Cześć,
Mam Camry 2.2 z 92 roku, wersja europejska, skrzynia manualna. Jakiś czas temu przy ostrzejszym przyspieszaniu w momencie zmiany biegu coś stuknęło w prawym przednim kole. Od tego momentu przy każdym "żwawszym" ruszaniu z miejsca z okolic prawego przedniego koła dobiega głośny metaliczny dźwięk szurania. Dźwięk zupełnie jakby ciągnąć za sobą po ziemi coś metalowego. Przy delikatnym ruszaniu nic takiego nie występuje. Czuć więcej wibracji w trakcie przyspieszania przy pokonywaniu zakrętu, również przy ruszaniu czasami "telepie" nadwoziem.
Rozważałem tez uszkodzenie poduszki silnika, ale niedawno były zakładane wszystkie nowe, co prawda zamienniki ale jednak.
Przypuszczam, że padł przegub wewnętrzny. Wobec tego mam pytania:
1. Czy półosie EU/USA są zamienne? Mam możliwość kupić półoś z 2.2 USA automat, ale nie wiem czy to będzie pasować do mojego egzemplarza.
2. Czy same przeguby wewnętrzne są wymienne, czy trzeba wymienić całą półoś?
3. Jak z dostępnością przegubów, czy trzeba polować czy może dostępne są bez problemu?
4. Może ktoś z Was jest w stanie poratować mnie półosią od strony pasażera? Na portalach ogłoszeniowych pustki...
Pozdrawiam serdecznie!