Autor Wątek: Czas realizacji zamówienia - RAV4 2023 postFL  (Przeczytany 446817 razy)

Offline firek

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: RAV4 JBL Black
Odp: Czas realizacji zamówienia - RAV4 2023 postFL
« Odpowiedź #2895 dnia: 20 Grudnia 2023, 17:55:00 »
Tak propo tych pastylek - widzę, że strasznie o to walczycie. Ja dostałem jedną, a drugą... dokupiłem na olx za 30zl (nówka, nie śmigana). Doprogramowalem sobie sam według opisu z tego forum (choć przyznam, że na początku coś mi nie pyklo i wykasował mi się w ogóle PIN:) ale i na to znalazłem sposób, choć znawcy piszą, że w takim przypadku to tylko ASO i centrala do producenta)
Bez kozery napiszę że powinieneś też przy odbiorze zrezygnować z gaśnicy (często w marketach po 19.90zl) trójkąta ostrzegawczego ( na znanych portalach ok. 10zł, zwykle góra 20zł), dywaników ( bo podlej jakości, kupisz sobie lepsze) itp.
A tak serio, nie rozumiesz, że tu chodzi o nie pozwalanie na robienie z Ciebie/nas "w wała"?

Rozumiem. Gdyby kwestia ilości pilotów była wałkowana tu na forum jak odbierałem auto, to pewnie też bym o to zapytał w ASO. Chciałem tylko pokazać, że zdobycie takiego breloczka to praktycznie zerowy koszt (dla tych, którzy nie mają , a chcieliby mieć)

Offline firek

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #2896 dnia: 20 Grudnia 2023, 17:57:10 »
Bez kozery napiszę że powinieneś też przy odbiorze zrezygnować z gaśnicy (często w marketach po 19.90zl) trójkąta ostrzegawczego ( na znanych portalach ok. 10zł, zwykle góra 20zł), dywaników ( bo podlej jakości, kupisz sobie lepsze) itp.
Już dawno temu zauważyłem, że kolega ma niewielkie wymagania. Chyba, że jest wstydliwy, to bierze co dają, a nie to co powinni dać.

To może przestań wypowiadać się o preferencjach osób, których nie znasz? Życie jest dużo prostsze, gdy nie mówisz o rzeczach, o których nie masz pojęcia.

Offline kenny

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 V AWD
« Odpowiedź #2897 dnia: 20 Grudnia 2023, 18:17:10 »
Tak propo tych pastylek - widzę, że strasznie o to walczycie. Ja dostałem jedną, a drugą... dokupiłem na olx za 30zl (nówka, nie śmigana). Doprogramowalem sobie sam według opisu z tego forum (choć przyznam, że na początku coś mi nie pyklo i wykasował mi się w ogóle PIN:) ale i na to znalazłem sposób, choć znawcy piszą, że w takim przypadku to tylko ASO i centrala do producenta)
A to jeszcze tak dodam tylko dla pikanterii, że zamiast drugiej pastylki za darmo ASO zaproponowało mi, że mogę ją kupić, za 450zł :) i to nie wiem czy przewidywało doprogramowanie jej czy jest to dodatkowo płatne

Offline Colin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
« Odpowiedź #2898 dnia: 20 Grudnia 2023, 19:39:23 »
za 450z

Wygląda, że to promocja była. najniższa cena u nich z 30 dni. Kpina
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

pireus

• Gość
« Odpowiedź #2899 dnia: 20 Grudnia 2023, 21:51:23 »
To może przestań wypowiadać się o preferencjach osób, których nie znasz?
Napisz jeszcze coś o Euro, to Ci ulży. Przecież Ty nie potrzebujesz nawet klimatyzacji, ani ogrzewanych siedzeń. To taka pastylka to pryszcz. Sam sobie kupisz i zaprogramujesz , bo nikomu nie będziesz zawracał głowy.
« Ostatnia zmiana: 20 Grudnia 2023, 21:53:45 wysłana przez pireus »

Offline firek

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #2900 dnia: 20 Grudnia 2023, 23:47:05 »
To może przestań wypowiadać się o preferencjach osób, których nie znasz?
Napisz jeszcze coś o Euro, to Ci ulży. Przecież Ty nie potrzebujesz nawet klimatyzacji, ani ogrzewanych siedzeń. To taka pastylka to pryszcz. Sam sobie kupisz i zaprogramujesz , bo nikomu nie będziesz zawracał głowy.

Jakbym był takim rekinem giełdowym, jak ty, to kupiłbym sobie klimę, grzane fotele, siłowniki do klapy i kamerę 4k do tyłu, żeby widzieć, czy gość za mną ma pryszcza na nosie.

Wziąłbym też karton pilotów i programował za darmo forumowiczom, bo potrafię.

Niestety nie każdy wie jak kupić waluty 20% taniej, niż cena rynkowa i opchnąć je w absolutnie najlepszym momencie. Cóż... Nie zobaczę pryszczy na nosie gościa z tyłu, ale chyba jakoś uda mi się z tym żyć.
« Ostatnia zmiana: 20 Grudnia 2023, 23:51:28 wysłana przez firek »

Offline firek

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #2901 dnia: 20 Grudnia 2023, 23:49:50 »
A to jeszcze tak dodam tylko dla pikanterii, że zamiast drugiej pastylki za darmo ASO zaproponowało mi, że mogę ją kupić, za 450zł
Ja coś kojarzę, że "za moich czasów" chcieli za to 200zl, ale mogę się mylić

pireus

• Gość
« Odpowiedź #2902 dnia: 21 Grudnia 2023, 08:18:16 »
Jakbym był takim rekinem giełdowym,
Nie jestem żadnym rekinem, na giełdzie nie gram, a tak, to reszta się zgadza. No może oprócz tego ,że dobra kamera cofania nie służy do oglądania pryszczów na nosie, ale może i Ty kiedyś to zrozumiesz. Cieszę się, że nie zapomniałeś napisać o euro  :grin:

Offline japan

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2903 dnia: 21 Grudnia 2023, 21:29:21 »
Informacje z dnia dzisiejszego, fura odebrana. Hura! Dali jedną pastylkę do BLE. Upomniałem się i podparłem filmem z YT. Dostarczą drugą w ciągu 2 tygodni. Miałem zamówioną C+S model 23 a jakie było moje zdziwienie gdy zobaczyłem czujniki odległości z przodu. Czyli tak jak w modelu 24. Już się cieszę.

Offline krzy.sc

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: EXE AWD-I
« Odpowiedź #2904 dnia: 21 Grudnia 2023, 21:41:11 »
Informacje z dnia dzisiejszego, fura odebrana. Hura! Dali jedną pastylkę do BLE. Upomniałem się i podparłem filmem z YT. Dostarczą drugą w ciągu 2 tygodni. Miałem zamówioną C+S model 23 a jakie było moje zdziwienie gdy zobaczyłem czujniki odległości z przodu. Czyli tak jak w modelu 24. Już się cieszę.
Gratulacje ,super :-)

Offline krzy.sc

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: EXE AWD-I
« Odpowiedź #2905 dnia: 21 Grudnia 2023, 21:48:49 »
Ktoś tutaj jak dobrze pamiętam pisał , że MY24 jest już od listopada więc może dlatego masz z przodu czujniki.
« Ostatnia zmiana: 21 Grudnia 2023, 21:55:25 wysłana przez krzy.sc »

Offline topoll

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #2906 dnia: 21 Grudnia 2023, 22:07:07 »
Gratulacje :) szerokości :D
RAV4 V C+S AWDi Pure White.
Śnieżynka Raffi ;) https://forum.toyotaklub.org.pl/index.php?topic=55311.0

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #2907 dnia: 21 Grudnia 2023, 22:11:31 »
Informacje z dnia dzisiejszego, fura odebrana. Hura!
No i super. Zadowolenia :)
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline Pablo92

• Prawie Toyot
  • Samochód:: Toyota
« Odpowiedź #2908 dnia: 22 Grudnia 2023, 12:35:55 »
Odnośnie mojego postu o zamówionych Ravkach z końca września tego roku. Dzwonili już z salonu i nie kłamali chyba, że ravki dojadą na swieta. Ravki już w Polsce. Mogą wystawiać papiery :) do odbioru po swIętach. Czyli od realizacji do odbioru minie około 3.5 miesiąca

Offline andizy

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Toyota RAV 4
« Odpowiedź #2909 dnia: 22 Grudnia 2023, 18:37:49 »
gratulacje... nasza też dziś odebrana... najlepszy prezent pod choinkę... :cheesy:

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl