynąć moją RAV-ka. Z aplikacji info ze opuściła fabryke 1 maja
Natomiast jest szansa że płyniesz razem ze mną, georgia highway, on wypłynął 17 maja.

To najgorszy przypadek. Jak opuścił fabryke 1maja raczej załapał się na coś wcześniej,  obstawiam że w Zeebrugge około 5-10 czerwca. Odbiór w lipcu.
No to tutaj już trzeba sobie będzie sprawdzić na własną rękę :) ja sprawdzałem maks do 4 dni naprzód od zmiany statusu. Chociaż nie wydaje mi się żeby płynął czymś wcześniej. Ponieważ na stronce portu w portbury najbliższy statek, który by się zgadzał to właśnie georgia, chodź wcale nie wykluczone ze płynie czymś innym.

Jest jeszcze global highway 1go maja był w nagoya oraz morning conductor 7maja w nagoya. Oba cisną do bristol i potem Zeebrugge. Obstawiam ten drugi. Nie musi być opisu, płynie do Zeebrugge.

Pytam bo w sobotę rozmawiałem z dealerem to mówi że u niego wyświetla się jeszcze że auto jest w Japoni a w Polsce ma być niby 15 czerwca.
No i coś mi tu kompletnie nie gra.

Offline kenny

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 V AWD
« Odpowiedź #752 dnia: 29 Maja 2023, 20:01:19 »
Dzisiaj około 23 pojawił mi się status "Produkcja w toku".
Żeby nie było, już zniknął i jest z powrotem "Zamówienie w toku/Przetwarzanie zamówienia".
No i powiem szczerze nie wiem co myśleć...
Na razie staram się się nie ekscytować tym.

Mówiłeś może w toyocie ze czeka na Ciebie mini? XD może coś wyniuchali i postanowili przyspieszyć :)

Ale coś może być na rzeczy, bo mi się dziś pojawiła mapka (zamówione początkiem grudnia). Bazując też na mailach od TCE i tym co na forum ludzie pisali, to gdzieś niebawem powinno mi wejść na produkcję, mimo że formalnie z sierpnia na wrzesień się slot produkcyjny niby przesunął. Może przyspieszyli względem selection albo cokolwiek dały moje maile, że czuję się pokrzywdzony po sytuacji z GR sport ;)

No i przyszedł sms 20:00, że przetwarzają moje zamówienie ;)

Offline Baldus

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV4
« Odpowiedź #753 dnia: 29 Maja 2023, 20:06:49 »

Pytam bo w sobotę rozmawiałem z dealerem to mówi że u niego wyświetla się jeszcze że auto jest w Japoni a w Polsce ma być niby 15 czerwca.
No i coś mi tu kompletnie nie gra.
Z postów od kolegów wcześniej, status dopiero się zmieni jak auto będzie już w Belgii.

Offline Roe

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #754 dnia: 29 Maja 2023, 20:46:18 »
No i przyszedł sms 20:00, że przetwarzają moje zamówienie
Gratulacje. Czyli realnie do połowy września mógłby być odbiór.

Offline kenny

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 V AWD
« Odpowiedź #755 dnia: 29 Maja 2023, 20:50:56 »
No i przyszedł sms 20:00, że przetwarzają moje zamówienie
Gratulacje. Czyli realnie do połowy września mógłby być odbiór.
Dzięki, na to liczę, że koniec sierpnia bądź wrzesień się uda odebrać :) ale jeszcze wszystko się może zmienić

Offline Roe

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #756 dnia: 29 Maja 2023, 20:51:55 »
Czekamy teraz na info od Topola :-)

Offline topoll

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #757 dnia: 29 Maja 2023, 21:28:11 »
U mnie cisza.
RAV4 V C+S AWDi Pure White.
Śnieżynka Raffi ;) https://forum.toyotaklub.org.pl/index.php?topic=55311.0

Offline mart66

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Rav4 V GR
« Odpowiedź #758 dnia: 30 Maja 2023, 09:07:07 »
ja zamawiałem GR w lutym jakoś, a wczoraj dostałem sms " dziękujemy za zamówienie nowej Toyota.... bla bla...przetwarzamy twoje zamówienie"; nie napawa to optymizmem :)

Offline Roe

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #759 dnia: 30 Maja 2023, 09:13:08 »
Oo Panie. U mnie było podobnie. Wygląda na to, że zegar zaczął Ci tykać właśnie teraz, a nie w lutym. Na kiedy planowany odbiór?  :-)

Offline mart66

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #760 dnia: 30 Maja 2023, 09:23:22 »
niby listopad/grudzień

Offline Roe

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #761 dnia: 30 Maja 2023, 09:28:52 »
Jednak mi się popitoliło. Wygląda na to, że do produkcji powinien Ci niedługo wejść. Mapka się nie pojawiła w aplikacji?
« Ostatnia zmiana: 30 Maja 2023, 09:30:58 wysłana przez Roe »

Offline mart66

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #762 dnia: 30 Maja 2023, 09:33:50 »
tak, faktycznie mapka się pojawiła i jakieś opisy dodatkowe

Offline Roe

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #763 dnia: 30 Maja 2023, 09:37:01 »
No to dobry znak. U mnie od momentu tego smsa do następnego o wejściu do produkcji minęło 25 dni. Z szybkich wyliczeń wychodzi na to, że może w październiku byłby odbiór, a może ciut wcześniej.

Offline arsam2000

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Rav4 AWDi
« Odpowiedź #764 dnia: 30 Maja 2023, 10:58:24 »
Diler dzwonil.
Auto faktycznie jest w Mszczonowie :/.
Czekaja na fakturke od floty, przygotuja wtedy dokumenty do rejestracji, jak dobrze pojdzie rejestracja w nast tyg, i montaz akcesoriow w Mszczonowie (chromy, chlapacze, progi, alarm, podobno wszystko jest).
Realnie odbior spodziewany pomiedzy 19-23 czerwca w Kato.
2023.06.23: RAV4 Exe AWDi panorama, stopnie, Tokyo Red, zamowiony sierpien 2022, odebrany 22 czerwiec 2023.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl