Autor Wątek: Czas realizacji zamówienia - RAV4 2023 postFL  (Przeczytany 481937 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

KubaCamry

• Gość
Odp: Czas realizacji zamówienia - RAV4 2023 postFL
« Odpowiedź #2235 dnia: 23 Września 2023, 20:50:49 »
Dzisiaj przy kawie jak zwykle otworzyłem MyT… i uświadomiłem sobie, że już nie mam po co… statusy się nie zmienią już…
Jak żyć teraz bez sprawdzania statusu, gdzie jest…
Nie dramatyzuj :).
Jest wiele ciekawych tematów na forum.
Np. W wątku „ Co po/zamiast RAV4 Hybrid 5 generacji?” możesz się dowiedzieć, że zamiast emocjonować się czekaniem na Rav4, mogłeś mieć prawie nówkę (trzyletnią, z przebiegiem 80 tys. km) Lexusa GX…
Musisz tylko iść na mały kompromis… szkoda całkowita. Ale nie martw się nie techniczna tylko prawna :).

Offline DanielA

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV4
« Odpowiedź #2236 dnia: 24 Września 2023, 12:16:08 »
U mnie dziś wskoczyło powiadomienie w apce, sms i email "w salonie pojazd dostarczony do dealera"  :-)
RAV4 EXECUTIVE AWD-i

Offline topoll

• Toyot Spamer
Czas realizacji zamówienia - RAV4 2023 postFL
« Odpowiedź #2237 dnia: 24 Września 2023, 12:22:02 »
A jak z fakturą?
Ja dostałem w czwartek takie info ale ponoć dopiero w piątek po południu miała dojechać moja RAV4.
RAV4 V C+S AWDi Pure White.
Śnieżynka Raffi ;) https://forum.toyotaklub.org.pl/index.php?topic=55311.0

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #2238 dnia: 24 Września 2023, 12:27:29 »
Musisz tylko iść na mały kompromis… szkoda całkowita. Ale nie martw się nie techniczna tylko prawna .
I jak Kubuś już wiesz co to jest isf i is500fsport?  :-)

Offline DanielA

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2239 dnia: 24 Września 2023, 12:35:57 »
A jak z fakturą?
Ja dostałem w czwartek takie info ale ponoć dopiero w piątek po południu miała dojechać moja RAV4.
Ma być jutro.
Może razem przyjechały.  :grin:
RAV4 EXECUTIVE AWD-i

Offline topoll

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #2240 dnia: 24 Września 2023, 12:39:48 »
No to jeszcze nie jest źle, tylko mi mówił, iż doposażenie dopiero po opłaceniu faktury. A to jednak chwilę zajmuje.

Offline DanielA

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2241 dnia: 24 Września 2023, 13:22:33 »
Obiecał odbiór w piątek. Poczekamy, zobaczymy.
Ale wiesz, że ja mu nie wierzę.
RAV4 EXECUTIVE AWD-i

Offline topoll

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #2242 dnia: 24 Września 2023, 15:07:54 »
Obiecał odbiór w piątek. Poczekamy, zobaczymy.
Ale wiesz, że ja mu nie wierzę.
W sumie w jego interesie jest wypchnąć samochód i zamknąć proces. Potem to już nie jego problem tylko ewentualnie serwisu. Czyż nie?

Offline kenny

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 V AWD
« Odpowiedź #2243 dnia: 24 Września 2023, 18:31:17 »
Powiedzcie mi, część z Was siedzi na forach też innych marek samochodowych - czy tam też inne marki mają problemy jak toyota z kontaktem z klientem, z takim burdelem i niewywiązywaniem się z deklarowanych terminów?

Offline topoll

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #2244 dnia: 24 Września 2023, 18:42:27 »
Moim zdaniem w Toyocie nie jest tak źle.

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #2245 dnia: 24 Września 2023, 19:33:35 »
Powiedzcie mi, część z Was siedzi na forach też innych marek samochodowych - czy tam też inne marki mają problemy jak toyota z kontaktem z klientem, z takim burdelem i niewywiązywaniem się z deklarowanych terminów?
Wszystko zależy od kraju z którego pochodzi zamówienie…
W Polsce jest niestety największy syf, bo klienci jacyś tacy spolegliwi :(.

Tu masz przykład z forum BMW odnośnie I4:
Ja zamawiałem początkiem lutego 22 i mam w zamówieniu wpisaną datę marzec 2023. Ale patrząc na to co się dzieje będę w szoku jeśli dojedzie do końca 2 kwartału 23

Czytając niemieckie i amerykańskie forum widać, że z zamówieniami na i4 jest niesamowity bałagan. Osoby zamawiające w połowie zeszłego roku często nadal mają status 47, a niektórzy zamawiając z początkiem tego roku już odebrali samochody. Wygląda na to, że w tym momencie rynkiem priorytetowym dla BMW jest USA.

Ale odpisują i informują na bieżąco.
Takiego bałaganu z dostarczeniem wyprodukowanego auta to nikt nie ma.
Zamówioną w lutym iX1 z terminem w zamówieniu 30.10 odbieram w przyszłym tygodniu. Transport od producenta do salonu zajął im tydzień…

pireus

• Gość
« Odpowiedź #2246 dnia: 24 Września 2023, 20:23:00 »
W MB miałem informacje na bieżąco. a za kilkudniowe opóźnienie dostałem gratisy z wyposażenia wnętrza i ceramikę kosztującą 3,2 tys. w prezencie.

Offline tookie

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: rav4
« Odpowiedź #2247 dnia: 25 Września 2023, 07:20:02 »

Zamawiam co kilka miesięcy auta z różnych marek: koncern VW, BMW, MB, Tesla, marki azjatyckie i Toyota wypada najgorzej. Salony robią z ludzi idiotów bo przyzwyczaiły się, że do toyoty przychodzą osoby prywatne które "nie lubią motoryzacji". Cytuje sprzedawcę ! Stąd bujanie, kłamanie z terminami. Nigdy więcej Toyoty. W innych markach chociaż mówią: tak jest opóźnienie, auto będzie za 2 miesiące. A w toyocie ? Nic nie mówią, każą przeglądać aplikacje i wypatrywać auta. Bzdura totalna. Jawne nabijanie się z klientów i robienie z nich imbecyli. Auto będzie może za tydzień a może za 3 miesiące. Impertynencja poziom hard. Jeszcze jakby ich auta miały świetny stosunek jakość/cena a tu jest odwrotnie. 220 tyś za RAV4 i nawet nie potrafią przybliżonego terminu odbioru podać ! Zamówienie wrzesień miało być na kwiecień a będzie "może w listopadzie". Oficjalna wypowiedź salonu !

Toyota nr 1 w robieniu z ludzi debili. Jak ktoś chce być traktowany poważnie - omijać.

Offline Colin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
« Odpowiedź #2248 dnia: 25 Września 2023, 07:56:29 »
Jawne nabijanie się z klientów i robienie z nich imbecyli.

To się dzieje od 2 lat już
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline tookie

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: rav4
« Odpowiedź #2249 dnia: 25 Września 2023, 13:25:11 »
Wystarczy poczytać forum. Ilu jest użytkowników, którzy wypatrują w oknie czy czasami ich ravka na lawecie do Mszczonowa nie jedzie? Ludzie przekazują informacje gdzie jest ich być może kontenerowiec z autem hehe :). Nie, to nie tak powinno wyglądać. Trochę paranoja ;). Oby toyota dostała po dupie w kolejnych latach bo aktualnie nie oferują nic ciekawego oprócz długich terminów.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl