Autor Wątek: Czas realizacji zamówienia - RAV4 2023 postFL  (Przeczytany 481952 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline topoll

• Toyot Spamer
Odp: Czas realizacji zamówienia - RAV4 2023 postFL
« Odpowiedź #2760 dnia: 12 Listopada 2023, 22:57:36 »
Za jakiś czas będę zmieniał etui bo to i tak się zużyło
To wtedy poszukam może cieńszego.
RAV4 V C+S AWDi Pure White.
Śnieżynka Raffi ;) https://forum.toyotaklub.org.pl/index.php?topic=55311.0

Offline Roe

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2761 dnia: 13 Listopada 2023, 09:59:44 »
Moją 13 ląduje w gumce bez problemu.
Czyli mamy już dwie 13-tki, które nie zgłaszają problemu. Jest światełko w tunelu.

Offline topoll

• Toyot Spamer
Czas realizacji zamówienia - RAV4 2023 postFL
« Odpowiedź #2762 dnia: 13 Listopada 2023, 11:11:24 »
Czyli mamy już dwie 13-tki, które nie zgłaszają problemu. Jest światełko w tunelu.
Tak, tylko dobrze byłoby doprecyzować modele. Ja mam 14 Pro Max i ten ma problem, ponoć 13 Pro Max też. Natomiast 11 nie ma problemu.

Offline maciej_ca

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Rav4 Hyb Exe`23
« Odpowiedź #2763 dnia: 13 Listopada 2023, 21:08:42 »
Precyzuję. iPhone 13 std.

Offline andizy

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Toyota RAV 4
« Odpowiedź #2764 dnia: 16 Listopada 2023, 16:39:55 »
Mam na styczeń. W transporcie od 12 października. Za 2 tygodnie max powinien być w Belgii
nasz był w transporcie od 12 października, dziś SMS że jest już w Zeebrugge... odbiór przed świętami bardzo możliwy...

Offline topoll

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #2765 dnia: 16 Listopada 2023, 16:48:51 »
Mam na styczeń. W transporcie od 12 października. Za 2 tygodnie max powinien być w Belgii
nasz był w transporcie od 12 października, dziś SMS że jest już w Zeebrugge... odbiór przed świętami bardzo możliwy...
Przed świętami? może... ale nie przywiązywałbym się zbytnio do tego terminu. 3-4 tygodnie do Mszczonowa, potem 2 tygodnie do salonu, w salonie tydzień. Co daje nam 6-7 tygodni - koniec grudnia-początek stycznie. Efektywnie początek stycznia.
Lepiej nastaw się na taki termin. Najwyżej przyjemnie się rozczarujesz.

Offline andizy

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Toyota RAV 4
« Odpowiedź #2766 dnia: 16 Listopada 2023, 17:03:46 »
topoll wg TCE 4 grudnia ma być w Mszczonowie,  wg dealera 1 grudnia... w umowie mam 20 grudzień  - na razie "idzie" bez problemów więc mam nadzieję, że się uda... liczę, że oni też mają swoje plany sprzedażowe, a między Świętami a Sylwestrem mogą nie pracować więc się postarają... :cheesy:

Offline topoll

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #2767 dnia: 16 Listopada 2023, 17:26:44 »
Z całego serca życzę Ci abyś odebrał swoją na Święta. Realia jednakże są jakie są. Prawo Murphiego też...
A jak TCE coś mówi że będzie to.. mówi. nierzadko nie iwedzą tak naprawdę gdzie jest samochód. Zapytaj choćby kennyego...
u mnie na przykład pytałem pod koniec czerwca kiedy wejdzie do produkcji - odpowiedź byłą wrzesień. 2 dni później SMSwchodzi że skierowana do produkcji na następny miesiąc... potem dwukrotne informacje, że już wyjeżdża do Mszczonowa...
« Ostatnia zmiana: 16 Listopada 2023, 17:29:56 wysłana przez topoll »

Offline japan

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2768 dnia: 16 Listopada 2023, 22:07:55 »
Andizy u mnie podobna informacja jest w Belgii.

Offline topoll

• Toyot Spamer
Czas realizacji zamówienia - RAV4 2023 postFL
« Odpowiedź #2769 dnia: 17 Listopada 2023, 15:21:55 »
Tak, tylko dobrze byłoby doprecyzować modele. Ja mam 14 Pro Max i ten ma problem, ponoć 13 Pro Max też. Natomiast 11 nie ma problemu.
Zmieniłem etui ze Spiegena na taniego chińczyka. Wygląda na to, że chyba ładuje teraz. Testowałem na postoju. Zobaczę jeszcze w czasie jazdy.
« Ostatnia zmiana: 17 Listopada 2023, 15:23:33 wysłana przez topoll »

Offline tookie

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: rav4
« Odpowiedź #2770 dnia: 17 Listopada 2023, 17:31:46 »
Auto ma status oczekuje do rejestrcavji. Ktoś coś ile jeszcze ? Iprocz opon i autoalarmu

Offline topoll

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #2771 dnia: 17 Listopada 2023, 19:24:08 »
Dzisiaj krótka wizyta w ASO, druga pastylka wprogramowana.
Pogadałem chwilę z mechanikiem, który to ustrojstwo zakłąda. On stwierdził, że oni dostają z TCE Cobry i Meta z 1 pastylką w komplecie.
Prawdopodobnie Toyota przycięła koszty i zamówiła specjalne zestawy z 1 pastylką. W skali setek tysięcy samochodów robi się z tego konkretny pieniądz. Jak klient się upomni to dostanie drugą a jak się nie upomni to kasa zaoszczędzona albo dokupi i jest jeszcze dodatkowy pieniądz. BaU...

Offline tookie

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: rav4
« Odpowiedź #2772 dnia: 20 Listopada 2023, 12:50:33 »
Auto ma status oczekuje do rejestrcavji. Ktoś coś ile jeszcze ? Iprocz opon i autoalarmu

podbijam

Offline topoll

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #2773 dnia: 20 Listopada 2023, 13:19:00 »
Zmieniłem etui ze Spiegena na taniego chińczyka. Wygląda na to, że chyba ładuje teraz. Testowałem na postoju. Zobaczę jeszcze w czasie jazdy.
Niestety w cienkim etui i bez etui funkcjonuje tak samo, to znaczy nie funkcjonuje.

Offline Bushi

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV4
« Odpowiedź #2774 dnia: 21 Listopada 2023, 09:44:54 »
Informacyjnie – wczoraj odebrałem samochodzinę.
Myślałem o kupnie czegoś nowego w drugiej połowie tego roku, jako drugi, roboczy pojazd w miejsce Avensis, które dzielnie sprawdzało się w ostatnich latach. Mam przekonanie do Japończyków większe, niż do innych marek, bo w moim przypadku wielokrotnie sprawdzone. Potrzebowałem w miarę taniego, wygodnego, mało wymagającego, mało awaryjnego i niewyszukanego samochodu na co dzień, do pracy, ale i użytku w domu (mieszkam w domku jednorodzinnym ze sporym ogrodem, więc tylna klapa otwierana i możliwość złożenia tylnych siedzeń to "have to"). Myślałem o czymś w benzynie, prosta wolnossąca konstrukcja (skomplikowana hybryda do niczego mi niepotrzebna), w podstawowej wersji, albo w manualu albo w automacie, bez różnicy, marki japońskiej z rozwiniętą siecią w miarę sprawnych ASO. Niedrogie i spełniające wymagania to Mazda CX-5, manual, fajny silnik benzynowy i ewentualnie CX-60, ale w ostateczności, bo po co mi taka „napuchnięta”, droższa samochodzina, albo RAV4 – Toyotę znam, miałem ich już kilka. Zajrzałem do salonu Mazdy. To, co ja chciałem, mogło być za ok. 1,5 – do 3 miesięcy. Fajnie. W tym czasie, w końcu września / początku października tego roku poszedłem też do dealera Toyoty, żeby zorientować się w temacie RAVki. Wiedziałem, że są jakieś idiotyczne czasy oczekiwania, więc raczej „dla spokoju sumienia”, bo czekać rok czy więcej na samochód to z mojego punktu widzenia nie do przyjęcia.
Szef sprzedaży pogadał ze mną (kupowałem u niego dwie poprzednie Toyoty) i okazało się, że z Japonii właśnie płynie, niemal już jest w Europie, chyba ostatnia już partia RAV4 Comfort, w benzynie, AWD, automat. Sam taką jeździ do roboty i nie narzeka. Może być, coś tam wybrałem z tej dostawy. Zaraz wziąłem od nich też salonową RAVkę, przejechałem się, żeby zobaczyć, jak to jeździ. Dziwny ten automat, silnik nie za mocny, ale na moje potrzeby ujdzie. Zapłaciłem zadatek 3TPLN, z terminem odbioru w końcu października i czekałem.
Dealer szybko ściągnął auto z Mszczonowa, i w końcu października RAVka była już u dealera. Niestety czekałem na odbiór 3 tygodnie – dealer miał kłopoty z pracownikami, którzy przygotowują auta do odbioru. Ktoś tam się rozchorował, kłopoty z akcesoriami i takie tam duperele. Wreszcie wczoraj odebrałem. W rozliczeniu zostawiłem dotychczasową Avensis. Dobry samochodzik, bezawaryjny, sprawował się dzielnie.
Za opóźnienie większość akcesoriów darmo + pierwszy przegląd gratis, + butelka wina i przeprosiny. No ok.
I tak dołączyłem wczoraj do posiadaczy, sorry - właścicieli RAV4.
« Ostatnia zmiana: 21 Listopada 2023, 09:59:25 wysłana przez Bushi »

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl