Czy jest jakaś możliwa korekta komputera w spawie wyświetlania spalania ponieważ zawyża mi spalanie o 1.5 Litra
Korekty wyświetlania nie ma, jest bezlitosna.

Korekty dawek czy jakoś tak, może i kompem można zrobić. Ale ja mam pytanie takie, co pełny bak zerowałeś średnią ? Musisz wiedzieć jeszcze o jednym. Po zatankowaniu całego baku i wyzerowaniu średniej, razem z wykresami jak u mnie. Początkowo średnia zmienia się z byle powodu i o nawet kilka 1 po przecinku. Dalej z czasem, upływem km i odpływie paliwa, średnia się stabilizuje i nie podlega radykalnym, częstym zmianom. A więc mogło być tak, że jedne 100km robiłeś ze zmienionymi warunkami nieco i taka różnica. Możesz jeszcze jedno zobaczyć, po zatankowaniu i skasowaniu średniej, postój trochę na luzie i patrz jak się średnia zmienia. Dalej ruszaj i jedź ekonomicznie, sam zobaczysz jakie radykalne zmiany zajdą. Tylko w takiej fazie, można uzyskać dwie różne mocno średnie. U siebie to widzę i aby pod koniec baku zmienić średnią o 0.1 to trzeba mieć jazdy.
Popieram testy kilku całych baków, sam tak kontroluję spalanie, to będzie średnia z kilku 100km a nie jednej setki.
@carinus nie chodzi o dosłownie litry paliwa, tylko o cyfry średniej z kompa vs własne wyliczenia, tak myślę.