Witajcie :D
No i stało siętojka posmakowała wreszcie gazu. :aclap I powiem Wam, że jestem pod wrażeniem. Autko nie zmuliło albo tego nie odczuwam. Poszedł na gazie 170 km/h praktycznie tak samo jak na benzynie. Instalka poprawnie założona (pilnowałem ich podczas montażu całe 5 godzin). Ciekawe ile będzie palić gazu? Musze tylko pokombinować z dolotem powietrza do filtra, bo lubi sobie czasami przygasnąć lub zgasnąć jak jadęszybko na luzie i trzeba by odwrócić dolot coby powietrze nie było wdmuchiwane (albo nauczęsięjeżdzić hamując silnikiem :cnice ). Jak macie fotki jak to jest w waszych starletkach to będą mile widziane. Zauważyłem jedną dziwną rzecz (albo to moje fanaberie i tak powinno być) jak skręcam (narazie w lewo, bo w prawo jeszcze nie sprawdzałem) na luzie ostrzej przy małej prędkości ok. 20 km/h to siędławi i prawie przygasa, ale po wyprostowaniu jest już ok. Czy to bezwładność membrany, czy może zła regulacja? Zauważyłem też, że na gazie silnik trzyma wyższą temperaturęoczywiście w granicach normy (częściej załącza sięwentylator niż podczas pracy na benzynie), czy to normalne?
Dane instalki:
reduktor - AGC razem z wbudowanym filtrem gazu
elektronika AUTRONIC AL 700
Butla w koło - 42l (taką chciałem, bo 34l i tak wystawała a po bokach miała za dużo i tak niewykorzystanej przestrzeni)
Reszta osprzętu BRC
Cena w Bydgoszczy 1900 zł
Jak mi sięuda dorwać pstrykacza, to zapodam paręfotek jak to u mnie zamontowali
Pozdro