Autor Wątek: Czas realizacji zamówienia - RAV4 2023 postFL  (Przeczytany 446836 razy)

Offline krzy.sc

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: EXE AWD-I
Odp: Czas realizacji zamówienia - RAV4 2023 postFL
« Odpowiedź #2880 dnia: 18 Grudnia 2023, 20:31:04 »
Załóż Seocanblue a ten shit montowany w każdym aucie tak samo byle jak odpuść. Albo całkowicie indywidualne odcięcie.
dzięki bardzo

Offline marekj

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 / C-HR
« Odpowiedź #2881 dnia: 18 Grudnia 2023, 21:45:31 »
Załóż Seocanblue a ten shit montowany w każdym aucie tak samo byle jak odpuść.
Ten BLE moze byc zmyłka dla złodzieja że to jedyne zabezpieczenie. I w sumie musi je napierw pokonac co zabiera czas, pewnie nie dużo ale zawsze. No i nagle potem zdziwienie, że jeszcze jest cos następnego i dokladnie nie wiadomo co.... 
Pozdrawiam
Marek

RAV4:

Offline andizy

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Toyota RAV 4
« Odpowiedź #2882 dnia: 19 Grudnia 2023, 19:08:20 »
uff, uda się odebrać auto przed świętami... dziś rejestracja, ubezpieczenie, teraz w trakcie doposażenia a na piątek zaplanowany odbiór... jest frajda :laugh:

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #2883 dnia: 19 Grudnia 2023, 20:14:50 »
Pod choinkę ;)
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline topoll

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #2884 dnia: 19 Grudnia 2023, 22:35:00 »
no to ładnie :D
ja w piątek odbieram Jeepa z warsztatu - też na Mikołaja ;)
RAV4 V C+S AWDi Pure White.
Śnieżynka Raffi ;) https://forum.toyotaklub.org.pl/index.php?topic=55311.0

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #2885 dnia: 20 Grudnia 2023, 06:25:16 »

Uuuuu, to duże opóźnienie, jak miał być na 6 grudnia

Offline firek

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: RAV4 JBL Black
« Odpowiedź #2886 dnia: 20 Grudnia 2023, 07:22:43 »
Tak propo tych pastylek - widzę, że strasznie o to walczycie. Ja dostałem jedną, a drugą... dokupiłem na olx za 30zl (nówka, nie śmigana). Doprogramowalem sobie sam według opisu z tego forum (choć przyznam, że na początku coś mi nie pyklo i wykasował mi się w ogóle PIN:) ale i na to znalazłem sposób, choć znawcy piszą, że w takim przypadku to tylko ASO i centrala do producenta)

Offline kenny

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 V AWD
« Odpowiedź #2887 dnia: 20 Grudnia 2023, 07:44:02 »
Tak propo tych pastylek - widzę, że strasznie o to walczycie. Ja dostałem jedną, a drugą... dokupiłem na olx za 30zl (nówka, nie śmigana). Doprogramowalem sobie sam według opisu z tego forum (choć przyznam, że na początku coś mi nie pyklo i wykasował mi się w ogóle PIN:) ale i na to znalazłem sposób, choć znawcy piszą, że w takim przypadku to tylko ASO i centrala do producenta)
To ma też taki wymiar trochę prześmiewczy. Może opiszę sytuację z mojego ASO, nie wiem czy to przytaczałem dokładnie.

Miałem od znajomego maila z odpowiedzią od TCE, że przy zakupie auta dają 2 kluczyki i 2 pastylki to zapytałem w moim salonie o to, dlaczego dostałem 1 pastylkę cytując ten mail oraz przytaczany tu filmik ze strony toyoty na którym mówią o dwóch. Mail od TCE był mniej więcej z okresu gdy odbierałem auto, więc bieżący stan wiedzy centrali. ASO stwierdziło, że zawsze dają 1 pastylkę już od dwóch lat ale specjalnie dla mnie spytają. Ponieważ nie otrzymałem wiadomości od dealera po 10 dniach ponownie spytałem mailowo czy coś przyszło z centrali. Dostałem odpowiedź po tygodniu, że jest tak jak już mnie informowano wcześniej, że dają tylko jedną pastylkę. Napisałem więc do TCE, że dostałem tylko 1 pastylkę przy odbiorze i zacytowałem im film i maila od nich. Po 3 dniach napisali, że ASO zadzwoni by umówić montaż. Kurtyna.

Także w moim przypadku, po tych wszystkich przebojach z dostarczeniem auta to bardziej od tej pastylki interesuje mnie jak bardzo ktoś ze mnie chce zrobić idiotę tutaj i jak widać niestety tak jest...

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #2888 dnia: 20 Grudnia 2023, 07:59:57 »
Bez kozery napiszę że powinieneś też przy odbiorze zrezygnować z gaśnicy (często w marketach po 19.90zl) trójkąta ostrzegawczego ( na znanych portalach ok. 10zł, zwykle góra 20zł), dywaników ( bo podlej jakości, kupisz sobie lepsze) itp.
A tak serio, nie rozumiesz, że tu chodzi o nie pozwalanie na robienie z Ciebie/nas "w wała"?

pireus

• Gość
« Odpowiedź #2889 dnia: 20 Grudnia 2023, 08:34:45 »
Bez kozery napiszę że powinieneś też przy odbiorze zrezygnować z gaśnicy (często w marketach po 19.90zl) trójkąta ostrzegawczego ( na znanych portalach ok. 10zł, zwykle góra 20zł), dywaników ( bo podlej jakości, kupisz sobie lepsze) itp.
Już dawno temu zauważyłem, że kolega ma niewielkie wymagania. Chyba, że jest wstydliwy, to bierze co dają, a nie to co powinni dać.

Offline LEBIK

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4HEV2,5 C+S
« Odpowiedź #2890 dnia: 20 Grudnia 2023, 09:03:44 »
Witam Topoll, to miałeś farta , że przyspieszyli Ci odbiór RAVKI , to miałeś czym jeździć .
Życzę zdrowych spokojnych Świąt Bożego Narodzenia i dobrego roku 2024 r.
zam. 4.01.23  RAV IV Hybryda FWD C+S termin odbioru sierpień 23 ??

Offline apek

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Tesla Y
« Odpowiedź #2891 dnia: 20 Grudnia 2023, 09:57:37 »
A gdyby przy odbiorze auta zrezygnować z auta (oczywiście już po wpłacie należności) i powiedzieć dealerowi, że niech go sobie bierze i napisać darowiznę? To by się zdziwili :P. Na olx można kupić auto za kilka tysięcy. (znów nabijam posta).
Toyota Corolla Sedan VII, Toyota Corolla Sedan Hybrid XII - sprzedana, RAV 4 (5th gen) Executive, AWDi, Skyview - sprzedana, Tesla Model Y Premium AWD
https://ts.la/andrzej248745

Offline topoll

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #2892 dnia: 20 Grudnia 2023, 10:24:22 »

Uuuuu, to duże opóźnienie, jak miał być na 6 grudnia

Lepiej późno niż później ;)

A na poważnie, nie spieszyło mi się a i oni o tym wiedzieli.
I tak idzie na sprzedaż. NIe mam teraz za bardzo gdzie trzymać. A i racjonalnych przesłąnek też nie ma.

Offline topoll

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #2893 dnia: 20 Grudnia 2023, 10:29:33 »
Witam Topoll, to miałeś farta , że przyspieszyli Ci odbiór RAVKI , to miałeś czym jeździć .
Życzę zdrowych spokojnych Świąt Bożego Narodzenia i dobrego roku 2024 r.

Dziękuję za życzenia i nawzajem, wesołych i spokojnych Świąt i Do Siego Roku 2024.

A Jeep w warsztacie od sierpnia, także ten... Dlatego też byłem tak niecierpliwy.
Na szczęście mam jeszcze starego Passata po Tacie. Poratował te 1 1/2h miesiąca ;)

Offline topoll

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #2894 dnia: 20 Grudnia 2023, 10:33:47 »
Nie walczyłem  strasznie tylko nie lubię jak ktoś usiłuje zrobić ze mnie idiotę. Skoro zestaw to 2 sztuki i jest w cenie, dlaczego go nie dostaję i każe mi się dodatkowo zapłacić?

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl