Autor Wątek: Potrzebne Fotki Instalacji Gazowej Do Starletki.  (Przeczytany 7224 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

MarcinStarletka

• Gość
Potrzebne Fotki Instalacji Gazowej Do Starletki.
« Odpowiedź #15 dnia: 09 Sierpnia 2005, 16:13:05 »
Kitza fotkęmożesz wysłać na e-maila zawsze to coś. Toś mnie nie pocieszył z tą instalacją Tomasetto.
Czekam na dalsze info.

Pozdro

kitza

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: 10 Sierpnia 2005, 08:24:27 »
Fotka wysłana.
Co do Tomasetto to nie sugeruj sie do końca tym co napisałem.Mi też wszyscy odradzali polska elektronikęw instalacji, a założyłem i działa bez problemu.
Najwazniejsze jest to, żeby instalacja była właściwie założona, bo nawet najlepsza instalka założona przez partacza nie będzie dobrze pracować.
Ja gdy zakładałem sugerowałem sięopinią o zakładzie.
Znalazłem gościa który zakłada gaz juz od kilku lat i ma opinięfachowca, a że zakłada Lovato, więc taka mam instalację. Pytałem go o inne firmy.Wcześniej montiował instalacje m.in. BRC ale że ich jakośc spadła więc od jakiegoś czasu zakłada Lovato i jak na razie nie miał reklamacji.
Popytaj jeszcze.

Pozdrawiam

MarcinStarletka

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: 11 Sierpnia 2005, 23:47:32 »
Witam

Mam pytanie do szanownego forum czy podczas pracy silnika na gazie pompa paliwa w zbiorniku jest odłączana przez elektronikęgazu czy nie? A jak nie jest to czy powinna być odłączona? Chodzi o to czy w starlecie paliwo krąży w układzie zbiornik-pompa-filtr-silnik-powrót nadmiaru do zbiornika czy ciśnienie pcha cały czas paliwo na wtryski i nadmiar paliwa nie wraca do zbiornika.
Co o tym sądzicie?

Pozdro

p_flori

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: 13 Sierpnia 2005, 18:30:20 »
to zależy, generalnie pozostawia sie pompępaliwowa pracującą, by ciśnienie byo cały czas w listwie wtryskiwaczy - umożliwia to natychmiastowe przełączenie z gazu na benzynę, nie mniej jednak mozna pompęodłączać (opcja w niektórych softach) i po przełączeniu przełącznika najpierw uruchamiana jest pompa a potem następuje przełączenie).

MarcinStarletka

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: 19 Sierpnia 2005, 18:41:29 »
Witajcie   :D  

No i stało siętojka posmakowała wreszcie gazu.   :aclap   I powiem Wam, że jestem pod wrażeniem. Autko nie zmuliło albo tego nie odczuwam. Poszedł na gazie 170 km/h praktycznie tak samo jak na benzynie. Instalka poprawnie założona (pilnowałem ich podczas montażu całe 5 godzin). Ciekawe ile będzie palić gazu? Musze tylko pokombinować z dolotem powietrza do filtra, bo lubi sobie czasami przygasnąć lub zgasnąć jak jadęszybko na luzie i trzeba by odwrócić dolot coby powietrze nie było wdmuchiwane (albo nauczęsięjeżdzić hamując silnikiem   :cnice  ). Jak macie fotki jak to jest w waszych starletkach to będą mile widziane. Zauważyłem jedną dziwną rzecz (albo to moje fanaberie i tak powinno być) jak skręcam (narazie w lewo, bo w prawo jeszcze nie sprawdzałem) na luzie ostrzej przy małej prędkości ok. 20 km/h to siędławi i prawie przygasa, ale po wyprostowaniu jest już ok. Czy to bezwładność membrany, czy może zła regulacja? Zauważyłem też, że na gazie silnik trzyma wyższą temperaturęoczywiście w granicach normy (częściej załącza sięwentylator niż podczas pracy na benzynie), czy to normalne?

Dane instalki:
reduktor - AGC razem z wbudowanym filtrem gazu
elektronika AUTRONIC AL 700
Butla w koło - 42l (taką chciałem, bo 34l i tak wystawała a po bokach miała za dużo i tak niewykorzystanej przestrzeni)
Reszta osprzętu BRC
Cena w Bydgoszczy 1900 zł

Jak mi sięuda dorwać pstrykacza, to zapodam paręfotek jak to u mnie zamontowali

Pozdro

p_flori

• Gość
« Odpowiedź #20 dnia: 19 Sierpnia 2005, 21:56:38 »
Cytuj (zaznaczone)
Czy to bezwładność membrany, czy może zła regulacja? Zauważyłem też, że na gazie silnik trzyma wyższą temperaturęoczywiście w granicach normy (częściej załącza sięwentylator niż podczas pracy na benzynie), czy to normalne

tak, bezwładność membrany - przy skręcie w lewo dociska ją i masz mniejszą dawkęgazu - poczekaj membrana jeszcze sztywna, nieułożona - po 1-2 kkm podjedź na doregulowanie. Zabawa z dolotem - popróbuj, pokombinuj - zawsze możesz przecież wrócić do pierwotnego połozenia. Co do temperatury - to nie jest zjawisko normalne, moze zapomnieli dolać Ci płynu chłodzącego. (objętość ukł chłodzącego zwiększyła ci sięo ok 0,5 l - Uzupełnij płyn, lub sprawdź, czy nie pozałamywali gdzieś węży.

MarcinStarletka

• Gość
« Odpowiedź #21 dnia: 19 Sierpnia 2005, 22:19:03 »
Tak myślałem, że to wina membray (ach te prawa fizyki, nie da sięich oszukać). Co do węży to są wporzo i niepozałamywane, płynu dolałem ale pewnie sięjeszcze dobrze nie odpowietrzył. Jutro planuje wypadzik nad morze to siępowinien odpowietrzyć, a i gazik sięułoży i będzie wiadomo ile go spali. Z dolotem pokombinuje jak znajdęchwilkęczasu i najdzie mnie wena twórcza.

Pozdro

MarcinStarletka

• Gość
« Odpowiedź #22 dnia: 22 Sierpnia 2005, 22:48:54 »
Witajcie

Zrobiłem kilka fotek z komórki mojej instalki. Są trochękiepskie ale jak mi sięuda to zrobie lepsze jak dorwęcyfrówkę.
Na pierwszej widać klapęantystrzałową.
Na drugim elektronikę
Na trzecim i czwartym reduktor i połączenie z dolotem.

Pozdro

Spro-ket

• Gość
« Odpowiedź #23 dnia: 23 Sierpnia 2005, 00:29:06 »
Cytat: MarcinStarletka
a i gazik sięułoży i będzie wiadomo ile go spali.

Układać to siębędzie kilka tankowań.
Nie bądź taki company w gorącej wodzie.
Bo potem postów narobisz ze zdziwionymi emotkami.
Mi przez pierwsze 2-3 tankowania paliła gazu mniej niż benzyny   :bwhatsup  

W każdym bądź razie  - powo

grucha

• Gość
« Odpowiedź #24 dnia: 01 Października 2005, 13:21:40 »
He, he. Mam identyczną instalację. Tylko dałem za nią w Kraku 1500 :)))), ale pocieszam, że sprawuje sie wyśmienicie.

Pozdrawiam

Offline wojber

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Potrzebne Fotki Instalacji Gazowej Do Starletki.
« Odpowiedź #25 dnia: 06 Maja 2006, 22:57:20 »
Temat REWELACAJA polecam kazemu co chce gaz załozyc !!!

moze i ja sie skusze...

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl