Nie kwestionuje twoich doświadczeń w zakresie przeprowadzenia aktualizacji oprogramowania modułu DCM i braku jej skuteczności na poprawne działanie aplikacji MyT. Ale z drugiej strony moje zgłoszenie do Centrali Toyoty dotyczyło złego działania aplikacji MyT a nie połączenia SOS. Osoba z Centrali odpisała, że rozwiązaniem zgłoszonych przez mnie problemów będzie aktualizacja oprogramowania modułu DCM, która ma na celu przywrócenie poprawności działania funkcji odpowiedzialnych za działanie systemu connected. Nie mam wiedzy w tym zakresie ale ufam, że osoba która mi odpisała wiedziała o czym piszę. Oczywiście finalnym testem będzie odbiór auta po aktualizacji i sprawdzenie czy coś się zmieniło na lepsze. Korespondowałem tez z użytkownikiem CC, który miał podobne problemy jak ja i ty i w jego przypadku aktualizacja oprogramowania modułu DCM przywróciła poprawne działanie aplikacji, przy czym dodał, ze na nowo musiał dodać do aplikacji swoją CC. Jak fachmani z serwisu zrobią swoją robotę, to pewnością dam znać na forum. Sam jestem ciekaw czy skończy sie to tak jak u ciebie czy będzie bardziej optymistycznie.
PS. mam alarm, który nie jest z typu "meta system" więc może u mnie problemy z aplikacją MyT ustąpią po aktualizacji oprogramowania.