Tak propo tych pastylek - widzę, że strasznie o to walczycie. Ja dostałem jedną, a drugą... dokupiłem na olx za 30zl (nówka, nie śmigana). Doprogramowalem sobie sam według opisu z tego forum (choć przyznam, że na początku coś mi nie pyklo i wykasował mi się w ogóle PIN:) ale i na to znalazłem sposób, choć znawcy piszą, że w takim przypadku to tylko ASO i centrala do producenta)
To ma też taki wymiar trochę prześmiewczy. Może opiszę sytuację z mojego ASO, nie wiem czy to przytaczałem dokładnie.
Miałem od znajomego maila z odpowiedzią od TCE, że przy zakupie auta dają 2 kluczyki i 2 pastylki to zapytałem w moim salonie o to, dlaczego dostałem 1 pastylkę cytując ten mail oraz przytaczany tu filmik ze strony toyoty na którym mówią o dwóch. Mail od TCE był mniej więcej z okresu gdy odbierałem auto, więc bieżący stan wiedzy centrali. ASO stwierdziło, że zawsze dają 1 pastylkę już od dwóch lat ale specjalnie dla mnie spytają. Ponieważ nie otrzymałem wiadomości od dealera po 10 dniach ponownie spytałem mailowo czy coś przyszło z centrali. Dostałem odpowiedź po tygodniu, że jest tak jak już mnie informowano wcześniej, że dają tylko jedną pastylkę. Napisałem więc do TCE, że dostałem tylko 1 pastylkę przy odbiorze i zacytowałem im film i maila od nich. Po 3 dniach napisali, że ASO zadzwoni by umówić montaż. Kurtyna.
Także w moim przypadku, po tych wszystkich przebojach z dostarczeniem auta to bardziej od tej pastylki interesuje mnie jak bardzo ktoś ze mnie chce zrobić idiotę tutaj i jak widać niestety tak jest...